dijous, 30 de setembre del 2010

El Síndic, Josep Dallerès es posiciona a favor de Metayer


 


http://www.cadenapirenaica.com/web/noticia.php?id=2422  

El síndic general carrega durament contra el govern per l'afer Metayé
O.A.

Duríssimes declaracions del síndic general, Josep Dallerès, per l’actuació del govern, i més concretament del ministeri de Cultura, en l’afer Catherine Metayé. En declaracions a la Cadena Pirenaica, el síndic ha utilitzat l’adjectiu escandalós, entre molts altres, per definir la destitució de la que durant prop de 20 anys ha estat directora artística del Cord Nacional dels Petits Cantors.
Recordem que durant la sessió de Consell General d’aquest dimecres, Josep Dallerès ja va donar mostres de la seva disconformitat amb la decisió de l’executiu abandonant uns minuts la sala. Un dia després, no es pot dir que s’hagin refredat els ànims.
El síndic ha anat més enllà, i ha assegurat que Catherine Methayé ha estat tractada com un animal, i que l’únic objectiu del govern en la seva destitució ha estat desprestigiar-la.
Recordem que Josep Dallerès va ser un dels fundadors del Cor Nacional dels Petits Cantors i per tant, coneixia molt bé Catherine Metayé. En aquest sentit, ha reconegut que li van agradar les mostres de recolzament a l’ ex directora artística del Cor per part d’alguns cantaires que es van apropar a Casa de la Vall.
Amb tot, el síndic general ja ha anunciat que està estudiant la possibilitat de crear una Fundació que continuï amb la tasca fins ara realitzada per Catherine Metayé i el Cor dels Petits Cantors.



DdA - Andorra la Vella - 30/09/2010

El síndic general, Josep Dallerès, ha qualificat de "miserable" i "ignominiós" l'acomiadament de Catherine Metayer com a directora del Cor Nacional dels Petits Cantors. Dallerès assegura que en la decisió del ministeri de Cultura hi ha hagut voluntat de fer mal Metayer.

Dallerès, que en la sessió d'ahir al Consell General es va absentar de la sala en la pregunta posterior a la que va tractar sobre l'acomiadament com a senyal de protesta per la decisió presa pel Patronat del consorci del cor, que presideix la ministra de Cultura, ha estat més que contundent en una intervenció radiofònica al programa Ningú és perfecte, de Cadena Pirenaica. El síndic de "miserable", "ignominiós", "joc brut" i de "repugnant acte premeditat amb la intenció de fer mal" l'acomiadament. Dallerès ha deixat clar que no comparteix i denúncia les "mesquines" motivacions que han portat a l'acomiadament i ha afegit que, "venint de les instàncies que venen", aquest fet hauria de "preocupar molt a la ciutadania".

La intervenció s'ha iniciat enumerant diversos adjectius, com ara "escandalós, vergonyós, miserable, mesquí" per qualificar "la manera de fer del Ministeri de Cultura per difamar algú que ha treballat pel país al llarg dels darrers divuit anys de manera exemplar". Dallerès ha lamentat que Metayer hagi estat acomiadada "com si es tractés d'un animal rabiós, sense escoltar-la, sense deixar-li el dret a defensar-se" d'unes acusacions que Dalleres creu que són falses i amb l'única motivació de desprestigiar-la. El síndic ha recordat les actuacions fetes pel Cor al llarg dels anys i els èxits aconseguits arreu del món. Dallerès ha acabat el comentari donant les gràcies a Metayer per la feina feta amb els nois del cor i ha manifestat, dirigint-se a Metayer, que li sap greu "el que se t'ha pretès fer" però ha destacat l'alegria que va sentir aquest dimecres davant de Casa de la Vall en sentir els cants de suport "mentre se't volia enterrar viva". En aquest punt, el síndic es dirigeix a Metayer dient-li que la feina feta no ha estat en va.
Finalment, Dallerès ha acabat manifestant que cal continuar la tasca endegada i crear una estructura sòlida "al marge de jocs bruts de  polítics obtusos", que es podria concretar en una fundació capaç de tirar endavant un cor de cantors lliures. Dallerès ha clos el comentar dient "contra injustícia, denúncia, càstig per a inquisidors i botxins, sense ànim de revenja, reparació per a les víctimes".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada