dimecres, 22 d’agost del 2012

Com sobreviure a l'obertura económica per quatre famílies d'espabilats


Andorra el país de le meravelles?

No passa un dia en que no tinguém notícies que porten la credibilitat del país en orris.

La demanda de un jutge espanyol a la justícia del país per tal de bloquejar un compte del Sr. Urdangarín i del seu soci ha reobert els ulls a Europa.
Un país amb 70.000 ànimes i baixant, que viu de l'especulació, contraban i amiguismes no anirá mai endavant sense un canvi de mentalitat i de formes.
Ningú es creu que 70.000 habitants donguin els beneficis declarats per els bancs andorrans. És ben clar que els diners que gestionen són de suposats inversors foráns.

Quant a un temporer que arriba per treballar durant l'estiu o l'hivern se l'hi demana l'or i el moro per obrir un compte bancari, a d'altres només s'els hi demana obrir el maletí. Com va obrir el Sr. Urdangarín el seu i com va crear un compte i a quin banc?.

Tranquils que el banc esta ben protegit i no surtirá el seu nom. Les comissions corren amunt i avall molt ràpidament.

La complicitat dels bancs i Govern és cada dia més evident. Sense els bancs Govern no pot governar i a les hores els favors són imparables i cada vegada més importants.


Moltes signatures amb França i Espanya, moltes reunions peró ja és hora d'acabar de fer el boig.
L'ambaixador espanyol recent arribat a Andorra ja va fer un toc a Govern avisant de la remuntada del contraban de tabac.


S'aproximen temps difícils. La crisis als països de l'entorn ha fet baixar la despesa dels ja pocs turistes que ens visiten. Si a més tenim en compte la diferéncia de preus amb Catalunya, Andorra ja no és atractiva com abans. Menció a part l'atenció de certs locals comercials que amb la seva particular educació i garanties fan que els visitants ja no tornin a visitar-nos.