dimecres, 9 de setembre del 2015



La bomba de rellotgeria
    Amb les filtracions, des de la Fiscalia, a certs mitjans des-informatius, espanyols i andorrans (sortosament no tots), de suposada ètica periodística, que no recorden lo que els hi van ensenyar a l´universitat, (rigor i contrastar), hem conegut  l´anomenat cas BPA.


    Dubtes
    El cas BPA el qual ja estava judicialitzat, ens ha mostrat com el Govern de torn, per córrer massa i suposadament influenciat per altres sectors polítics i bancaris, han actuat de manera barroera i fora de lloc.
Ha quedat tocat el sistema financer?. Segons les fonts consultades hi han més investigacions en curs i les recents demandes des de fiscalia i jutges espanyols posen lo país en una situació complicada degut a la mala praxis de polítics, Inaf, Batllia, etc.

*Fins que no es demostri lo contrari  els accionistes majoritaris/propietaris del banc (germans Cierco), no tenen rés a veure amb les actuacions suposades irregulars d´empleats del banc. Si bé és veritat que quant una empresa no va bé el responsable hauria de ser el propietari/director per no vigilar.


    Ben assessorats?
    2 ex Caps de Govern a les seves files. Un defensant l´empresa i l´altre als germans Ramon e Higini Cierco amés d´un periodista de Manresa dimissionari del Diari d´Andorra que de moment no hem sentit piular..


    Penjants d´un fil
    Els recents successos bancaris, han destapat lo que tots sabem. Lo país s´aguanta amb l´aportació de diners forans als bancs andorrans.
   
   
    Preocupació
    Amb un deute suposat de 1.500.000.000 d´€,  entre les 8 administracions (sic), la Cass en dèficit, la baixada de visitants i un model econòmic absolt, s´aproxima un futur dur i fosc. L´obertura econòmica a compte gotes no deixa entreveure una pujada de negoci.


    Comença lo curs
    Els alumnes retornen a les escoles, els funcionaris i no funcionaris, polítics i defensors del dret dels ciutadans retornen als seus llocs de treball. Han acabat les vacances (els que han pogut fer-les), i tots els que varen peregrinar al Santuari de Meritxell esperen un miracle que ahir 8 de Setembre no es va produir. Ni es produirà mentre no es canviï la manera de fer de certs polítics i  persones que creuen que lo País els pertany.


    Bon començament de setmana