divendres, 17 d’abril del 2015


The final countdown

  Desprès dels últims esdeveniments queda ben clar el funcionament dels poders executiu, judicial i bancari d'Andorra i la pèrdua de tota la credibilitat i confiança dels ciutadans d'Andorra i d'Europa. Han intentat tapar lo intolerable , fosc, amoral i suposadament fora de la llei fins que la bombolla ha estallat.

  Les suposades pràctiques dubtoses i obscures del banc BPA i de la seva filial Banco de MADRID, revelades pel FINCEN i posteriorment pels mitjans informatius espanyols, premsa escrita i tv's, demostren la nul-la feina feta per l'INAF (que només serveix per ocupar cadires i cobrar) a canvi de favors i pagar viatges a la Sra. Cosan, directora de l'ens, amés de reciclar i col-locar antics fiscals com el Sr. Fiñana ex colega del venedor de pisos Alfonso Alberca.

  Si la fiscalia andorrana sabia, un any abans, via la fiscalia anticorrupció espanyola, de les operacions russes, espanyoles, venezolanes amén del famós cas Pujol & family, perqué no va actuar?. Si es van bloquejar “uns comptes” que desprès el Tribunal de Corts va estimar il-legal i els diners van continuar de viatge, vol dir que alguna cosa no funciona.

  Primer va ser lo Sarkozy que va donar un avís i fa poc el Rajoy en un viatge llampec a Andorra. El president espanyol no va venir pas de turisme ni a esquiar. Va venir a avisar, emprenyat i amb un ultimàtum. 
  Perquè l'executiu andorrà no va dir rés, i perque l'afer no es va divulgar fins la famosa roda de premsa (que per cert primer es van reunir fins a 8 persones a l'edifici administratiu)?. És evident. Habia que tapar-ho fins desprès de les eleccions. No sigui que perdessin les cadires. A ben segur si els electors s'aguessin assebentat abans, “otro gallo cantaria”.

  L'afer de “recepció” i “neteja” tothom sap que no és nou i esta ben clar que un país de 70.000 ànimes, no pot aguantar 5 bancs amb oficines a totes les parròquies, 8 administracions amb 3.000 funcionaris, edificis, hotels i botigues que quasi sempre estan buides. Són els bancs amb el diner de fora que sostenen lo País. Europa ja ho ha vist clar fa temps i l'acostament que es vol fer no s'ho creu ningú.

  L'executiu no podia actuar pitjor de lo que ha fet. Perquè no ha actuat la Fiscalia. L'intervenció del BPA sense investigar a fons, semble un retorn a la dictadura espanyola de fa uns anys. Això sí, tot i estar el govern en funcions, presses per aprovar una llei que els protegís.

  Les guerres familiars, els amiguismes i els favors endèmics, tal com demostra la publicació del Diari d'Andorra, en que un Batlle és sancionat però no acomiadat pel Consell de Justícia, quin President (Sr. Enric Casadevall) no és ni advocat, fa reflexionar sobre la forma d'actuar de la justícia d'Andorra.

  El BPA a punt de ser liquidat/tancat, estalviadors i empresaris que compleixen escrupolosament la llei sense poder disposar dels seus diners, treballadors a punt de quedar-se sense el lloc de treball i investigant la operació d'edificis d'un altre (Crèdit Andorrà) ,el país penja de un fil. La deixadesa i la mala pràxis per part de polítics i bancs ha portat el país en un pou sense fons.

  To be continued?


Tags : BPA,BANCODEMADRID,ANDORRA,FINCEN,INAF,BLANQUEIG,VENEZUELA,ESPAÑA,CHINA,RUSIA