divendres, 31 d’agost del 2012

La Verge de Meritxell patrona d´Andorra




Bona diada a tothom
M. I. Sr. Antoni Martí Petit, Cap de Govern

Benvolguts conciutadans,
    Un any més reprenem el curs amb la Diada de Meritxell. Més enllà de la gran rellevància religiosa que aquesta festivitat té per a molts, el 8 de setembre és també la gran festa de l’andorranitat, de l’orgull de formar part d’aquest país.
No falten motius per sentir-se orgullosos de ser ciu- tadans d’Andorra; especialment ara, en moments de dificultats i d’incerteses és quan es demostra la grandesa dels pobles i de les persones que els conformen.
    Des de l’última Diada de Meritxell han passat dotze mesos plens de grans canvis: dotze mesos en els quals Andorra ha començat a obrir nous horitzons i noves perspectives. Estem posant les bases d’un país renovat que doni oportunitats a tothom i que premiï l’esforç i el talent, sense proteccionismes ni privilegis de cap classe.
    Encara ens esperen temps de grans esforços i de canvis de mentalitat profunds. Les dificultats i les incerteses no s’acabaran d’un dia per l’altre, però comencem a veure signes de confiança en el futur. Sabem que estem en el bon camí. El Govern, en el curs polític que ara comença, no defallirà en la seva doble missió de racionalitzar i garantir la sostenibilitat econòmica de l’Estat i d’obrir noves perspectives i oportunitats per a tots els ciutadans.
    La Diada de Meritxell ha de servir per recordar-nos que les grans qüestions de país necessiten la implicació de tots; que cal tenir una visió col·lectiva i solidària que acompanyi els legítims interessos individuals de cadascú.
    Que d’aquí a dotze mesos ens puguem retrobar una altra vegada amb motiu de la nostra festa nacional i que entre tots hàgim demostrat un cop més que som dignes dels grans reptes que Andor­ra té plantejats.
    Molt bona Diada de Meritxell a tothom!

diumenge, 26 d’agost del 2012

del Diari d´Andorra

Tribuna del Sr. Poy,

http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&id=22061&view=item&Itemid=445

De l'article d'opinió del Sr. Ricard Poy

Permetem dues cites,
1ª.- "Per exercir el periodisme, sobretot, cal ser bons éssers humans. Les males persones no poden ser bons periodistes. Si és una bona persona es pot intentar comprendre els altres, les seves intencions, la seva fe, els seus interessos, les seves dificultats , les seves tragèdies. Ryszard Kapuscinski
2ª.- "La deontologia professional periodística és un ordre normatiu que afecta l'activitat periodística. Està format per un conjunt de normes que, en determinades circumstàncies, se senten com a obligatòries. També desenvolupen aquesta funció reguladora, entre altres, el dret i la moral. Concretament, es podria dir que és el conjunt de normes específiques de la professió que regulen la consciència professional d'un informador. Estan basades en dos principis bàsics: la responsabilitat social i la veracitat informativa. A més, exigeixen del professional un continu reciclatge i autoperfeccionament professional. "
Bé en cap de les dues et puc situar. No et clasifico, tal com té que ser, ni com a bon periodista ni com dolent. Simplement correcte. Encara que no ets prou objectiu.
La meva opinió personal és que els periodistes s'haurien, tal com s'aprén a la universitat, de cenyir a publicar les noticies tal qual. Si algú vol o necessita expressar les seves opinions o idées hauría de fer-ho sense la etiqueta de periodista. I en referència a aquesta tribuna d'opinió, no has estat prou objectiu no anomenant els que amb les seves dolces i fumejants empreses, enginyeria comercial i prestanoms informàtics i acadèmies, diem-ho clar, vàren fotre el merder que encara s'esta pagant i lo que queda.
En quant al diari del que n'assumeixes la direcció sí que tens algún col-laborador inepte, imparcial, corrupte i que falseja les informacions segons el seu estat mental. Em refereixo al Sr. Toni Solanelles Mollar que reenvio a la cita nº2. Aquest Sr. ataca i publica nons de persones indefenses i sense càrrecs i quant es tracta de coneguts importants, banquers o polítics s'en olvida. Per pór?.
Un periodista que reb informacions, arxius i dades de funcionaris jurats és un corrupte com ells. En una guerra no tot si val. Contrastar les informacions en fonts fiables, donar veu a les parts i no opinar en les informacions és lo que no fa l'abans anomenat.
En termes d'ètica, el periodisme es guia per:
Per publicar informació de qualitat honest i respectuós amb la veritat,
Fets recollits sense l'ús de mètodes deslleials,
Basat en fets comprovats,
Amb bona fe,
Respectant la dignitat de la persona humana,
Respectant la privadesa,
Reconèixer i corregir els errors ,
Evitant qualsevol discurs d'incitació a l'odi o la discriminació,
Mostrant equitat, per examinar tots els ciutadans iguals davant la premsa,
No pagar cap tipus de remuneració a les persones que són fonts d'informació,
No publicar més que informació provada i precisa, on l'origen és conegut, mantenint una reserva prudent si és necessari,
Abstenir-se de recollir qualsevol tipus de benefici en relació amb la publicació o no publicació de la informació,
No acceptar i rebutjar totes les pressions que no siguin la política editorial de l'editor o les persones responsables de la redacci,
No presentar un informe a les fonts abans de la seva publicació,
Demostrar respecte per les persones que acaben de viure un drama, per evitar acosar-les amb la informació,
Abstenir-se de calúmnies i acusacions infundades,
Negar-se a alimentar i reforçar la remor, encara que altres mitjans de comunicació ja es facin ressò,
Vetllar en l'elecció de les seves fotografies per a no crear cap presumpció de culpabilitat per la imatge,
Processar la informació, incloent els esdeveniments, sense buscar el sensacionalisme, Observar fidelment el sentit del que es vol informar,
Situar els fets i opinions en el seu context, sense exagerar o reduir l'àmbit d'aplicació,
Normes d'ética que no segueix el Diari d'Andorra