dimarts, 23 d’agost del 2011

Ferragosto

L´actualitat obliga. Ja s'han acabat les vacances i el País torna a rutllar. O al menys és lo que desitjem.

Mentres les targetes de crèdit treuen fum i els retornats demanen més plaç per pagar els deutes, i els bancs continuen “invertint” fora del País, en tres mesos  els esquiadors ompliran les pistes i hotels de les parròquies altes i les farres amb incidents continuaran al Pas de La Casa.

Uns pocs han pogut fer-les. Altres no han tingut aquesta possibilitat per manca de treball i alguns dels que han marxat ja no han tornat.
Han augmentat les famílies que accedeixin a les ajudes de Càrites i també les regularitzacions de plantilles de treballadors com per exemple a Pyrenées, Escale (27 acomiadats l´agost) i altres empreses. Treballadors d´usar i llençar!.

Un mes d'agost carregat de notícies. Atípic en quant la meteorologia que ens demostra que el canvi climàtic que molta gent no vol assumir existeix i sobre tot un mes marcat per varies noticies:

Els accidents de tràfic amb quatre morts,

La sortida, no hi havia d'haver entrat mai, del centre penitenciari de La Comella de la Dra. Bruni, i que ara demanarà danys i perjudicis a l'estat/justícia per l'aberrant decisió de una Batlle prepotent  que ha quedat retratada per els seus superiors,

L'empresona-ment i posterior alliberament desprès de 15 dies, de l' ex candidat a cap de Govern Tomàs Pascual, que en el seu bloc explica amb total claredat les presumptes irregularitats de un funcionari de la policia, dels seus superiors, dels batlles i de la fiscalia,

Les declaracions dels empresaris exposant idees i proposant privatitzacions de les parapùbliques, ATV, SOM i Feda,

La banca rota de la sobre-dimensionada ATV amb més de 4.000.000 є de dèficit i lo que queda per venir si no hi posen fre “
Noemí Rodriguez al DdA
La tele
08/08/2011
Vaig començar a treballar en televisió en aquelles famoses, entra­nyables i –no ens enganyem– esperpèntiques telefires dels vuitanta. Ja aleshores es parlava que calia una televisió per a Andorra. A mitjan anys noranta es va fer un cop de cap i es va encarregar a una empresa privada (Antena 7TV) que posés el personal tècnic necessari i els mitjans per començar a fer informatius després de les comunals del 1995 amb la veu –i a partir d’aleshores, la cara– dels locutors de la ràdio pública. Els anys següents la televisió va anar creixent amb l’únic objectiu de donar resposta puntual als egos d’aquells que es pensaven que ATV era la seva joguina, el seu mirall, una porta a la popularitat. I així, va anar escumant-se, desmanegada, sense projecte, sense direcció definida i sense professionals al capdavant –llevat de comptades excepcions–. Durant aquests anys molts periodistes hem passat i après de la tele pública –tot i que pocs s’hi han quedat, una pregunta a la qual valdria la pena buscar resposta–. N’han passat molts que després han aprofitat el trampolí per créixer –o no– fora d’aquí. D’altres –de bons i de dolents– encara hi són, davant la incertesa d’un debat que es replanteja periòdicament però al qual ningú no sembla disposat a donar resposta. Ara, es parla de tornar als orígens. D’encarregar a una empresa privada que assumeixi la gestió d’un ens que fa anys que és un vaixell sense rumb. No puc evitar pensar que aquest és el mateix plantejament que ens fem periòdicament com a país. Qui som? Què volem? I en aquest cas, a més –sobretot–, què podem i volem pagar?

   tomata
   08/08/2011 a les 08:49 | #1
   Respon | Cita

   Els periodistes hauriau de valorar molt bé el que escribiu, en general esteu capacitats per crear opinió, avui, l’escrit en questió no aporta rés de nou, s’hi troba a faltar un missatge, un posicionament, llastima.
   Noemí
   08/08/2011 a les 10:13 | #2
   Respon | Cita

