dimecres, 18 de gener del 2012

La (in) justícia a andorra


Per
1,8 milions d’euros


Els informes veuen nul·les les 11 concessions a Vallnet

Els informes jurídics que el Govern va demanar sobre el cas Vallnet indiquen que els onze concursos que es van adjudicar a l’empresa de neteja un cop ja devia 1,8 milions d’euros a l’Estat són nuls de ple dret.


Tal com publica el diari d'Andorra avui, les concessions a les empreses del Sr. Dolsa han estat irregulars. Parlant clar i Català FORA DE LA LLEI. Al igual que el mateix Sr.

Amb un cas jutjat i sentenciat amb un deute de 1,8 milions d’euros aquest Sr. continúa tant tranquil per el carrer i fins i tot en les darreres eleccions Comunals va guanyar una cadira al Comú d'Ordino (a l'oposició) la qual ocupa actualment tot essent DEUTOR de l'Estat Andorrà per les anomalíes detectades a la depuradora d'Anyós.

Hi ha que diferenciar els 4 apartats diferents de l'afer cadascún iguals de importants.

Primer.- Les adjudicacions de contractes
Com ho vàren fer, perqué i com?. Deixadesa o mala fé?. En aquest apartat esta clar que hi ha que demanar responsabilitats al departament/funcionaris que l'hi van atorgar les concesions.

Segón.-Judici, comdemna, sentència
Si la justícia condemna al Sr. Dolsa a pagar un milió vuitcents mil euros (1.800.000€) per compensar les pèrdues de Govern (o sigui tots els ciutadans andorrans) que va haver de pagar més diners per la mala construcció de la depuradora i després de el temps passat no paga, qué passa amb la justícia d'aquest país?.
Com pot el Sr. Dolsa fer chantatge a Govern convocant una reunió i explicant que si l'hi fan pagar el deute (que ja hauría d'haver pagat) tots els treballadors s'en aniràn al carrer?
Un altre ciutadá si no paga una sanció de circulació en una setmana l'hi embarguen el sou, i si un altre deixa de pagar el rebut de Feda es queda sense llum.

Tercer.- De la Batllía per no fer la seva feina
El Sr. Conseller del Comú d'Ordino és comdemnat a pagar el 1.800.000€,
La Batllía no executa la sentència,
La Batllía diu Govern que declari la fallida de Vallnet,
La Batllía després diu que si ho fa els treballadors es quedaràn sense feina
... ?

Quart.- De Govern
Govern té que actuar amb les eines que té a la seva disposició. Legalitat i agilitat. No deixar-se intimidar per un Sr. Prepotent amb varies empreses, una de les quals el Periòdic d'Andorra que va començar a funcionar durant el mandat lliberal del Marc Fornè arreplegant 40.000.000 de les antigues pessetes.

Si els informes ratifiquen que les concessions no eren “oportunes” Govern té que veure perqué es van atorgar a l'empresa Vallnet i depurar les responsabilitats que calguin i també ,ja veurém si tindrà que indemnitzar o no a les altres empreses que es vàren veure marginades.

La justícia té que actuar per a tohom de la mateixa manera, sense amiguismes respectant escrupulosamnet la llei i “treient els morts de l'armari”.
Però quants funcionaris/batlles están nets i  no tenen rés per amagar?.

Ja en treureu les vostres conclusions.