divendres, 1 d’octubre del 2010

El cas Metayer. Enfrontaments entre Socialdemòcrates- Goya contra Dallerès


Segons el Diari d'Andorra a les 15.00 h

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Ferran Goya, ha críticat l'acusació del síndic general, Josep Dallerès, envers el Ministeri de Cultura en l'afer de l'acomiadament de Catherine Metayer.

Ha estat al Matinari d'ADRàdio on Goya ha afirmat que "la tendència de pujar-se al púlpit del Josep (Dallerès) és molt gran" i ha lamentat "que una persona així amb l'experiència política i l'habilitat literària suposada, no hagi trobat per defensar a Metayer uns mots més justos que l'escollir la via de l'insult, la calumnia i l'acusió gratuïta i injustificada, que viola també els drets i la dignitat d'altres persones".
Aquest divendres al matí els impulsors del nou cor de petits cantors al marge del Consorci ha posposat l'assaig que tenien revist fer a les 18.30 hores d'aquesta tarda per al dilluns a la mateixa hora i al mateix lloc. Així ho anuncien en la pàgina de la xarxa social de Facebook que van crear dijous amb el nom de Petits Cantors d'Andorra a l'exili. Els creadors de la pàgina, però, mantenen 'les ganes i l'empenta per tirar això endavant', en referència a un nou cor de petits cantors amb Catherine Metayer al davant, i agraeixen 'l'ampli suport' que han rebut. En un sol dia, la pàgina de Facebook ja ha obtingut un centenar d'adhesions.


Divendres, 01 d'Octubre de 2010 15:28 Enviat per Joan Pere

El PS no es més quel's funcionaris al Govern! La portem clara Andorra. Quan ho tinguin tot petat tornaran al seu lloc de funcionaris. Cardats estem!
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 15:19 Enviat per la truita
quand un GOVERN fitxe ministres perdedos passa el que passa !!! VELA dimiteix F.GOYA això resta vots el de finances i comerç molt dolents el sr DALLERES ...el va vota el poble per algo sera
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 15:16 Enviat per sentit comú

Felicitats Sr. Síndic, per fi algú que mostra una sensibilitat humana. És gent com vosté que ens fan falta. Més que un Govern d'unitat, ens cal un Govern de reconciliació nacional, deixant de banda els dèspotes que només invoquen els drets fonamentals quan toquen els seus. Visca el seny i el sentit comú. Andorra ha estat sempre un país d'acollida i de llibertat, no un país governat per cínics que només els interessa els vots per perpetuar el seu desgovern agònic.
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 15:15 Enviat per sentit comú

Felicitats Sr. Síndic, per fi algú que mostra una sensibilitat humana. És gent com vosté que ens fan falta. Més que un Govern d'unitat, ens cal un Govern de reconciliació nacional, deixant de banda els dèspotes que només invoquen els drets fonamentals quan toquen els seus. Visca el seny i el sentit comú. Andorra ha estat sempre un país d'acollida i de llibertat, no un país governat per cínics que només els interessa els vots per perpetuar el seu desgovern agònic.
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 14:59 Enviat per Catakrac Link del comentari

Ànims Sr. Josep Dalleres.... cal dir les coses pel seu nom....!
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 14:55 Enviat per brutus

Qui prodest? Tots aquets merders, aquest caïnisme, aquest munt d'insidies, de xantatges de tota mèna, aquesta insofrible mala llet contínua en tots els àmbits propers al Govern, a qui beneficíen? Qui es cada cop més asquerosament necessari quan ningú s'entèn amb ningú i quan tothom es baralla amb tothom? Arriva un moment en que aquestes situacions es tornen insostenibles i, per molt brillant que sigui el líder, els súbdits es rebel.len. Pero dissortadament ma es l'enemic qui pot acabar amb ells, sino la seva pròpia gent. Recorden el final de Juli Cesar? "Tu també Marian?"
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 14:14 Enviat per toni Link del comentari

a mi hem va agradar MOLTISSIM el que va dir el senyor Dalleres, es mes, si en les proximes eleccions ell esta en un partit, sera el partit a qui votare. si un politic que diu el que pensa (encara que sigui als seus companys) esta en un grup, tinc fe de que aquest grup acturara correctament...... i si no .... El DALLERES ES CAGARA AMB ELLS
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 14:07 Enviat per Xavi