   Hola Tomata.
   Es fa difícil fer-ho en 1.578 espais.
   Es fa difícil quan hi has estat part implicada, quan coneixes la majoria de persones que hi han treballat o hi treballen i quan – encara- treballes en mitjans, ja que massa sovint es confon una opinió professional amb qüestions de caire personal.
   Tot i així, s’interessa saber què faria jo amb la tele et diré que Andorra no necessita la televisió que té actualment.
   Sobredimensionada, plagada de càrrecs intermitjos ineficaços i en la majoria de casos incompetents.
   Centraria les bases del servei en crear els millors informatius del Pirineu, descartant programació forana i notícies internacionals.
   Faria un parell de programes de divulgació cultural i del territori, que servissin per donar a conèixer la nostra riquesa, la nostra cultura. I els faria en català- evidentment- però també subtitulats en altres llengües per la gent que ens visita i els nous arribats.
   Això i mirar de donar cobertura ala cultura, i l’esport amb retransmissions. la tele ha de ser allà on passen les coses.
   Miraria de promoure els professionals del país i reduir la rotació de personal per acoseguir crear una pedrera de professionals formats i amb coneixement del territori.
   No deixaria que la política s’enquistés i fes seu el regne catòdic i intentaria que la gent del país i la gent que hi treballa se la sentís seva.
   Cosa que avui, per avui, no passa.
   L’article volia provocar una reflexió sobre un tema del qual fa temps que se’n parla però que no acaba de definir què vol.
   Amb cada canvi de govern anem canviant de caps i de barrets sense trobar una direcció lògica i coordinada.
   Són algunes de les meves propostes.
   Tant bones o dolentes com les de qualsevol altre.
   Quines són les teves?
   nani
   08/08/2011 a les 10:21 | #3
   Respon | Cita

   molt bé noe, penso que és exactament el que s’hauria de fer.
   Pozi
   08/08/2011 a les 11:46 | #4
   Respon | Cita

   Estamos en un pais donde vale mas tener una imagen vacia, que hacer algo con contenido. La television publica de Andorra es lo mas cutre que he visto en mi vida, pero no solo ese ambito esta lleno de incompetentes. Dicen que apoyan el deporte pero no hacen nada para mejorarlo, nos ponen carreteras y tuneles por todos los lados y solo sirve para llenar sus bolsillos, la CASS cada dia va a peor y solo hace crecer la duda de si cuando sea un jubilado podre cobrar mi pension, dicen que vivimos en un pais muy seguro porque la policia detiene a cuatro porretas y cuando hay un gran robo ni los huelen y se van del pais con un gran botin y asi podriamos estar toda la mañana, incluso la tarde. Pero para que vamos a decir nada, si para ellos la opinion de la poblacion, es un escrito en blanco.
   Marc Juanati
   09/08/2011 a les 01:21 | #5
   Respon | Cita

   Tomata, Nani, Pozi………..
   Espera, no seran pseudónims oi?………….
   Igual “Noemí Rodríguez” també ho és perquè sinó, estaria en desigualtat de condicions……..
   Entenc que dir la teva opinió no necessita de una mitja cobrint el cap……(o no hauria de requerir-ne)
   Així que demano formalment que el pseudónim “Noemí Rodriguez” ens digui qui és realment!!! O era al revés? Ai no sé……com se surt d’aquest jardí? COM SE SURT?
   xavier
   09/08/2011 a les 03:44 | #6
   Respon | Cita

   Estic d’acord amb les proposicions de la Noemi. I per que no les apliquem ? Aixo dels documentals subtitulats podria atreure molts turistes.
   Jon
   09/08/2011 a les 13:41 | #7
   Respon | Cita

   Marc Jaunati,
   fes-t’ho mirar home!”

*** Bravo Noemí per dir lo que penses i et dono tota la raó!


---

"Rodríguez culpa els directors de l’estat d’ATV
El president del Consell de l’Audiovisual troba que la televisió pública està sobredimensionada

