dimarts, 27 de setembre del 2011

Existeix la llibertat d'expressió al Principat d' Andorra



Una de les frases que vaig retenir de la darrera compareixença del nostre cap de Govern Sr. Antoni Martí va ser “No som en una època de canvis. Som en un canvi d'època”.

Avui segons les informacions difoses per ATV s'ha fet pública una sentència contra l'ex candidat a cap de govern Sr. Tomàs Pasqual.


Segons les mateixes fonts a les quals jo no he tingut accés, el Sr. Pasqual ha estat condemnat a 1 any de presó condicional i al pagament de una indemnització a la Policia i a un agent amb el qual estava enfrontat per varis motius.


La sentència cau desprès de ser jutjat per un escrit que va fer el Sr. Pasqual en un diari gratuït del País i que intitulava “Detenció corrupte”.


Segons les fonts consultades el mateix diari també haurà de satisfer una indemnització per la seva publicació.


Aquesta publicació la qual podeu trobar fàcilment a la xarxa no anomena a ningú. Escriu, el signant, que el van detenir injustament :


"Detenció corrupta" BonDia 6-5-2010 Tribuna: Tomàs Pascual Casabosch



Vull contestar a la notícia publicada en un altre mitjà de comunicació en data 29 d'abril, en forma de tribuna pública, ja que no em deixen defensar.

Sé que és cert que l'any passat vaig ser detingut unes hores per assetjament en un restaurant. De fet, vaig tenir comportaments controladors paranoics ja que no acceptava la realitat. Un informe psiquiàtric ho cataloga textualment així:

“Tomàs Pascual és una persona amb intel.ligència bona, orientat en el temps i espai, però la seva separació li va desenvolupar una psicosi reactiva, en forma de gelosia, distorsió de la realitat, que van donar lloc a una conducta conflictiva i no adaptada al seu entorn. Els símptomes han remès, ja que ja és conscient de l'anormal conducta derivada d'aquesta.”.”

La meva única pràctica habitual sempre ha estat protegir al meu fill. En una tribuna pública vaig escriure textualment:

“Fa un temps vaig detectar que certs personatges circulaven amb el meu propi fill sense cadireta. Com que la vida dels fills dels altres no els interessa i les explicacions no servien per a res, vaig ser protagonista d'espectacles a la vía pública, amb presència policial inclosa requerida per mi mateix”.

Sobre la qüestió dels “maltractaments”, continuo manifestant que no he fet mai res dolent.

Ara us explico els fets de la meva anterior detenció. És molt greu que això passi al servei de Policia i que el nostre Estat de dret permeti privar de llibertat i emmanillar una persona que no ha fet absolutament res del motiu de la detenció, que jo catalogo de segrest.

Em notifica un funcionari de policia que he d'anar a escoltar una denúncia que m'han fet. En tal denúncia resulta que he ratllat el vehicle d'un agent de policia i després li he trucat d'un número de telèfon andorrà per riure'm d'ell.

Els hi dic: “¿Sabeu?, tinc la factura d'un restaurant de Barcelona on vaig dinar aquell dia. Estic fart d'aquest fals denunciador, és un fill de p... ; si me'l trobo pel carrer li diré tot el que penso de tanta falsa denúncia, no puc més, vull marxar d'aquí.”

Em van acompanyar a la porta i em van deixar marxar!! Posteriorment van escriure un fals informe al.legant que havia dit que volia “matar” un policia. Es van posar d'acord entre ells. Si realment fos cert no m'haguéssin deixat marxar en aquell moment i no haurien ordenat la meva detenció tres hores després!!

Repeteixo fermament que es van posar d'acord entre ells per fer-me tal injustícia. Han enganyat amb un informe escrit el senyor comissari, el senyor fiscal i el senyor Batlle. Tot perquè tal fals denunciador té uns quants problemes personals amb mi i així es venja.

Ara, que es defensin amb algún escrit assessorat ple de mentides. Amb tal experiencia he après, entre altres coses, que no s'ha d'anar mai sol al servei de Policia.

Sobre l'atemptat a la meva dignitat, ja decidiré què faig, ja que en aquest país no hi ha justícia.

Tomàs Pascual Casabosch”


***Amb la sentència, es confirma la dictadura dels personatges del local de lloguer, anomenat de les columnes, i la manca de llibertat d'expressió al País. Un altre pas enrere.
La gent a partit d'avui haurà de demanar permís a la batllia o fiscalia per escriure un comentari al diari?.
I en quant a l suposada agressió a un càmera d'Atv, coneix aquest el DRET A L”IMATGE?. Encara que sigui al carrer o local de lloguer, com és el cas, si la persona es nega a ser gravat en té tot el dret.
Prou d'intoxicar. Si algú el coneix personalment que digui si el Sr. Pasqual es mereix aixó.