dissabte, 25 de setembre del 2010

No comment

http://www.bopa.ad

CODI DE CONDUCTA I ÈTICA PROFESSIONAL PER AL COMÚ D’ENCAMP

Es publica el contingut del codi de conducta per al Comú d’Encamp.

Article 11
Incompatibilitats
1. L’agent públic no pot exercir altres activitats professionals diferents de les de la seva condició d’agent públic, ni en el sector públic ni en el privat.

L’agent públic ha d’evitar doncs tota intervenció, participació o influència en el desenvolupament d’assumptes en els quals:

-tingui interès particular o personal.
-tingui interès els seus familiars fins el 4t grau de consanguinitat o segon d’afinitat.


Article 12
Implicació política i pública
Sota reserva del respecte dels drets fonamentals i constitucionals, l’agent públic ha de vetllar per que la seva participació en activitats polítiques i públiques no comprometi la imatge de neutralitat i imparcialitat que ha d’imperar en l’exercici de la funció pública i doncs malmeti la confiança del ciutadà i dels seus superiors en el degut desenvolupament de la seva tasca.

Article 13
Protecció de la informació. Drets i obligacions
1. L’agent públic està legalment sotmès al secret professional; tanmateix, ha de prendre especial cura de la protecció de dades personals d’acord amb la legislació vigent, per consegüent no pot difondre cap informació coneguda per raó de les seves funcions que desenvolupa si no és emparat per les intruccions precises dels seus superiors o les disposicions legals que regulin l’accés públic a la informació.

2. Altrament, i segons disposa la normativa, l’agent públic té l’obligació de denunciar a les autoritats competents tota infracció penal que presenciï o que vingui a conèixer per raó del desenvolupament de les seves funcions, quedant a càrrec de les autoritats competents la investigació oportuna.


c. Excepcionalment, per la celebració del Nadal, es poden acceptar regals sempre i quan l’oferiment s’entengui com una manifestació d’una tradició popular i no es personalitzin; aquests regals se centralitzen prop de cada direcció que els reparteix entre el personal de forma homogènia o es comparteix entre el personal del departament, unitat o secció a càrrec del responsable concernit de vetllar perquè així es porti a terme.

Encamp, 3 de setembre del 2010

Miquel Alís Font

L’agent públic ha d’evitar doncs tota intervenció, participació o influència en el desenvolupament d’assumptes en els quals:

-tingui interès particular o personal.
-tingui interès els seus familiars fins el 4t grau de consanguinitat o segon d’afinitat.
Cònsol major

*Empreses de treball tempora, construccions, hotels, treta de neu ...
segons l'article 13 - 2 els empleats deuen de ser advocats.

En qualsevol cas és loable que, tard però oportunament, es publiquin aquestes normes. Les altres administraccions que en prenguin exemple. Ara bé una llei anticorrupció és necessaria i imperativa per eliminar el abusos que pateixen els ciutadans.

divendres, 24 de setembre del 2010

Tal comenta el Diari Bon dia, la "sessió" de ahir va ser premonitòria.
Tancaran de una vegada els i-legals "xiringuitos" de les apostes de Sant Julia, Andorra  la Vella i Escaldes?. Qui esta amagat darrera d 'aquest "xanxullo". I els bancs com ho fan per ingressar/pagar lo que els "clients" juguen/guanyen?.



La justícia espanyola va avisar ahir que farà servir sovint el conveni d’intercanvi d’informació fiscal amb Andorra, un cop entri en vigor l’1 de gener de l’any vinent.

El fiscal responsable de delictes econòmics del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Francisco Bañeres, va sostenir que l’acord “pot ser molt útil per trobar capitals ocults a Andorra” i va afegir que té “la intenció de fer-lo efectiu”, en un moment en què la justícia espanyola ha endurit l’ordenament jurídic en matèria de blanqueig de diners.
Pel que fa al contingut del conveni, Bañeres va destacar que l’acord ha de permetre a l’Estat espanyol fer inspeccions fiscals quan hi hagi indicis de delicte al Principat. Tot i apuntar que l’article corresponent del conveni és poc clar, el fiscal va interpretar que la norma habilita el país demandant a “desplaçar-se o cooperar amb funcionaris en el marc de la inspecció fiscal”. Bañeres també va recordar que el conveni obliga el Principat a “posar tots els mitjans per acomplir” la demanda i que possibilita que “es puguin fer declaracions de testimonis”.
El fiscal espanyol va admetre la bona voluntat d’Andorra per col·laborar en matèria fiscal i únicament va matisar que un dels punts de l’articulat que “podria arribar a crear algun conflicte” és el que invoca al secret professional per negar la tramesa d’una determinada informació”.
Així mateix, Bañeres va avisar que, encara que la signatura del conveni d’intercanvi d’informació fiscal és la base perquè Andorra surti de la llista de paradisos fiscals, la legislació espanyola preveu la possibilitat de rebatre aquesta condició “si no hi ha un intercanvi d’informació efectiu”.
Segons va apuntar el ministeri públic, aquesta situació es produiria en el cas que Andorra tardés més de sis mesos a aportar la informació demandada, amb tres mesos de pròrroga; que després de nou mesos no mostrés cap tipus de col·laboració, o bé si es negués a trametre una informació fiscal quan estigui justificada.