   Meritxell Prat - Andorra la Vella - 22/08/2011

Lluís Rodríguez, president del Consell de l’Audiovisual.
El president del Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA), Lluís Rodríguez, es va mostrar molt crític amb els directius d’ATV, als quals responsabilitza de la mala situació en què es troba la televisió pública en qualitat i audiència.
“La gent que fins ara ha portat la televisió ens ha conduït on estem.” Tot i això, va voler matisar les seves paraules: “No tinc cap mena de dubte que són persones extraordinàries i que com a gestors són molt bons, però com a creatius de televisió no.”
El màxim responsable del Consell de l’Audiovisual considera que aquest fet no s’ha posat en relleu fins ara, perquè “en períodes de vaques grases, amb el capital de què es disposava, qualsevol podia ser director”. Però, en canvi, quan han arribat les situacions difícils, troba que no han estat a l’alçada per fer d’ATV una televisió de país i amb qualitat. “Al final a la gent se l’ha de jutjar per la feina que ha fet i en aquest cas, com se sol dir, per les seves obres els coneixereu. Que jutgi la gent.”
Per a Rodríguez, la televisió pública, pel model que hi ha plantejat, “està sobredimensionada”, com ho reflecteix el fet que “s’ha muntat un monstre de més de cent persones. No hi ha cap televisió a Catalunya que tingui ni la meitat del que tenim aquí, i tenen més audiència i un pressupost molt, molt inferior”.
De fet, una de les alternatives per intentar reduir l’endeutament podria ser retallar la plantilla. “Si vols tenir resultats diferents, no facis el mateix. Has de fer una altra cosa, i això passa pel personal”, encara que Rodríguez va reco­nèixer que és molt conscient que “si com a director em diguessin que he de fer fora aquesta gent, dimitiria. La papereta no és fàcil i no pots, d’avui per demà, deixar al carrer tanta gent”.
El president del CAA va remarcar que totes aquestes crítiques “són constructives” i que tenint en compte que “ens trobem en una època excepcional, es necessiten solucions excepcionals”. Amb tot es va mostrar convençut que el Govern trobarà una sortida adequada a la problemàtica.


Compartir:

16 comentaris

    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 20:52 Enviat per jo tambe voto guinart Link del comentari

    El Guinart aquet no es el k lo va colocar el bartumeu i pere lopez kuan el van fer fora del Periodico? Si aquet sembla k te carnet del PS. Jo voto per ell. K millor per dirigir la tele de DA el periodista confes del PS com continua demostrant en les noticies de politica k fa. Voto guinart per director de la tele. El k hi ha tambe es del PS i es impossible fer'ho pitjor.
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 20:45 Enviat per alfred Link del comentari

    No, el millor candidat no seria ni el iaio aquest, que per cert no es diu Jose antonio, ni el Llahí (llàstima que sigui masó) sinó un periodista molt trempat que es diu Enric Guinart. Home, em sembla que no és andorrà però està molt bo i això, mira, que vols que et digui és un bon argument. Tenint en compte que els anteriors directors no eren uns adonis doncs el canvi seria positiu. Potser no és un argument molt seriós però és que va ser seriosa la manera d'elegir els anteriors directors?
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 20:41 Enviat per alfred Link del comentari

    Potser també seria un bon candidat a dirigir Andorra Televisió Joan Anton Rossell, el director general del Periòdic, que, a més té l'avantatge d'haver tingut una dil·latada experiència radiofònica i haver presentat programes televisius.
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 20:36 Enviat per alfred Link del comentari

    El que Andorra Televisió necessita és gent seriosa que sapigui el que fa i pugui gestionar-la de manera efiçaç i hi ha poca gent que compleixi aquests requisits com Alfred Llahí.
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 18:36 Enviat per Quina màfia Link del comentari

    Si si, en plena crisi i produint vídeos que trobes al YouTube, autèntiques obres d'art pel que fa a la producció, grups com "madre Teresa", qui hi toca? Un col.laborador i un treballador de RTVA, un cap de producció. Que bé!!! Quin xollo!!! "Fem un programa de música en directe pagant el país i jo (madre Teresa) penjo al YouTube totes les promocions que vulgui i pagant GOVERN i els andorrans!!! I els grans directors segur que van dir: clar que si home!!!! YUPIIIIIII!!!!!!! En aquest cas; "Madre Teresa" però de calcuta ha sigut la directiva actual, es a dir : el Ruano i el Marticella.
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 17:44 Enviat per Salvador Link del comentari

    Al CAA, esta per controlar las TVs, arreu del mon , amb pregunto : quin consells han donat, s´han fet cas desde el Gobern del estand o es una patata calenta que ningun se atreveix a tocar. El problema es doble , el tema personal que esta de mes i la falta de imaginació dels dirigens , mai se posar un profesional del medi davant . Preguntó ¿Qui se atreveix a posar orde? ¿Qui fa la selecció de qui es queda i qui san va? Tots als partits tenen la seva culpa
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 16:04 Enviat per Ay pena penita pena! Link del comentari

