dimecres, 1 d’abril del 2015

On anèm?



El Tribunal de Corts hauria permès retirar diners bloquejats a BPA a exalts càrrecs de Veneçuela


"El Mundo" publica que una sentència del Tribunal del Corts va permetre exalts càrrecs del règim veneçolà, ara fa 10 mesos, retirar centenars de milions d'euros que tenien bloquejats a comptes de BPA. La sentència a la qual ha tingut accés el rotatiu espanyol és del maig del 2014.
Els fons s'havien bloquejat de manera preventiva el 30 de novembre del 2012, a petició de la fiscalia en cooperació amb les autoritats nord-americanes, per presumpte delicte de blanqueig de capitals. Però, després d'un any i mig embargats, la batlle va ordenar el desbloqueig dels diners per manca de proves, desestimant així el recurs d'apel·lació interposat per la fiscalia i confirmant l'aixecament de les mesures preventives. Segons "El Mundo", els beneficiats per aquesta sentència són alguns dels investigats pel Servei Executiu de Prevenció de Blanqueig de Capitals espanyol, Sepblac, en el cas Banco Madrid.
Informa: J. Cama / A. Glez-Nandín
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
És evident, des de fa temps, que a l´edifici de les columnes hi han filtracions i no precisament d´aigüe. 

A la vista d´aquesta notícia es fan més creïbles els rumors de que Govern estava al corrent de les pràctiques del BPA. 

Alguna cosa que semble una pel fosca per no dir sospitosa és que DOS ex-alts càrrecs treballin pel banc i la família no acaba de quadrar. 

Semble mentida que sempre ens assabentem de les coses pels mitjans estrangers. Amb això no vull dir que els del país no investiguin. Alguns intoxicats i altres fan l´andorrà.

 L´etiqueta de paradís fiscal penja d´un fil.

Tags:BPA,BANCS,ANDORRA,FISCALIA,TRIBUNAL DE CORTS,BATLLIA,INAF

dilluns, 30 de març del 2015

Cada dia es coneixen més dades del cas BPA i no passa rés.
Mentres treballadors/es mileuristes i menys, fan equilibris per arribar a fi de mes, altres s´en embutxacaven tot lo que podien i les autoritats es giraven cap un altre costat ignorant les suposades “operacions” frauDOLENTES”.

 Llegiu l´article d´opinió del Sr. Roca el qual comparteixo plenament:
“...Com tampoc no es pot fer costat a un Govern en funcions que ha transformat un problema puntual en un problema d’Estat fent una roda de premsa. Ara bé, la màquina de comunicar oficial vol que, embolicats en la bandera tricolor tot cridant a la unió, es titllin les veus discrepants de poc patriòtiques...”
http://diariandorra.ad/blocs/droca/2015/03/30/268-espartans/

També, l´article del Mundo el qual ens aporta encara més dades:
La Fiscalía halla una 'estructura de blanqueo' en Banco Madrid
La Fiscalía Anticorrupción considera que Banco Madrid era «una estructura en sí misma de blanqueo y fraude fiscal»
“Tal y como publicó este diario el pasado jueves, la base de datos de Banco Madrid se encontraba sorprendentemente en poder de su matriz Banca Privat d'Andorra (BPA)”
http://www.elmundo.es/economia/2015/03/30/5517da72268e3e1f5b8b4576.html

Vergonya i presa de pèl als andorrans