divendres, 5 de novembre del 2010

dijous, 4 de novembre del 2010

The New York History. The final.

The Show

Com era d'esperar, al final, la sessió de Consel d'avui ha estat moguda.

L'intransigència i la feroç oposició degut a l'enveja i ràbia d'uns quants esta posant en perill tot el País.
No hi ha pressupost per tirar endvant les obres engejades, no hi ha turisme, hotels i botigues tancades i ara els Comuns reduexin la seva aportació a Andorra turisme.
Nonmen &company sen en foten i demanen perqué de un prèstec amb un banc forà.

La despeinaa critica Govern perquè no té pressupost per obrir les dues plantes del Cedre?. No s´enteren que són ells que no el volen?.

Tantes preguntes i pèrdua de temps per no arribar enlloc.
Tot plegat una olla de cols. Que fa pudor.

I com no, el diari sensacionalista haurà de callar i poder se l'hi podràn demanar responsabilitats per els seus titulars desviadors i intoxicadors de la part d'un estudiant de dret que vol sapiguer més que la batlle artista.

I un quants protagonistes :



dimarts, 2 de novembre del 2010

Del viatge a New York

ArgumentS n19

EL VIATGE DE LA DELEGACIÓ DEL GOVERN A L’ASSEMBLEA DE
LES NACIONS UNIDES A NOVA YORK
Companyes, companys,
En la roda de premsa del divendres passat, 29 d’octubre, el portaveu de Govern, Bruno Bartolomé ha fet referència a les despeses del viatge a Nova York d’una delegació encapçalada pel cap de Govern per assistir l’assemblea de l’ONU, sobre les quals el Diari d’Andorra havia fet, aquell mateix dia, la notícia de portada.
Com sigui que Eusebi Nomen havia presentat el dilluns passat una pregunta al Govern sobre aquesta qüestió ens trobem davant d’una nova campanya orquestrada amb la finalitat d’empastifar i confondre.
Transcrivim a continuació les declaracions de Bruno Bartolomé: “Arran de les preguntes entrades al Consell General pel grup d’ApC sobre les despeses del viatge de la delegació andorrana a Nova York, dir-vos que la xifra que ha publicat un diari és totalment falsa. És més, penso que en cert moment fins i tot és mal intencionada. No ha estat contrastada. En la sessió de control del dijous al Consell General es donaran totes les explicacions pertinents, s’aclarirà, com no pot ser d’una altra manera, els conceptes que es demanen, i esperem que segurament hi hagi, si no hi ha una justificació, un aclariment per què s’han publicat aquestes xifres. Perquè hores d’ara des del Govern no tenim la constatació que aquestes dades s’hagin pogut contrastar.
Si es fan públiques unes xifres i a més no s’han pogut contrastar, pensem que en algun moment pot ser un exercici d’irresponsabilitat.”
Després d’aquesta declaració inicial del portaveu del Govern el periodista del Diari pregunta: No ens pot aclarir quines són les xifres correctes ?

Bruno Bartolomé respon: “Jo les tinc. Però el que li proposo és que en la pregunta d’ApC, que ha fet per la sessió de control del dijous, s’explicarà l’import exacte, s’explicarà les raons del perquè s’ha ubicat allà la delegació i s’explicarà la factura total. I a la llum d’aquestes explicacions, espero que es digui que el preu publicat en portada d’un diari d’avui s’hagi de rectificar, perquè és de bon tros fals, de bon tros fals.”
“Jo ara no li faré la resposta que s’ha de fer al Consell General sobre aquest tema. Jo voldria només, a tall de reflexió en veu alta, comunicar que el dilluns en una sessió del Consell General, es van
decidir dos temes prou importants:
1- no es va aprovar l’esmena a la totalitat presentada per ApC en relació al projecte de llei de l’impost sobre el valor afegit. És una decisió, penso, econòmica de primer nivell.
2- no es va prendre en consideració la proposició de llei qualificada de la modificació de la llei qualificada de la nacionalitat.
Dos grans decisions que es decideixen al Consell General de dilluns que generen un cert debat, i al cap de 3 dies per obra i màgia, diria, estem acabant parlant del preu d’una habitació d’hotel, que, a més a més, és fals.
Jo no sé si l’opinió pública, com faig jo, pot pensar que aquí hi ha una desviació claríssima de l’atenció dels ciutadans. Hi ha dos decisions força importants, i acabem portant a l’extrem, un mal exemple importat de països de fora sobre una forma de fer política, i acabem parlant d’una cosa que si bé s’ha d’explicar, i s’explicarà al Consell General, no crec que formi part de les prioritats, i m’atreviria a dir, de les 100 prioritats dels ciutadans d’aquest país. És molt curiós, com en 3 dies hem passat d’un debat important, d’un debat social, d’un debat fins i tot de model de projecte i hem acabat parlant del preu d’una habitació d’hotel. Això no és fruit de la casualitat. És fruit d’una forma d’entendre la política i de desviar l’atenció del que és important, per fer-nos creure que a partir d’unes xifres que no són certes, el país té uns problemes estructurals profundíssims. Els problemes estructurals del país són els reptes que té. Passen per una reforma fiscal, passen
pel desenvolupament d’unes lleis, inclosa el projecte de llei de l’impost sobre el valor afegit. Passa per un desenvolupament d’un projecte social de com entenem i com incorporem els ciutadans que viuen en aquest país, i en cap cas crec que hagin de passar pel preu d’una habitació d’hotel. Quan es pugui explicar el perquè, el com i el preu de la despesa, realment amb aquests arguments, tothom entendrà, claríssimament, el perquè s’ha fet d’aquesta manera i perquè hi ha gent que ho intenta desviar cap a un altre costat.”
En resum
• En la sessió de control del dijous dia 4 de novembre al Consell General es donaran totes les explicacions pertinents i s’aclariran els conceptes.
• Queda clar que fer públiques unes xifres sense haver-les volgut contrastar, és un exercici d’irresponsabilitat.
Les raons de la campanya
• Al darrer Consell es van debatre dos temes importants: l’esmena a la totalitat presentada per ApC al projecte de llei de l’IVA i la proposició de llei qualificada de la modificació de la llei qualificada de la nacionalitat presentada pel nostre grup parlamentari. Cap de les dues va passar el tràmit.
• Van ser dos debats importants. Dues decisions de primer nivell polític, molt importants pel país. Ara volen que es parli sobre el cost d’un allotjament a New York, en comptes d’estar discutint sobre les raons del refús de la proposta dels que no volen pagar impostos i els que no volen ampliar l’accés a la nacionalitat.
• Hi ha una intenció clara de desviar l’atenció de la ciutadania sobre les qüestions realment importants. Fer demagògia sobre les despeses de l’hotel en un exercici d’importació d’una forma de fer política de baixa volada.
• Això no és fruit de la casualitat. És fruit d’una mala manera d’entendre la política i de desviar l’atenció del que és important, a partir d’unes xifres que no són certes.
• Els problemes estructurals del país són els reptes que té.
Passen per una reforma fiscal, pel desenvolupament de lleis, inclosa el projecte de llei de l’impost sobre el valor afegit.

Passen pel desenvolupament d’un projecte social de com entenem Andorra i com incorporem els ciutadans que viuen en aquest país, i en cap cas creiem que hagin de passar pel preu d’una habitació d’hotel. Menys encara quan el nostre Govern ha reduït molt sensiblement les despeses protocol—làries.