    I ara volen justificar el seu regalet de sou... lo primer aquests a fora...
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 15:50 Enviat per Giboso Link del comentari

    Que poca vergüenza y profesionalidad! Nunca tubo mas sentido el dicho "Ningún giboso se ve su giba"
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 15:25 Enviat per Em fa mal sentir aquesta gent Link del comentari

    Insisteixo. Els del CAA no saben ni engegar la tele de casa seva. Un estament que no te sentit en aquest país i menys amb la tele de mínims que es vol fer. Si no tenim entitat per tenir una tele "gran" tampoc tenim necessitat d'un CAA. I si el necessitem, potser que el fem amb gent que tingui el graduat escolar i sapigue algo de tele i ràdio!
    Dilluns, 22 d'Agost de 2011 15:18 Enviat per La cosa està xunga Link del comentari

    Em sembla que la notícia no es gens sorprenen, dic jo. Uns directius que acaben d'entrar en una empresa i pesuntament diuen, o millor dit; presuntament reconeixen davant tot el personal de RTVASA que : "no tenim ni p... idea, però sobre la marxa", com presuntment va dir Ruano amb el Marticella al costat. A qui no li sobta que les coses vagin com van? De totes formes aquest no es el problema, la historia està en com una tele i ràdio andorrana està tant sobredimensionada? Calen una cap de producció, segon cap i 10 productors pel que fan a la tele o ràdio? Calen 2 caps comercials i 6 o 7 persones al departament comercial, quan la cosa està com està i es ven poc? Calen les mateixes veus de ràdio any rera any aborrint a tot el país, quan es podrien fer contactes anuals o de temporada i així no haver-los d'aguantar tota la vida perquè han signat un contracte indefinit? Calen tants periodistes? Si hi han eleccions o qualsevol tipus d'event que contractin a gent que treballen a productores, freelance, etc... Per moments puntuals Andorra no es pot permetre aquesta plantilla de 101 persones i 2 directors així, menys amb crisi. No voldria deixar-me quelcom molt important com fer referencia als 2 primers comentaris; al Totil i al "???". Amics, segur que els sous de 4 anys d'aquesta gent del CAA no arriba a la pasta que s'han gastat el Ruano i el Marticella en màquines per fitxar o controlar horaris (que no funcionen), i camares, i contractes en plena crisi per deixar-li el "marron" a un altre i al contribuent es a dir: el que paga impostos"
*** El Sr. Rodriguez de Antena7 tv és que el que va fer la primera emissió de tv manat per Forné. El Bopa ha publicat el nom dels deutors de la taxa d´activitats econòmiques. lo Forné hi surt com Antena7. Ho  enteneu?
--------------


El “PLA” sobre la gestió del Madriu, i les bofetades en curs,

La molt bona “Inversió”? de 250.000 ૯, dos cents cinquante mil euros per La Vuelta, tot perqué es vegi el nom d'Andorra durant dos ó tres minuts a l'arribada de cada etapa,

L'acord de la Generalitat de Catalunya , el nostre Govern passa, amb un operador Rus per tal que els esquiadors aterrin al aeroport de Lleida (ja veurem si vindran a les nostres pistes),

La vergonyosa visita de Marine Le Pen presidenta de l'extrema dreta francesa al Comú d'Andorra la Vella rebuda a “bombo i platillo” amb la presentació de dos acòlits del país, lo Durò i lo  Rosell,


Les “inversions” dels banquers del País a l'exterior. Cap control dels diners que surten i encara menys dels que entren, a part de la Benemérita, es clar,

Les declaracions de Govern sobre la llei del IVA i la no implantació de una llei de comerç, lo qual deixa indefensos als consumidors. Com sempre els especuladors i botiguers indelicats versus estafadors fan el seu agost amb productes irregulars,

La proposició de llei de horaris comercials intempestius, amb reunió en ple mes d´Agost. I desprès l´oposició dirà que no treballen!,

Els avisos des de la CASS de que no es podran pagar pensions si no s' apugen les cotitzacions i es retallen les prestacions,

Una farmàcia d'Encamp traficant amb productes il·legals i que continua oberta,


La renovació de les plaques de matriculació dels vehicles que en ser “tant important” fins i tot es va discutir al Consell de Ministres!, i que encara no ho tenen clar, i ara les tornen a canviar,


Canvis de funcionaris de Justícia amb possible “reenganche” d´antics directors ?