Però el Ferran Goya no és l'home de la ministra? Si és així, el PS més que un partit polític sembla un clan familiar que defensa els seus membres. La situació es fa una mica estranya en una democràcia moderna.
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 13:58 Enviat per xavi Link del comentari

Enlloc d'insultar el sindic hagués hagut de dimitir si és tan valent.
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 13:46 Enviat per ai ai ai

Qui és la parella del Sr. Goya?

Divendres, 01 d'Octubre de 2010 13:45 Enviat per Ex militant
Doncs Senyor Ferran Goya, per a mantenir les formes, mal li pesi, el Síndic està molts graons per damunt seu doncs l'ha escollit el poble i no el partit, i mereix un respecte que vos ara refuseu.
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 13:41 Enviat per ingressa el teu nom...

Precisament per qui ho ha dit haurien de prendre bona nota tots els altres del PS, la primera la ministra, que tot just acaba de sortir de l'ou. Llàstima que només sigui síndic...
Divendres, 01 d'Octubre de 2010 13:39 Enviat per Anna

Au! A veure qui la diu més grossa! Ningú ha violat res. I felicito el Sr. Dallerès per atrevir-se a expressar el què pensa.


I segons publica el periòdic

Nou tomb en les turbulentes relacions entre la directora dels Petits Cantors, Catherine Metayer, i el Consorci rector de l'entitat. La fins ara directora i la presidenta del Consorci i ministra de Cultura, Susanna Vela, han arribat aquest matí a un acord sobre la rescissió de mutu acord del contracte. Metayer, doncs, ja no serà acomiadada dels Petits Cantors, sinó que sortirà de forma pactada. La representació legal de la directora i la titular del Ministeri han arribat a aquesta entesa que es farà pública previsiblement avui a la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres.
El pacte a què s'ha arribat substitueix la carta d'acomiadament que va rebre la directora, per bé que no implica la seva readmissió. Per a la representació legal de Metayer, l'acord significa el reconeixement, per part del Consorci, de l'error d'haver-la fet fora. El lògic seria, doncs, la readmissió, però els representants legals de Metayer la descarten perquè "s'ha trencat la confiança".
L'acord permetrà a la fins ara directora percebre el preavís màxim de 90 dies i una indemnització de 45 dies per any treballat fins a un màxim d'un any de salari.

dijous, 30 de setembre del 2010

El Síndic, Josep Dallerès es posiciona a favor de Metayer


 


http://www.cadenapirenaica.com/web/noticia.php?id=2422  

El síndic general carrega durament contra el govern per l'afer Metayé
O.A.

Duríssimes declaracions del síndic general, Josep Dallerès, per l’actuació del govern, i més concretament del ministeri de Cultura, en l’afer Catherine Metayé. En declaracions a la Cadena Pirenaica, el síndic ha utilitzat l’adjectiu escandalós, entre molts altres, per definir la destitució de la que durant prop de 20 anys ha estat directora artística del Cord Nacional dels Petits Cantors.
Recordem que durant la sessió de Consell General d’aquest dimecres, Josep Dallerès ja va donar mostres de la seva disconformitat amb la decisió de l’executiu abandonant uns minuts la sala. Un dia després, no es pot dir que s’hagin refredat els ànims.
El síndic ha anat més enllà, i ha assegurat que Catherine Methayé ha estat tractada com un animal, i que l’únic objectiu del govern en la seva destitució ha estat desprestigiar-la.
Recordem que Josep Dallerès va ser un dels fundadors del Cor Nacional dels Petits Cantors i per tant, coneixia molt bé Catherine Metayé. En aquest sentit, ha reconegut que li van agradar les mostres de recolzament a l’ ex directora artística del Cor per part d’alguns cantaires que es van apropar a Casa de la Vall.
Amb tot, el síndic general ja ha anunciat que està estudiant la possibilitat de crear una Fundació que continuï amb la tasca fins ara realitzada per Catherine Metayé i el Cor dels Petits Cantors.



