dijous, 26 de maig del 2011

Lucinacions o vidència?


En qualsevol cas visionari, però els anomenats polítics no n'han fet cas

Una evolució encallada

Transcripció de l'editorial signada per “Redacció en absència del director”

Poble Andorrà 18 – 1 -85

L'any nou està més que encetat i constato que continuem molt parats.. El pressupost 85 va camí de ser us i Costum i de sortir aprovat a l'hora de les fulles tendres de la primavera.
L'any passat l'embolic dels impostos suspesos, va diferir la presentació d'un Pressupost que tenia una partida vinculada amb l'afer; desprès va ocórrer la dimissió del Govern en pes... Tot plegat tenia una explicació,si no, una justificació. Enguany, què encalla el pressupost?. Que les despeses que necessita el País en matèria d'adaptació turística i de serveis públics, no quadre amb les disponibilitats? Que les velles pendents encara arrosseguen més que les pujades en costa per redreçar l'opció econòmica? A la vista de les estretors que, evidentment, impediran sempre realitzar una política de promoció turística d'envergadura, no seria hora d'estudiar d'una vegada el tema del joc, sobre el qual l'Estat podria disposar una taxa considerable?
Per altre banda, el tema del Mercat Comú va fer molta forolla, l'estiu passat, i semblava que el Govern endegava amb dinamisme i continuïtat, un afer, encetat per l'anterior. Arribà el nou Veguer i va haver de ser qui recordés el tema! Que hi ha de la reunió que proposà amb el serveis tècnics se l'Elysée? S'hi ha anat? No s'hi ha anat? Hi ha cita per aviat? O rés no ha prosperat?
El Govern hauria de destinar alguns dels seus Consellers únicament a treballar en aquest sector, perquè malgrat l'any de coll que ens van donar els ministres d'afers exteriors de França i Espanya per interessar-se per el nostre cas, bé caldrà que tinguen resolt, no sols el contingut de la proposta andorrana en front de la C.E.E, sinó també, ben resolta la representació. No convé de cap de les maneres que, arribat el moment clau de les negociacions, ens comencem a discutir sobre qui representa Andorra. Cal a totes passades que la representació indivisa dels dos Coprínceps, sigui clarament abonada per els serveis del Copríncep Francès i que la comissió tripartita d'ambdós i el Govern asseguri una cohesió a nivell de persones, garantia que les condicions prèviament consensuades en els si de la Comissió andorrana de negociacions amb la C.E.E., siguin les millors possible. Es tracta de negociacions amb experts de nivell molt elevats, versats des de fa trenta anys, en els viaranys jurídics de la C.E.E. Per tant, no podem oferir l'espectacle de divisions internes.
Ara, el Govern ha d'intentar el màxim d'informar al poble a través de la premsa de l'evolució de la qüestió. Es pot donar eco de les trobades hagudes i per haver, sense entrar en el contingut de les discussions. Però la informació ha d'existir, car a vegades el rumor, pot dificultar l'entesa entre representants d'Andorra.”

*El director era Antoni Cornella i Serra.

**El joc tot i que prohibit permet amb la signatura de l'ex Cap de Govern Marc Forné, el funcionament dels bingos.

***Les loteries espanyoles implantades al País , amb registres de comerç, sinó falsos, irregulars, també amb el vist i plau de Govern de l'ex cap.

Brutícia


article del diari d'Andorra

Com sempre i manquen noms. Els noms de persones conegudes. En aquest cas d'un advocat.
En un anterior article comentava les “prestacions” del prestanoms, molts d'ells advocats que enlloc de estar al costat de la llei només van a la seva i sols pensen en cobrar.

La llei d'inversió estrangera no està encara aprovada i per això qualsevol empresari no andorrà necessita crear una societat amb un andorrà (o estranger amb drets econòmics). Els advocats a part de cobrar les seves minutes cobren un lloguer per figurar en la societat creada. En el cas del majorista farmacèutic a més n'és soci.

Altre vegada, el País queda en evidència per quatre fora de llei.
Si el registre de societats/comerç és necessari i obert per crear una empresa com és que no es fa rés per parar aquestes persones fora de la llei?.