La querella contra dos exministres per difamació arriba al TS abans de tractar-la :

El Tribunal de Corts ha donat la raó als ex-socis andorrans de Ctrasa en les qüestions prèvies
“Toni Solanelles - Andorra la Vella - 07/08/2011

La resolució de la querella criminal interposada pels exsocis andorrans de Ctrasa (TP Armengol, Empub i Tecno-Energia) contra els ara exministres Pere López i Vicenç Alay haurà d’esperar.
Sense entrar encara del tot en el fons de la qüestió -les empreses es van sentir difamades per les manifestacions dels dos polítics, especialment de l’exresponsable de Finances el dia que van exposar els suposats resultats d’una auditoria encarregada pel Govern socialdemòcrata sobre la situació tècnica i financera del forn incinerador- el cas ja és al Tribunal Superior (TS). I això, tot just, per resoldre unes qüestions prèvies plantejades per la defensa.”


El cas DORRIBO, en que un prestanoms, home conegut, advocat i andorrà ens fica en un merder que en hauríen d´haver estalviat :

“Mª Jesús Lluelles
Diari d´Andorra
‘Cas Dorribo’, imatge deplorable d’Andorra

09/08/2011

La imatge exterior que ha donat d’Andorra el cas Dorribo (operació Campió) és deplorable. En alguns mitjans de comunicació espanyols han tornat a aparèixer les etiquetes de “paradís fiscal” que crèiem definitivament oblidades. Cíclicament hi ha periodistes que, des de les seves tribunes d’opinió, confonen les possibles actuacions delictives d’alguns individus amb la idiosincràsia d’un país. Possiblement el fet de ser petits ens fa més vulnerables.
La crisi del tabac, iniciada el 1997, a causa de l’auge del contraban que es dirigia a Espanya des d’Andorra, va exigir pactar una solució amb la UE i revisar la normativa vigent i adaptar-la a nous fets constitutius d’infraccions susceptibles de ser sancionats. Més recentment, la crisi del sucre va provocar que l’executiu espanyol exigís una solució per evitar les exportacions abusives de sucre. El govern de Madrid va considerar deslleial que es col·loquessin de nou a la UE els excedents comunitaris obtinguts a baix preu.
Amb el cas Dorribo s’ha tornat a utilitzar Andorra com a plataforma de distribució de mercaderies, en aquest cas de medicaments espanyols obtinguts a preus preferents. No és la primera ocasió que el nostre país negocia amb la venda de medicaments. Durant els anys cinquanta del segle XX ja es va comerciar amb la insulina, fet que va millorar sensiblement la qualitat de vida d’uns quants espa­nyols, però el mon globalitzat en què vivim no manté paral·lelisme amb l’Espanya de l’autarquia. La multinacional farmacèutica Novartis va decidir aplicar a Andorra un encariment del preu dels seus productes que s’hauria aturat gràcies al compromís d’un major control de les autoritats sanitàries andorranes per evitar les reexportacions dels medicaments espanyols.
Durant el segle XX, especialment durant els conflictes bèl·lics dels països veïns, les administracions espanyola i francesa limitaven l’exportació cap Andorra d’aquells productes que poguessin ser objecte de contraban. Canviar la percepció que tenen de nosaltres els països veïns exigeix un gran esforç col·lectiu, liderat pels nostres representants. S’han firmat acords internacionals en matèria fiscal que haurien de crear les bases d’una nova mentalitat social i s’han d’evitar actuacions que ens recorden un passat que ja hauria de ser història.
   Maria
   09/08/2011 a les 08:49 | #1
   Respon | Cita

   No ens fem les víctimes ara, la imatge que tenim ens l’hem guanyada a pols: contraban, blanqueig de diners (per molt que se’ns vulgui fer creure que no), botigues que han enganyat i encara enganyen als turistes… segueixo?? I no oblidem que la empresa que feia servir aquest tal Dorribo tenia un prestanoms andorrà, que, evidentment, sabia a que jugava.
   xavier
   09/08/2011 a les 13:00 | #2
   Respon | Cita

   Andorra té una mala fama impressionant en tot i ens l’hem guanyat a pols. Recordem aquells famosos reportatges on gent venia a dipositar diners o posar diners i els bancs deien que si sense cap problema. Es un pais sense regles simplement on el més fort o el que té més cara guanya.”