Participació andorrana
Per primera vegada, el cicle de conferències sobre prevenció de blanqueig de capitals, organitzat per Banca Privada d’Andorra, va comptar amb presència andorrana. Acompanyat de Francisco Bañeres i de dues autoritats més en la matèria ‒el president de la Sala Penal de l’Audiència Nacional d’Espanya, Javier Gómez Bermúdez, i el fiscal en cap de la mateixa institució, Javier Zaragoza‒, el fiscal adjunt i director de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (UFI), Carles Fiñana, va afirmar que “Andorra està en un punt d’inflexió” i que ha de marcar les pautes futures en tres pilars: “La seguretat, la qualitat i la serietat financera.”
Fiñana va confirmar també la voluntat d’Andorra d’“aplicar amb eficàcia la prevenció i la condemna dels delictes relacionats amb el blanqueig de capitals”. En aquest sentit, el director de l’UFI va argumentar que “el blanqueig de diners és el problema amb majúscules, especialment durant la primera dècada del segle XXI”, i va posar com a exemple que “els diners que es mouen per narcotràfic equivalen al producte interior brut (PIB) de la setena potència mundial”.

Espanya endureix la legislació
Els dos ponents restants, junt amb el representant andorrà, van abordar la reforma legislativa aprovada per l’Estat espanyol, que endureix la norma sobre els delictes de blanqueig de capital i finançament del terrorisme, com va fer el Principat el 2008. Zaragoza va recordar que, segons un informe del 2009, el 20% de les organitzacions delictives espanyoles fan tasques de blanqueig.
Així mateix, va destacar que el nou marc legal permetrà crear un fitxer de titularitats financeres que obligarà a comunicar l’obertura o tancament de comptes i permetrà l’accés directe als advocats i jutges quan es detectin delictes de blanqueig de capital o finançament del terrorisme. Segons Zaragoza, aquesta eina aportarà “més rapidesa per embargar actius de gent relacionada amb aquests delictes”.
Entre les novetats de la reforma legal, Gómez Bermúdez va posar èmfasi en el delicte de corrupció privada, que castiga els suborns i els incentius indeguts o injustificats al sector privat. Bermúdez va assegurar que “és imprescindible” regular aquest delicte, ja que “lesiona valors com la confiança i la lleialtat i suposa un perjudici a la lliure competència” i va matisar que “no regula un camp estrictament particular”, ja que “a tots els països avançats es privatitzen esferes que abans eren públiques”.

Operación Malaya, Orfund ...

dimecres, 22 de setembre del 2010

Per arreglar el deute es poden recuperar els 50.000.000 Pts ...

... O cobrar al nou propietari,

El Periódico, en mans d'un empresari extremeny

Zeta anuncia la venda dels seus diaris a Alfonso Gallardo, un empresari pròxim al PSOE

El grup Zeta finalment ha venut El Periódico i la gran majoria del grup, incloent-hi El Periòdic d'Andorra, Mediterraneo de Castelló, Ciudad d'Alcoi i El Periòdic d'Ontinyent. Zeta i el polèmic empresari extremeny Alfonso Gallardo, pròxim al Partit Socialista, han arribat a un acord pel qual aquest passarà a ser l'accionista majoritari del grup editor després d'una negociació que no ha de durar més de dos mesos.

Gallardo no tenia fins ahir interessos accionarials a Catalunya, tot i que havia estudiat instal·lar una fàbrica a Tortosa.

Alfonso Gallardo té 78 anys i ha construït en els darrers deu anys un imperi industrial que ha passat de facturar 50 milions d'euros el 1997 a 2.000 milions l'any passat, deu anys després. Aquesta progressió espectacular ha estat acompanyada d'acusacions de favoritisme del govern extremeny.

http://www.vilaweb.cat/noticia/2881969/noticia.html 

El Periòdic d'Andorra llegó (amb 50.000.000 Pts regalades per Marc Forné & Company) por primera vez a los quioscos el 3 de febrero de 1997, convirtiéndose en la primera experiencia internacional de Ediciones Primera Plana. El diario ha incluido, desde su primer número, la edición correspondiente de El Periódico de Catalunya, una doble oferta que fue muy bien recibida por los 67.000 habitantes de este pequeño principado. El primer paso de este diario de Grupo Zeta fue crear una identificación nacional, con el fin de ser considerado un periódico netamente andorrano y marcar así la diferencia con el resto de cabeceras procedentes de España. La publicación alcanzó este objetivo al poco tiempo de ponerse en marcha, pese a la competencia del Diario de Andorra. De 16 páginas se ha pasado a un mínimo de 24, a las que se suman varias veces a la semana páginas especiales, monográficos y números especiales.

