dimecres, 7 de desembre del 2011

Indigestió


#eleccions comunals Andorra 4 desembre 2011  #eleccions comunals Andorra 4 desembre 2011

http://ca.wikipedia.org/wiki/Dispèpsia

Dispèpsia

El terme dispèpsia (comunament conegut com a indigestió) comprèn tot trastorn de la secreció, motilitat o sensibilitat gàstriques que pertorbin la digestió; designa qualsevol alteració funcional associada a l'aparell digestiu.

En general, la dispèpsia és benigna i guarible; es caracteritza per alteracions digestives consecutives a disfuncions gàstriques i intestinals. Produeix molèsties físiques del tracto gastrointestinal superior, associades amb la ingestió d'aliments sòlids o líquids. Presenta símptomes com ardors, acidesa, eructes, distensió gasosa, flatulència, sensació de plenitud o pressió abdominal, nàusees i vòmits.

Es tracta d'un dels motius més freqüent de consulta, ja que té una freqüència global del 40,6%, apareixent la forma moderadament greu una vegada a la setmana en el 28,1% de la població. A Espanya el 39% de la població adulta l'ha patit alguna vegada al llarg de la seva vida, i el 24% en els últims 6 mesos. Malgrat això el 50% dels afectats no acudeix al metge per aquest problema i a part d'això, molts se n'automediquen (amb antiàcids o antagonistes inhibidors de la secreció àcida gàstrica)”




1 Causes : “Vots nuls, vots en blanc i resultats no esperats”
2 Tipus : “Virus TARONGITIS aguditis”
3 Diagnòstic : “Cares grogues/verdes i mala llet desprès de 10 h de mal de ventre ”
4 Tractament : “Tractament complicat i difícil. Cal esperar quatre (4) anys”


Causes

La major part dels atacs d'indigestió estan relacionats amb el menjar o amb la beguda ingerides. La indigestió més freqüent és el resultat d'un menjar copiós, si bé cada persona és més sensible a algunes substàncies que a d'altres.”


Altres causes : “Resultats de eleccions comunals andorranes del 4 de desembre de 2011



Tags : dispèpsia,indigestió,Andorra, eleccions comunals Andorra 4 desembre 2011,vots,Canillo,Encamp,La Massana,Ordino,Andorra la Vella,Sant Julià,Escaldes