*** Quina raó que té la Sra. I sense péls a la llengüa!


Els responsables d´ATV demanen anular l´indemnització a l´antic director executiu Sr. Besson al-legant manca de diners. El Sr. Bessons va ser contractat per el Govern Pintat. Que pagui ell i no tots nosaltres,


El procés que enfronta la promotora dels pisos socials del Pas de la Casa, Gestora de Vivendes de les Valls S. A. (Gevivasa), i el comú d’Encamp ha començat.
Uns pisos que havien de ser socials i han estat els més cars i no es lloguen,

La crònica rosa (telele5and) : El periodiste aconsellat!
 

I la  fantasmada :
"Les mil i una
Toni Solanelles

Silenci
20/08/2011 Comenta-ho Llegeix els comentaris

Tres mesos. Més o menys. Fa gairebé noranta dies que no treia el cap per aquesta finestra. Volgudament. Conscientment. Al seu dia, el primer dia, vaig escriure que aquesta atalaia virtual seria el meu jo. Que la majoria de dies, amb mil i un caràcters sense espais, el meu cor, el meu cap, la meva ànima, es reflectiria en paraules. Per això el silenci també parla. Sense mots però amb la veu alta. Sense lletres però amb tots els matisos possibles. Tres mesos. Noranta dies en què dins meu han passat moltes coses. Sense perdre el seny. Sense deixar de banda la racionalitat. Sense deixar de ser jo. O tornant a ser jo en alguns aspectes. Sé que, avui, les paraules potser diuen menys que el silenci. Que els silencis. Però a voltes també cal escriure línies perquè s’hi llegeixi entremig. Tres mesos en què no em venia de gust que aquells que a voltes, potser sovint, buscaven entre les meves línies poguessin furgar. Poguessin buscar motius o trobar excuses. Tres mesos per començar a redreçar més de tres anys. Però amb el mateix sentit de sempre. Jo hi sóc per a qui vulgui que hi sigui. Ja sigui amb silencis o amb paraules. Donant la ma o parant la galta. Però sempre mostrant la cara. Amb honradesa i sinceritat.
Categories: Uncategorized Tags:
Comentaris (5) Trackbacks (0) Comenta-ho Trackback

    alba
    20/08/2011 a les 13:49 | #1
    Respon | Cita

    Sr. Solanelles, acaba el seu escrit dient: “amb honradesa i …”. Vostè no és un home honrat. Un home honrat és el que informa sense fer mal, un home honrat és que que no treu la morbosa foto d’un individu que és un ningú al pais i amaga la foto d’algú del pais amb pes social. un home honrat informa sense destruir, un home honrat no escriu noticies amb part de la veritat, tendenciosament, amb la finalitat de desacreditar. Vostè té una mala llet i un cinisme paranoic malaltís difícil de descriure.
    Isabel
    20/08/2011 a les 18:46 | #2
    Respon | Cita

    Potser en aquests tres mesos hauras tingut temps de pensar en algú més que tu mateix. La resta de la gent també té sentiment, fills, familia i també patim. Si no hi has pensat, pensa-hi quan escriguis segons quines coses, amb la gracieta habitual. T’ho dic seriosament i amb respecte: pensa-hi, pensa que la resta també son persones, que no tot s’hi val. I si et pots estalviar algun sarcasme millor que millor.
    pepeta
    22/08/2011 a les 12:15 | #3
    Respon | Cita

    Les teves paraules acostumen a estar ben triades, per dir tot allò que vols sense floritura. Els teus silencis són més densos i diuen més encara…això si, per qui vol escoltar el silenci, cosa difícil entremig del brogit habitual.
    Petons, A
    tsolanelles
    22/08/2011 a les 20:06 | #4
    Respon | Cita