DdA - Andorra la Vella - 30/09/2010

El síndic general, Josep Dallerès, ha qualificat de "miserable" i "ignominiós" l'acomiadament de Catherine Metayer com a directora del Cor Nacional dels Petits Cantors. Dallerès assegura que en la decisió del ministeri de Cultura hi ha hagut voluntat de fer mal Metayer.

Dallerès, que en la sessió d'ahir al Consell General es va absentar de la sala en la pregunta posterior a la que va tractar sobre l'acomiadament com a senyal de protesta per la decisió presa pel Patronat del consorci del cor, que presideix la ministra de Cultura, ha estat més que contundent en una intervenció radiofònica al programa Ningú és perfecte, de Cadena Pirenaica. El síndic de "miserable", "ignominiós", "joc brut" i de "repugnant acte premeditat amb la intenció de fer mal" l'acomiadament. Dallerès ha deixat clar que no comparteix i denúncia les "mesquines" motivacions que han portat a l'acomiadament i ha afegit que, "venint de les instàncies que venen", aquest fet hauria de "preocupar molt a la ciutadania".

La intervenció s'ha iniciat enumerant diversos adjectius, com ara "escandalós, vergonyós, miserable, mesquí" per qualificar "la manera de fer del Ministeri de Cultura per difamar algú que ha treballat pel país al llarg dels darrers divuit anys de manera exemplar". Dallerès ha lamentat que Metayer hagi estat acomiadada "com si es tractés d'un animal rabiós, sense escoltar-la, sense deixar-li el dret a defensar-se" d'unes acusacions que Dalleres creu que són falses i amb l'única motivació de desprestigiar-la. El síndic ha recordat les actuacions fetes pel Cor al llarg dels anys i els èxits aconseguits arreu del món. Dallerès ha acabat el comentari donant les gràcies a Metayer per la feina feta amb els nois del cor i ha manifestat, dirigint-se a Metayer, que li sap greu "el que se t'ha pretès fer" però ha destacat l'alegria que va sentir aquest dimecres davant de Casa de la Vall en sentir els cants de suport "mentre se't volia enterrar viva". En aquest punt, el síndic es dirigeix a Metayer dient-li que la feina feta no ha estat en va.
Finalment, Dallerès ha acabat manifestant que cal continuar la tasca endegada i crear una estructura sòlida "al marge de jocs bruts de  polítics obtusos", que es podria concretar en una fundació capaç de tirar endavant un cor de cantors lliures. Dallerès ha clos el comentar dient "contra injustícia, denúncia, càstig per a inquisidors i botxins, sense ànim de revenja, reparació per a les víctimes".



Així "funcionen".

Del Periòdic d'Andorra

Un aute reconeix la vulneració de drets i declara nul tot un procés
dijous, 30 de setembre de 2010 03:00

La causa implicava diversos processats per ús fraudulent de targetes de crèdit
La Policia va obtenir proves sense dir als sospitosos quina era la seva condició
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA



El Tribunal de Corts va notificar ahir un aute pel qual estima la qüestió prèvia presentada per l'advocat de la defensa en una causa per ús indegut de targetes de crèdit --secundada pels lletrats dels altres processats en el mateix cas-- i declara la nul.litat de les proves i del conjunt del procediment judicial. Així doncs, el tribunal dóna la raó als lletrats, en el sentit que, durant el procediment, es van vulnerar els drets fonamentals dels processats a la defensa i a un procés degut.

