divendres, 1 de juliol del 2011

C'est quoi ce merdier?


L'ex Cap de Govern Sr. Jaume Bartumeu va explicar lo que havia succeït amb certs dossiers comprometedors que havien desaparegut de l'edifici administratiu. Papers que cremaven.
El GRECO explica en el seu resum que la corrupció al País es limita a “intercanvi de favors! I que degut a les dimensions del nostre país les denuncies no es materialitzen”. Aquesta evidència la coneix tothom però com TOTHOM es coneix o té un “mort a l'armari” tal com es diu vulgarment, no es denuncia.
Tal com es pot comprovar amb el veredicte sobre el terreny de la discòrdia entre Encamp i Canillo, les noticies alarmants sobre l'estat de comptes de la CASS, el malestar dels funcionaris del centre de detenció de La Comella, dels funcionaris de Policia (un resta detingut ja fa 3 mesos i altres passen per la 4ª planta de Meritxell), professionals de la salut pública, farmàcies i empreses de dubtosa reputació creades amb prestanoms i que al capdavant hi figuren advocats, l'Sta piratejant canals de tv, RTVA en fallida amb un deute molt gran i altres, alguna cosa va malament. Molt malament.

El Diari d'Andorra publica que: “Alís critica els sis anys que han calgut per al veredicte de Concòrdia "El cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, va lamentar el retard amb què s’ha resolt inicialment el fons del litigi. “Estar sis anys per treure una setència de primera instància és una mica greu, va afirmar el mandatari encampadà. Alís va venir a dir que hi ha quelcom que falla en el sistema! ....

El cònsol major d’Encamp va insistir que de cap de les maneres no es va poder atorgar al seu dia l’ús dels terrenys de Concòrdia perquè formaven part d’un conflicte ter­ritorial històric amb Canillo que no es va arribar a resoldre fins l’any 2000. “Hi ha algun problema en algun lloc –referint-se a la decisió de la Batllia– però ho hem d’acabar d’examinar”, va dir, sense donar cap pista si hi haurà o ni hi haurà recurs al Superior.
...
també, va lamentar que s’hagi denegat la pretensió comunal de cobrar uns 11 milions d’euros per danys i perjudicis per no haver pogut explotar els terrenys durant tots aquests anys.”


La Cass
40.000.000 milions d'€ de dèficit. (6.640.000.000 de les antigues pessetes). Com s'ha pogut arribar a aquesta situació?. Evidentment per manca de control, gestió i previsió. Que han fet les autoritats judicials amb el cas UBACH, l'antic director?. On són els nostres diners?.

I els bancs “declaren” amb una cinisme i desproporcionat beneficis astronòmics. Amb una simple operació aritmètica es constata que cada ciutadà a donat als bancs 5.000€?. Resultat de dividir els beneficis per el nombre d'habitants.

Qui entén alguna cosa?

dilluns, 27 de juny del 2011

To be or not to be (ser o no ser corrupte)


No hi ha corrupció?. Lo que hi ha és una màfia proteccionista que gestiona i no em toquis. La corrupció és acceptada tàcitament per els ciutadans per por. Por de represàlies i perdre la feina. Els poders bancaris que dominen el País tenen arrels a les institucions  i uns avaluadors de fora només poden veure lo que volen fer veure.

La corrupció sempre ha existit i existeix a la Policia(un ex director fent contraban d'oli amb  un hoteler de la capital els anys 70, i un altre ex director que no detén a uns suposats militants de la Eta que feien pràctiques de tir a Engolasters) , Govern, Batllia i Fiscalia. Recordeu afers com el de les contrasenyes sta, dentistes, marmol rojo, banquers que accepten qualsevol quantitat de diners, ministeri d'Interior que atorga la residència a un mafiós gallec (i l'advocat prestanoms), duana, farmàcies fantasmes que trafiquen amb productes prohibits, túnel Grau de l'Espardenya, túnel 2 Valires, túnel del port d' Envalira, desviació de st. Julià, els viatges per suposadament avaluar la famosa instauració de un trenet (segons lo Fornè) a la vall del Madriu, el viatge de "fí de curs" de l'antic gabinet lliberal, la construcció de un edifici al costat de la cascada de Moles, funcionari acusat i que es troba a la Comella (sense probes), arrest domiciliari de un polític, advocats que foten lo que volen fora el País, prestanoms per empreses (hotels i botigues) fantasmes que no paguen i embruten la reputació del País, la depuradora d'Anyós, cas Orfund de un antic ministre, canals de tv piratejats per els de l'ex Sta, contraban de tabac, trafic de divises, etc. etc. Per cert algú sap on anat a parar el dossier del metro aeri?. I del cas del milions de la CASS que ens va fotre el Sr. UBACH. Que ha fet la suposada justícia?. Està fent alguna cosa?.