    @alba
    Alba, Carmona segons el mail, veig que vostè té dues grans virtuts: té la mesura exacta del que és honradesa i, alhora, els coneixements terapèutics necessaris com per, suposadament, fer-me un diagnòstic. Segurament vostè no ha parlat mai amb mi. Què hi farem. Només li pregaria que tingués l’honradesa d’exposar-me de quin cas o de quins casos està parlant. De quin individu que no és ningú al país, per exemple. En aquest bloc, habitualment parlo de mi. I del que m’envolta personalment. Més que no pas professional. Vostè toca, crec entendre, més aviat el vessant professional. I per això voldria que em situes. Per valorar fins a quin punt vaig tan errat. Gràcies.
    tsolanelles
    22/08/2011 a les 20:09 | #5
    Respon | Cita

    @Isabel
    Isabel…
    Serviria en gran mesura per a tu la resposta que he escrit per a l’Alba. Llavors, no em reiteraré gaire. Demanar-te que em posis exemples concrets del que expliques.
    M’endinsaré només en una qüestió que no tracta l’Alba. Si he tingut temps de pensar en algú altre en aquests mesos o no. Sortosament o malauradament, personalment els meus maldecaps vénen per pensar més en els altres que en mi mateix. Aquests tres mesos han servit per començar a pensar en mi i, en tot cas, en altres persones que no són o no eren del meu cercle habitual. Moltes gràcies pels apunts."

El cas de les contrasenyes que encara no s´ha acabat segons expliquen el diari i el blog del denunciant
“Justícia
Descarten apartar la batlle d’un cas per tenir un afectat afegit al Facebook
El Tribunal de Corts descarta apartar de la instrucció del ‘cas andorra.ad’ la batlle responsable
Toni Solanelles - Andorra la Vella - 08/08/2011

“L’agregació en el seu perfil Facebook de persones no pot ser, per si sola, a l’entendre d’aquest tribunal, causa suficient per deduir l’existència d’una amistat manifesta amb alguna de les parts, amistat que hauria de venir corroborada per altres elements, doncs tant l’article 73 de la Llei qualificada de la Justícia com l’article 7.1 del Codi de procediment penal estipulen tots dos la manifestació evident de dita relació, i no solament que aquesta sigui presumible, no podent per tant el tribunal acceptar mers suposicions per recusar.”
Amb aquesta argumentació, el Tribunal de Corts rebutja apartar de la instrucció del cas andor­ra.ad la batlle instructora de la mateixa, Maria Àngels Moreno. L’únic processat per l’afer que va posar en joc la credibilitat de la llavors STA ja que presumptament havia aparegut a la xarxa Internet un fitxer que contania les contrasenyes de gairebé 16.000 correus electrònics de l’esmentat domini havia presentat una denúncia contra la batlle i n’havia demanat la seva recusació.
Segons es recorda en l’aute del Tribunal de Corts al qual ha tingut ara accés el Diari, el processat hauria al·legat entre altres motius  que la fiscalia no el va citar a declarar fins vuit mesos després d’interposar la denúncia a l’APDA. També va recordar en la seva denúncia que “totes les declaracions com a testimoni ho van ser sense advocat”. També explica que l’empresa TSystems a la qual el Govern va encomanar l’auditoria per intentar esbrinar d’on havia sortit el document amb els mots clau ja treballava per a l’STA, l’actual Andorra Telecom, amb anterioritat. Entre les qüestions que cita, l’acusat dubta tant de les prestacions dels mitjans tècnics amb els quals la policia hauria fet la investigació com dels coneixements que tindria l’agent que hauria fet la feina tecnològica. Recordava també que no se li van permetre fer algunes de les proves que va sol·licitar i que no s’ha respost a algunes de les qüestions que ha plantejat en el marc de la causa. I, per tot plegat, demanava l’anul·lació de la instrucció.
En l’aute, el Tribunal de Corts fa especial referència a un dels elements a què al·ludeix el processat per voler apartar del cas la instructora. “Sorprèn l’ambigüitat de la recusació plantejada, tota vegada que en l’escrit de recusació s’al·lega que l’honorable batlle instructora de la causa és presumptament amiga de l’extècnic de l’STA que apareix en el sumari, perquè els dos apareixen al perfil Facebook, sent socis del Club Diving Andorra i Diables d’Urgell”. Aquests elements no figurarien, segons els magistrats, entre les  causes d’abstenció o recusació.