El 6 d'octubre de l'any passat, l'advocat Josep Antoni Silvestre va plantejar un seguit de qüestions al Tribunal de Corts, a les quals es van adherir els advocats de la resta de processats en la mateixa causa. L'origen d'aquestes qüestions prèvies es troba en el fet que la Policia va iniciar la investigació del cas l'any 2002, arrel d'una comunicació que havien rebut d'un jutjat de Lleida. En aquesta comunicació, se'ls informava que una investigació relacionada amb l'ús fraudulent d'unes targetes de crèdit a l'Estat espanyol evidenciava que algunes de les operacions s'havien fet al Principat.

Davant del Tribunal de Corts, Silvestre va assenyalar que, d'acord amb la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners producte de la delinqüència internacional, la petició d'ajuda a Andorra s'hauria d'haver fet, en realitat, a partir d'una comissió rogatòria. A partir d'aquesta primera errada procedimental, però, es van començar a acumular un seguit de despropòsits.

SENSE LECTURA DE DRETS
De fet, la Policia es va presentar als establiments investigats i va requerir un seguit d'informació, sense comunicar als implicats que eren sospitosos de cometre un delicte ni fer-los la lectura dels seus drets. D'aquesta manera, la informació i documentació que la Policia va compilar aleshores tampoc no es va obtenir correctament i, a la pràctica, es van vulnerar els drets a la defensa i a un procés degut. Així ho van creure els advocats del cas, adherint-se a la línia argumental encetada per Silvestre, i així ho va estimar el Tribunal de Corts en l'aute que va fer públic ahir al matí.

L'aute fa referència a la doctrina del fruit de l'arbre enverinat, per la qual no es poden admetre les proves obtingudes amb la vulneració dels drets o les llibertats fonamentals. I és que el conjunt del procés es va basar en aquelles primeres proves. earasa@andorra.elperiodico.com


Del Diari d'Andorra


     

30  Setembre  2010  10:54


Anul·lat un cas per una investigació il·legal
Anul·len el cas d’un suposat frau amb targetes perquè ni la policia ni la Batllia no van usar els procediments correctes


Toni Solanelles - Andorra la Vella - 30/09/2010

Els processats, haurien usat targetes clonades.
El Tribunal de Corts ha anul·lat, de dalt a baix, el cas d’un suposat frau que s’hauria comès mitjançant la utilització de targetes de crèdit clonades perquè ni la policia ni la Batllia no haurien seguit els procediments legalment establerts.
En un aute notificat ahir, el  tribunal considera que la investigació del cas, que es remunta al 2002, va vulnerar el dret fonamental a la defensa i a un procés degut. I com que els elements que van servir per iniciar el procés s’haurien aconseguit il·legalment, el tribunal ha resolt que tot el sumari està contaminat i deixa l’afer, pel qual hi havia cinc empresaris processats, sense efecte.
El cas ja no es va arribar a jutjar. El dia de la vista, el lletrat defensor d’un dels processats, Josep Anton Silvestre, va plantejar la qüestió prèvia que ara ha resolt el tribunal. Hi havia tres eixos fonamentals en què sustentar la demanda de nul·litat de la causa. En l’aute, el magistrat ponent se centra especialment en un d’ells. La policia va començar a investigar l’afer arran d’una demanda de la guàrdia civil de Lleida, que seguia un cas similar i sospitava que tenia connexions amb el Principat. Els empresaris processats, suposadament, emetrien factures falses per poder efectuar cobraments amb les TPV gràcies a les targetes falses que els facilitaria una persona que no s’hauria pogut determinar i amb qui tindrien connivència. De fet, es va arribar a acusar els processats, per als quals es demanaven importants penes de presó ferma, de formar part d’una xarxa internacional.
Però la investigació, com ha confirmat l’aute del Tribunal de Corts, es va fer sense cap mena de control jurisdiccional. La policia va tirar pel dret sense esperar les pertinents comissions rogatòries, que és el que estableix la Llei de cooperació internacional que cal fer. Ja per això sol, els magistats consideren nul·les les proves obtingudes. I per la teoria jurídica de l’arbre enverinat invaliden tot el procés. Un sumari al qual, a més, s’hi haurien incorporat les transcripcions d’escoltes obtingudes arran d’un altre cas que res tenia a veure amb aquest (l’afer Planxas, relatiu al tràfic d’estupefaents) sense que cap part pogués participar en la seva tria. Finalment, i quan els agents van anar a recercar documentació als empresaris que després serien detinguts, no se’ls va informar, per exemple, del seu dret a no declarar o a no explicar fets que els poguessin anar en contra. La policia va calcular, el 2002, que el suposat frau hauria pogut arribar a 221.000 euros. S’haurien usat un centenar de targetes.


