divendres, 7 d’agost del 2015

Circ total


   Si llegim amb atenció els números que presenta en el seu article l´opinió el Sr. Eusebi Nomen (http://www.elperiodic.ad/opinio/article/45690/import-de-les-detallades-als-clients-de-bpa), podem entendre que sempre paguen els que menys culpa tenen, o sigui, els estalviadors i els de bona fé.
L´afer no es podria haver gestionat pitjor de lo que s´ha fet. Si algú del banc no ha fet els deures o als ha fet malament que pagui. Però és la  justícia andorrana que hauria d´actuar. Govern no actuat bé, sigui per desconeixement o per assessoraments intencionats.

   D´altre banda en un altre article del Sr. David Rios, a la "xafardera", (http://diariandorra.ad/blocs/drios/2015/08/07/hi-havia-una-vegada-un-pais-i-un-circ/), ens diu i explica lo que es podria fer amb els diners llençats per les ocurrències del Super Ministeri de Turisme.

   En la campanya que fan als Estats Units per veure qui es presenta a les eleccions, Trump ha tractat als polítics d´estùpits. No sé si és la paraula que hauria d´emprar ni si és correcte però els nostres crec que no ho són. Més aviat (alguns), espavilats. Mirant d´afavorir a segons qui, alguns d´ells, la seva butxaca (d´altres) i uns quants de bona fe són apartats i liquidats. Les majories absolutes són lo pitjor que es pot tenir.

    Tal com explique el Sr. Rios, amb els diners que han utilitzat per pagar Le Cirque du Soleil, s´haurien pogut fer moltes coses, ajudar a molta gent, baixar lo deute envers els bancs, arreglar carrers, captacions d´aigüe (Escaldes repartint garrafes d´aigüe degut a la caiguda de quatre gotes i manca de previsió), etc.
L´espectacle no ens ha portat més visitants. Els turistes que ens han visitat no han vingut expressament. Le Cirque du Soleil ja disposa de plaça fixe a Tarragona i els Catalans no venen a Andorra per veur´el. 
Srs. de Turisme i de Govern, des de un despatx es poden fer moltes coses, bones i menys bones. Una mica més de seny. Penseu amb el cap i reflexioneu una mica més que segur existeixen moltes opcions per tenir visitants i que gaudexin del país.

    
Lo Cirque du Soleil i Lo Circ Bpa. Això és l´Andorra del 2.015