Actuarà el nou ministre de justícia/interior, advocat i president del Diari d'Andorra?.
Esperem que el nou govern actuï.

En aquest època de crisis Andorra no necessita que s'en parli amb noticies com aquesta. Prou fama tenim.



Coches, yates, chalés
••• Un Ferrari F-430, un Ferrari 599 Fiorino, un Audi RS6, un Porsche Cayenne, un Mustang SGT750, dos yates, una imponente zódiac naranja cerrada, amarres en Marina Sada y Sanxenxo, chalés en la zona de Sada, en Sanxenxo y cerca de la ciudad de Lugo, una colección de relojes de las primeras marcas y pasión por los restaurantes de lujo. Guardaespaldas y un helicóptero. Todo lo anterior forma parte de la vida de Jorge Dorribo, un empresario que se hacía notar.
Su detención fue practicada en su mansión de O Corgo, aunque ésta no es la única propiedad que posee el empresario. Fuentes consultadas aseguran que Dorribo cuenta con otras propiedades de similar categoría en Andorra, un chalé en la costa pontevedresa y con un inmueble en Dubai, donde viajaba con frecuencia para atender sus negocios.

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/05/25/galicia/1306337916.html
http://www.elcorreogallego.es/galicia/ecg/jorge-dorribo-entro-carcel-gravedad-fraude/idEdicion-2011-05-26/idNoticia-672729
Laboratorios Asociados Nupel continúa desarrollando los proyectos previstos en Rábade, donde está montando una planta de envasado de medicamentos unidosis y en Andorra, en los que según el gerente del grupo, Jorge Dorribo, realizaron importantes inversiones.

http://www.lavozdegalicia.es/lugo/2011/03/19/0003_201103L19C6995.htm

dilluns, 23 de maig del 2011

Cròniques judicials de un petit país



Andorra sempre ha estat un país tranquil, judicialment parlant peró d’un temps ença alguna cosa passa.

La premsa omple pàgines amb informacions dignes de l’antic setmanari espanyol El Caso i la justícia trontolla.

Personatges que es dediquen a la medicina acusats per cert pacients i amb lligams a fiscalia es passegen tranquilament.

Comerciants , pressumptes usuaris i falsificadors de targetes de crèdit són exculpats, desprès de 9 anys, degut a errors comesos per els funcionaris del serveis de policia.

Alguns funcionaris amb ”residència” a La Comella imputats per pressumptes tràfics, acusats injustament i sense probes resten ja fa mesos privats de llibertat.

Un sindicalista que va interposar denuncies a fiscalía per pressumptes irregularitats greus a Aina segons els correus que circulen, va ser amenaçat i tot i ser andorrà va abandonar el País degut a les pressions rebudes.

Un ex candidat a Cap de Govern al qual se l’hi va retirar el passaport per suposadament disposar de doble nacionalitat i que segons escriu al seu bloc ha rebut amenaces per part de funcionaris de policia i també segons ell, pressumptes corruptes.

Una Batlle que  ordena interferir les comunicacions del periodista del Diari d’Andorra Sr. Toni Solanelles i es queda tant ample i desprès del soroll muntat només l’hi van obrir un expedient.

El fiscal en cap que ja ha dimitit  cansat de tot els merders que va manar a la policia regirar i interrogar al Sr. Jaume Bartumeu per l'anomenat CAS PAPERS.
Exportadors de sucre comprat a baix preu a la CEE (excedents) que desprès de ser adulterat exportaven des de Sant Julià CAP Espanya. (Aquí el fiscal no piula!). Residia en un pis del jefe.

El denunciant que va trobar les contrasenyes dels correus de l’antiga Sta a Internet publica al seu bloc que ha denunciat a la batlle que ha portat l’instrucció per suposades irregularitats al-legant que ella i el tècnic imputat són amics.

Ex ministres de families conegudes residents a La Massana involucrats amb mines d’or i altres merders com per exemple Orfund.

Banquers especuladors que declaren 60 milions de beneficis i en lloc d'invertir a Andorra ho fan fora.

Andorra necessita una neteja i un canvi. Ja.


Tags : Andorra, justícia, Batlles, Fiscals, Policia, Bancs, Especulació, Targetes de crèdit