Dijous, 30 de Setembre de 2010 09:59 Enviat per Juan Pere Link del comentari

El Silvestre es un crack! es l'únic advocat del Pais capaç de nadar contra corrent i lluitar per les causes justes. La resta dels Advocats fan més d'economistes-banquers que de lletrats. Chapeau Josep Anton!

Bravo per l'advocat (va fer la seva feina, malgrat que defensi uns xoriços) però quina pena per la Justícia! ...i ningú dels que són comissaris, secretaris judicials, batlles...no ho va veure???? Ara entenc moltes coses...

*** El Sr. Silvestre defensa el cas del periodista que signa la informació del DdA i és el millor d'Andorra i amb ètica professional.
A veure si els de l'edifici del Ministeri de l'Interior aprenen les lleis.
Per cert, el 2002 no era la èopca del Betriu?.

dimecres, 29 de setembre del 2010

La sessió de Consell - a dins i a fora -

El retorn del Jedi i el rèptils (que canvien de camisa).
Avui el Consell semblava el canal tele 5. Srs.
Consellers i Conselleres (miembros i miembras) la pròxima vegada encomaneu a algú que gravi la sessió i desprès mireu-vos. Quin espectacle.

'Belén Esteban for president', un nuevo especial para la musa de Telecinco

dilluns, 27 de setembre del 2010

Andorra Setembre de 2010

Cal canviar de mentalitat
Guerres verbals i judicials, fins avui per sort incruentes.
Parròquies que s'enfronten per si les vaques pasturen aquí o allà. Que si jo tinc 2 metres més que tu. Que si les fites estaven més amunt.
Còdics de ètica anti -corrupteles editades per un Comú quant ja els funcionaris devien estar- ne assabentats en entrar a treballar. Però que al carrer no s'en veu cap.
El promotor, ex policia i ex bander, que va presentar un projecte de parc d'animals a Engolasters, ara semble que vol anar al Forn. A Canillo.
Ha passat alguna cosa amb el Comú d'Encamp?. No m'estranyaria pas. Ordeno i mando.
Funcionaris de justícia prepotents que pixen fora de lloc i són amonestats però no els fan fora.
Filtracions de noticies i dades bancàries.
Apc, amb el xec bancari a la butxaca signat per l'empresària opositora a tot  ides de fora del País ara presenta una llei per canviar les finances en cas d'eleccions anticipades. S'oposa al pressupost presentat per Govern al·legant motius incomprensibles i fora de lloc.
CR, ex Pla i semble futur PRA. Canvien de camisa com els rèptils. I entre ells hi han discrepàncies.
Govern ho té complicat per la situació heretada dels anteriors i a sobre tots són impediments causats per gelosies i enveges.

Calen 8 administracions per un petit País de 70.000 habitants?.
Els polítics tenen que treballar per el País i els seus ciutadans. No per uns pocs.
Treballar tots junts amb ganes i sense por.
Volem viure en seguretat i tranquil·litat ser ben vistos des de l'exterior i que no ens esquitxi la Operación Malaya.

diumenge, 26 de setembre del 2010

Batlle contrevertida, conflictiva i justícia viciada

JUSTÍCIA
La Batllia carrega a l’UTE el cost dels informes pericials sense poder-ho fer
Els diners aportats per l’adjudicatària de les obres, mig milió d’euros, ja s’han gastat

T. Solanelles / R. Poy - Andorra la Vella - 26/09/2010

La instrucció de l’accident laboral mortal que hi va haver el novembre de l’any passat a les obres de construcció del pont del túnel dels Dos Valires, a la Massana, avança no sense complicacions i decisions controvertides.

