dilluns, 13 d’octubre del 2014

Frau fiscal, bancs andorrans i posicionament del Govern 

Darrerament, per la premsa espanyola s'han conegut diferents actes de bancs andorrans relacionats amb la familia de l'ex president de la Generalitat de Catalunya. En Pujol i els seus fills.
Hom, sap que la duana espanyola no atura ni confisca diners a ciutadans espanyols que els volen repatriar (blanquejar), si abans no hi ha la corresponent “notícia” de retirada de fons facilitada pel banc o per un empleat malhonest o enfadat per la mala relació amb els seus superiors.
Al país, el frau fiscal no existeix legalment. No es pot penalitzar. Per aixó els bancs, que estan per guanyar diners, accepten tot lo que els impositors aporten. I no oblidem que tots els bancs andorrans disposen de oficines a algunes ciutats d'Europa i Amèrica, lo que facilita els moviments de capitals de manera fosca i opaca.

Andorra no pot parar més la má i ara (el govern de torn i succesius) tenen que demostrar que som un país legal i no de rentadores i contrabandistes. Mentres els bancs andorrans facilitin crèdits esta molt clar que són ells que dirigeixen a la classe política i aquesta sumisa accepta les decisions. Ja ho explicava un conegut banquer de l'orbita lliberal : Nosaltres suportem el país. El dia en que tallem els crèdits s'acaba el país.
El país no pot aguantar més el model económic actual. Guerra de preus als hotels i cap d'ells es guanya la vida i conseqüentment tampoc els empleats mileuristes. Els comerços tampoc es poden aguantar amb el preu dels lloguers i amb el tipus de oferta de que disposen. Des fa anys els preus són més competitius a França i a Espanya. Qui aguanta el comerç i el país?. Els bancs. Amb el diner anomenat negre, que prové majoritàriament del frau en d'altres països de l'entorn.
Pels diaris hem conegut, la posició del Govern d'Andorra al costat dels bancs i les tonteries de la justícia. Segons el Diari d'Andorra la Batlle Moreno a instàncies de la justícia espanyola només facilitaria dades dels comptes dels Pujol amb la condició de que... I ara fiscalia recomana enviar les dades. A veure qui la diu més grossa i Espanya es fot un fart de riure.
El cas que ha sortit ara a la llum, i que tothom sabia de l'existència però ja els hi anava bé, no es podia coure sense l'implicació de personatjes andorrans, bancs, agents de la duana espanyola i amb intermediaris de luxe. Tots ells han tornat, si escau, a fer baixar la reputació del país.I no passa rés. Batlles i fiscals ben sentats a les seves cadires continuen cobrant el sou a fí de mes, gràcies al traspás de diners que arriben dels defraudadors. Fins que els bancs diguin prou.
Poder l'emergent “FRONT NACIONAL” de Sant Julià ho sol-lucionará?

Tags: Andorra - España - Cataluña - Pujol - Bancs - BPA B- anca Reig - Andbanc - Banca Mora - Crèdit Andorrà - Banc Sabadell - Govern d'Andorra - Frau fiscal - Fiscalia - Batllia Hisenda - Prevaricació - Tráfico de influéncias - Tráfico de divisas - Blanqueo de capitales - Blnaquesix de capitals