Por otra parte, el aumento de la producción obligó al traslado de las oficinas del diario a la Torre de Caldea, singular edificio y símbolo de la Andorra del futuro. Precisamente, teniendo como sede y plataforma la Torre de Caldea, Grupo Zeta creó hace dos años, al abrigo de El Periòdic d'Andorra, Ona Andorra y Ona Música Andorra, con dos frecuencias cada una. Se trata del contrapeso radiofónico a la información escrita. Ambas emisoras constituyen, además, todo un ejemplo de multimedia, con el que se consigue la máxima rentabilidad de los recursos.

http://www.grupozeta.es/memoria/unidad_prensa.htm

http://www.google.fr/#hl=ca&q=+periodic+andorra+1997&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=9cc9d9fa2f3f8984

dimarts, 21 de setembre del 2010

"El Paraiso Fiscal" ... de l´antic Govern

 I això és lo que han deixat després de 14 anys.

http://www.20minutos.es/noticia/819833/0/andorra/nieve/mas/

.A.. 21.09.2010 - 08.43 h
Poco a poco se acerca el invierno, la estación más esperada por los fanáticos de la nieve. Mientras tanto, las zonas de alta montaña disponen de una interesante oferta de actividades. Una de las más completas de la Península Ibérica es el Principado de Andorra. No en vano, su eslogan publicitario es: “Todo un mundo en un pequeño país”.
Prácticamente incomunicado por los Pirineos y con una economía basada en el sector primario durante siglos, la región goza de un envidiable progreso desde el fin de la II Guerra Mundial gracias al turismo y a su condición de paraíso fiscal. Asimismo, debido a sus precios reducidos en comparación con Francia y España, la capital del Principado es desde hace décadas un lugar ideal para comprar equipos electrónicos, perfumes, joyas, relojes, material deportivo y tabaco, entre otros productos.
Pero el principal reclamo para la mayoría de los nueve millones de personas visitan este pequeño estado (tiene 468 kilómetros cuadrados de extensión y ronda los 85.000 habitantes) cada año, es su amplia oferta turística. En invierno, los deportes de nieve son la principal atracción, pero el resto del año hay multitud de opciones interesantes.Los amantes del deporte pueden elegir entre practicar bicicleta de montaña, descenso de barrancos, pesca, senderismo, paintball, tiro con arco, rutas ecoturistas, puenting, excursiones en quad... Todo en medio del espectacular paisaje pirenaico.
Para los que prefieran los planes tranquilos, existe la opción de disfrutar de un spa o subirse al popular bus turístico, una manera relajada de conocer los parajes naturales y los monumentos de la zona. No hay olvidar que Andorra es el país del mundo que tiene más obras románicas por metro cuadrado. Los itinerarios del autobús se realizan los martes, jueves y sábados, en horario de mañana y tarde, y tienen un precio de 12 euros por persona.
En el parque de atracciones Naturlàndia, situado en la localidad de Sant Julià de Lòria, se puede disfrutar de una de las atracciones más espectaculares de Andorra, el Tobotronc. Se trata del tobogán alpino más largo del mundo. Tiene 5.300 metros de recorrido (1.700 de subida y 3.600 de bajada) y 400 metros de desnivel. Los 100 trineos disponibles, con capacidad para dos personas, se deslizan sobre raíles de acero por el bello entorno del bosque de la Rabassa, de forma segura y respetuosa con el medio ambiente.
Por último, una recomendación que aúna naturaleza y literatura: recorrer la misma ruta que inspiró al escritor Jacint Verdaguer i Santaló para escribir su obra maestra y una de las cumbres de la literatura catalana, Canigó, publicada en 1886. Si seguimos los pasos del poeta acompañados de su libro, podremos descubrir la geografía, la historia y las leyendas de los Pirineos andorranos.

Preguntes sobre" corrupteles"


ApC preguntarà al Govern sobre la relació amb l'empresa Humannova

Sobre les adjudicacions efectuades a l'empresa Humannova de Barcelona, ApC demana al Govern si té constància de l'existència d'alguna relació entre Miquel Clua, l'empresa Argo i Humannova. Així mateix, també volen saber si hi ha alguna relació personal o professional entre Miquel Clua i el Partit Socialdemòcrata o Jaume Bartumeu. Seguint en aquesta línia, Andorra pel Canvi vol saber si és cert que es va realitzar una adjudicació directa a Humannova de 15.340 euros per fer tretze entrevistes i tres focus grup sense demanar cap altre pressupost a diferents empreses. Finalment, el grup parlamentari demana al Govern si és cert que el Govern va adjudicar a Humannova una feina per 45.500 euros, que sumats als 15.340 de l'adjudicació directa, farien un total de 60.840 euros, una xifra que, segons l'argumentació d'ApC, suposa un import superior al del segon millor pressupost que era el de l'empresa Argo (52.500 euros).


La retroactivitat existeix?. Es podria demanar quant cobrava el Sr. Nomen "assessorant" l'antic legislatiu.