Una de les mesures més discutides adoptades per la batlle encarregada del cas, Maria Àngels Moreno, ha estat carregar a la unió temporal d’empreses (UTE) adjudicatària dels treballs –formada per Dragados, Dragasa i Treballs Públics Armengol– el cost dels informes pericials. El Tribunal de Corts ja ha resolt que Moreno no podia adoptar aquesta decisió perquè encara no s’han establert les responsabilitats de les diferents parts implicades. El conflicte transcendeix just a les portes que la batlle comenci a prendre declaració en qualitat d’inculpats a una dotzena de persones que podrien tenir responsabilitat arran del succés que va costar la vida a cinc operaris.
La decisió de la instructora, ara contravinguda pel Tribunal de Corts, és més difícil de solucionar, atès que la provisió de fons aportada per l’UTE seguint els mandats de la batlle ja s’ha exhaurit. Els informes encarregats per la responsable judicial del cas són molt cars. Per aclarir exactament els fets no s’estan retallant recursos. I fonts properes a la investigació han assegurat que es va reclamar a l’adjudicatària dels treballs “alguns centenars de milers d’euros. Pràcticament mig milió d’euros”. I la partida dipositada ja s’hauria gastat per a l’elaboració de l’informe que fa unes quantes setmanes els pèrits contractats per la Batllia ja van lliurar a la instructora, que el farà servir de base per prendre qualsevol decisió a partir d’ara. Especialment, per si decideix processar algunes de les persones que té previst escoltar en els propers dies.
Segons les fonts consultades, un cop se li va exigir la provisió de fons, l’UTE va optar per fer l’aportació exigida perquè no se l’acusés de voler posar pals a les rodes però, seguidament, va interposar un recurs davant el Tribunal de Corts, amb l’argument que no havia de fer-se càrrec d’unes despeses que encara no és clar qui haurà d’afrontar, perquè encara no s’han determinat les responsabilitats i, en el pitjor dels casos per a l’adjudicatària, molt probablement, de trobar-la culpable, no seria en solitari. El tribunal hauria acollit essencialment l’argumentació de la recurrent per deixar sense efecte la decisió de la batlle. Els diners, però, ja s’han esfumat.

RMD RECORRE AL CONSTITUCIONAL PELS INTERROGATORIS

RMD Kwikform Ibèrica ha presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra els interrogatoris que la Batllia va practicar als treballadors de l’empresa. Cal recordar que sis responsables d’aquesta companyia, encarregada del mecano que aguantava el vial esfondrat, han estat imputats per la batlle. La defensa d’RMD ja hi va recórrer davant la Batllia perquè considerava que no s’havien respectat els drets dels seus clients. La petició va ser rebutjada amb l’argument que els interrogatoris als treballadors es van fixar en qualitat de testimonis, mentre que els empleats d’RMD consideren que els van tractar com a imputats des del primer moment però sense el dret a l’assistència d’un advocat. Aquelles declaracions haurien estat la base de la imputació posterior. La defensa al·lega que la Batllia, en el moment en què cregués que els afectats podien passar a ser acusats, hauria d’haver aturat l’interrogatori (en què participaven els pèrits judicials que han elaborat l’informe del sinistre), i els hauria d’haver permés l’assistència lletrada, a més que gaudissin de la resta de drets per la condició d’imputat. RMD també ha portat al Constitucional la impugnació del perit nomenat per la Batllia, Michel Virlogeux, ja que es considera que hi pot haver dubtes sobre alguna de les seves actuacions. A conseqüència d’aquests dubtes es deriva que tant l’informe del sinistre com la resta de treballs estarien viciats des del principi.

*** La mateixa Batlle va ser la responsable de les intervencions telefòniques dels signants de l'informació que llegiu publicada al Diari d'Andorra avui, per aixó l'hi van estirar les orelles, i també de l'imputació del Cabot per l'escàndol de les contrasenyes.