Compartir:

9 comentaris

    Dimecres, 10 d'Agost de 2011 10:03 Enviat per corrupcio Link del comentari

    JUSTINIA tens rao la justicia de aquest pais es super corrupta e incompeten segons qui hets ja tens la sentencia sobre la taula son intocables pro no es pot fer res es un cercle vicios tambe ho dic per experiencia quina p....a pena chao
    Dimarts, 09 d'Agost de 2011 19:38 Enviat per joan Link del comentari

    JD1 Sense judici cap sentència
    Dimarts, 09 d'Agost de 2011 12:22 Enviat per JAUME CABOT jaumecabotbalda@gmail.com Link del comentari

    Fa 5 mts. que m´han trucat per assebentar-me d´aquesta informació. Anònimament tothom escriu lo que vol però signar amb el vertader nom o correu és una altre cosa i amés no es pot comprobar que sigui veritablent ell. Llegeixo les elucubracions aquí publicades i com que com sempre he dit lo que he tingut que dir i volgut (la veritat) sense amagar ni afegir rés, desmenteixo categoricament al Sr. que signa " Lo zorro informatic " Dilluns, 08 d'Agost de 2011 17:11. Ja es veu de on surt l´escrit. Amb carrera universitària i continuant estudiant semble mentida. Oi que ho entens Toni?. El suposat tècnic i suposat posseidor de l´arxiu de les contrasenyes no ha estat ni és amic meu en contra de lo que escrius i si que ho és de la batlle esmentada per l´autor (Toni) de la notícia copiada del meu bloc i que també l´hi vaig enviar al diari i que fina avui esmentant "segons les fonts consultades" no ha publicat escapçant lo que ha volgut per interessos propis. La mateixa batlle va dir a una lletrada, que ja no s´ocupa del meu dossier, "tothom a Andorra es coneix i no puc deixar el dossier". Fa dos anys (2) que espero una còpia del disc dur, el pagament del disc nou i precintat que en va demanar la mateixa batlle, el pagament de l´ordinador avariat que en van retornar desprès de 9 mesos ... Es pot comprobar que aquest escrit pertany al que ho signa visitant el meu bloc, http://jaumecabotbalda.blogspot.com on TOT lo publicat esta demostrat i contrastat. Salutacions
    Dimarts, 09 d'Agost de 2011 12:17 Enviat per JD1 Link del comentari

    Com es pot trigar tant de temps en dictar sentència sobre aquest tema? No ho puc entendre. Aquesta batlle si tinguès una mica de pesquis, no es posaria amb aquestes tonteries del facebook. Amb el carrec que ostenta ha d'entendre que la seva vida privada afecta a la credibilitat professional.
    Dilluns, 08 d'Agost de 2011 23:24 Enviat per Salvador Link del comentari

    Injustificable és que un treballador o ex treballador de STA pugui tenir un fitxer com aquest al seu ordinador personal. Corrupció o incompetència?
    Dilluns, 08 d'Agost de 2011 17:11 Enviat per Lo zorro informatic Link del comentari

    No dispareu contra el missatger, en aquest cas el Solanelles. El fet es que una persona militant i membre actiu i públic del PS va accedir il.licitament a l'ordinador personal d'una amic seu que casualment treballava o havia teballat a la STA i que hi tenia presumptament el fitxer amb les contrasenyes. El PS que estava en auell moment al Govern va dr publicament que no s'afegiria a l'acusació o que no faria acusació aprticular per defensar a la STA. Si hi ha corrupció que caascu dedueix on era.
    Dilluns, 08 d'Agost de 2011 16:43 Enviat per ts@hotmail.com Link del comentari

    Tota això esta al bloc del Cabot amb noms i cognoms que l´escritor de lo a dalt mencionat Toni Solanelles no meciona o retalla al seu interès o poder manat per l´actual ministre d´ Interior!
    Dilluns, 08 d'Agost de 2011 16:40 Enviat per ts@hotmail.com Link del comentari

    La justícia del País és una corrupció total!. Tothom tè un mort a l´armari. toni
    Dilluns, 08 d'Agost de 2011 11:41 Enviat per Justinia Link del comentari

    La Justicia Andorrana fa fastic! Tots hem patit episodis d'aquest tipus, a mi personalment em va jutgar un batlle sen l'advocada contraria la seva esposa.”


Proposició :
Proposo fer una demanda a Govern de APAGA I VÁMONOS per TELE 5. Prou de tele basura. Que la treguin de la graella si us plau!.