divendres, 21 de febrer del 2014

Andorristan

ANDORRISTAN
REPÚBLICA DEMOCRÀTICA INDEPENDENT D´ANDORRISTAN  (RDiDA)
“Decret
El cap de Govern del Principat d’Andorra,
Vista la Constitució del Principat d’Andorra,
Vista la Llei de la radiodifusió i televisió pública i de creació de la societat pública de Ràdio i Televisió d’Andorra, SA, de 13 d’abril del 2000,
En execució de l’acord del 17 de febrer del 2014, el Govern
Decreta
1. El cessament del Sr. Francesc Robert Ribes com a director general de la societat pública de Ràdio i Televisió d’Andorra, SA.

2. El nomenament del Sr. Xavier Mujal Closa com a director general de la societat pública de Ràdio i Televisió d’Andorra, SA.

3. Aquest Decret entra en vigor el mateix dia de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Andorra la Vella, 17 de febrer del 2014

Antoni Martí Petit
Cap de Govern"
Bopa nº 15 del 19 de febrer de 2015”

* Segons el ja ex director de la televisió lo govern el pressionava des de molt temps enrere i no li agradava un director de la televisió que pensés per ell mateix.

Los dinosaures   democràtics d´Andorristan que tiren dels fils del govern, ja han sortit amb  la seva. Al país del Kim Jong-Mart-i no es pot parlar, no es pot criticar i no es pot dir lo que hom pensa. Primer, manca el vist i plau dels dinosaures.

El Sr. Robert, al menys és lo que es comenta pel carrer, ha estat destituït per dir lo que pensa i que els ciutadans no gosen dir en veu alta i sobre tot que els mals del país no traspassin les fronteres. Pecat mortal. Menys mal que la pena de mort al país ja ha estat abolida.
Dels Coprínceps no s´en parla, ni s´els toca, i molt menys explicar que la majoria no els vol  per anacrònic, però ells si que poden fer lo que els hi surti. Lo Sarko, l´Hollande i lo bisbe Vives no són un exemple. Alguns personatges del país tampoc. Ni ètica ni moralment.
Ara s´ha anomenat un periodista, sense coneixements en administració però que combrega amb els lliberals, ara reciclats a DA, com es demostra en les entrevistes que ha fet a la ràdio. Segons ell “no serem la televisió de cap Govern ni de cap partit, sinó que treballarem amb independència”. Temps al temps.


Però no és tot. Andorristan es mou i fa pudor.

Un club esportiu molt conegut, lo Barça, serà investigat per l´escàndol del fitxatge del jugador d´origen brasiler Neymar. El seu president, Rossell, ja va dimitir en preveure lo que l´hi venia a sobre. Lo Rossell i el Barça tenen ramificacions amb un banc andorrà, que té un directiu al club amb doble passaport.

La direcció de compres de la policia va comprar material de seguretat a un funcionari que havia posat el seu negoci a nom del pare. Aquest desprès de ser delegat va demanar de retirar-se. Quant interior ha comprovat que el vertader titular de l´empres era el Siurana fill destitució fulminant però dels responsables de compres i d´investigació rés.

Fa quatre anys es va destapar que dins de l´edifici de administratiu de la policia es practicaven escoltes i-legals a tots els telèfons dels despatxos. Desprès de varies demandes/denúncies de funcionaris, la fiscalia no ha tingut més sortida, mentres congelava l´investigació per interessos “desconeguts” que imputar al ja ex director Sr. Peralba  i al subdirector Sr. Gispert.
Si bé el principi de innocència existeix fins que no es demostri lo contrari, el Cap de Govern els va destituir tot i comentar que creia que eren innocents i que tot acabaria bé. En altres països democràtics ja haurien dimitit el ministre d´interior i el cap. Recordeu lo Watergate?.

I continuen les negociacions amb lo govern per les pensions que amb la seva sordera i prepotència ens tracta com si la culpa dels mals de lo país fos culpa nostra.

Curiosament un acudit del Raül Valls al Periòdic d´Andorra, deia gràficament “un núvol de corrupció ve del sud i el company responia espero que no plogui.
A Andorra ja fa molt de temps que plou.