divendres, 10 de setembre del 2010

Pais!

El TC avala l'assistència lletrada a tots els detinguts des de l'inici

L'organisme declara inconstitucionals articles i incisos del Codi de Procediment Penal
La mesura podrà fer-se efectiva des d'avui mateix, segons afirma el Col.legi d'Advocats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


El Tribunal Constitucional (TC) va dictar sentència aquest 7 de setembre passat amb relació al conflicte per la presència d'assistència lletrada des del primer moment de la detenció. Segons el TC, són considerats nuls i, per tant, contraris a la Constitució andorrana, l'incís "al cap de 24 hores de la detenció" corresponent a l'apartat D de l'article 24 del Codi de Procediment Penal, així com els incisos "transcorregudes 24 hores de la seva detenció" i "transcorregut el termini de 24 hores a partir de la detenció" de l'article 25.1.

A la pràctica, aquest pronunciament del Tribunal Constitucional significa que declara inconstitucional el fet que el detingut no disposi d'un advocat des del primer moment de la seva detenció. En conseqüència, la Policia haurà d'avisar immediatament en el moment de l'arrest d'aquest dret a tots els detinguts.

La sentència es va fer pública ahir, tot i que es va resoldre el dimarts passat. Aquesta notificació arriba després que el Tribunal de Corts dictés, a final del mes de març d'aquest any, quatre autes demanant la intervenció del TC per considerar inconstitucionals els esmentats articles. L'argumentació es basava en l'article 10 de la Constitució (sobre el dret a un procés degut i a un judici just i equitatiu) i la recent jurisprudència del Tribunal dels Drets Humans sobre aquest punt. La sentència del Tribunal Constitucional també fa referència al pronunciament del Consell Constitucional de França, dictada el dia 30 de juliol passat.

SATISFACCIÓ DEL COL.LEGI
El Col.legi d'Advocats va mostrar ahir la seva plena satisfacció davant del pronunciament del Tribunal Constitucional. La decisió del TC afecta directament els processos suspesos que "han originat les quatre accions d'inconstitucionalitat" i, segons va explicar a l'ANA el degà del Col.legi d'Advocats, Jean Michel Rascagneres, "aquest termini no es pot aplicar i jo entendria que a partir de demà serà necessària la presència d'advocat des del primer moment de la detenció policial" va manifestar. El degà del col.legi hi va afegir que si no es fa així "ens trobaríem davant d'una nul.litat de la detenció policial o de les actuacions i interrogatoris fets durant la detenció policial".

El degà del col.legi va mostrar-se molt satisfet per la sentència, ja que "una vegada més" va declarar, "el Tribunal Constitucional dóna a la Constitució una interpretació progressista i de preocupació per la defensa dels drets fonamentals".

Amb la resolució del TC es posa punt final a una reivindicació històrica del Col.legi d'Advocats, i que l'actual Executiu sempre ha defensat que calia modificar. Aquest any, i partint de la trobada del mes de gener entre el cap de Govern i el col.legi, es van accelerar els esdeveniments. Ja al mes de febrer van iniciar-se les primeres peticions per part d'advocats de suspensió de vistes per manca d'assistència lletrada al detingut. Els lletrats sol.licitaven al Tribunal de no continuar amb les vistes, ja que va considerar no vàlides les declaracions que hauria fet el seu defensat al cos policial. En tots els casos el Tribunal va decidir continuar la vista, en espera de la decisió d'un organisme superior que dictés resolució.

Un cop sentenciada la obligació de tenir un advocat des del primer moment de la detenció, ara caldrà treballar en l'escull sempre destacat pel PS, el de la necessitat de disposar d'advocats de guàrdia les 24 hores del dia amb les implicacions econòmiques i organitzatives que això representa per al país. societat@andorra.elperiodico.com





Diari d'Andorra
Dallerès vota en contra de la majoria pel preu fixat per una parcel·la del Pas

Abel Gallardo - Encamp - 10/09/2010

El cònsol menor es va desmarcar de la majoria. (Arxiu)
En una de les votacions del consell de comú d’Encamp que es va celebrar ahir hi va haver una situació atípica. El cònsol menor, Gabriel Dallerès, es va desmarcar de la resta de la majoria en un dels punts de l’ordre del dia i va votar en contra de la venda per 1,8 milions d’euros d’uns terrenys situats a la desviació del Pas de la Casa, en direcció França.

Dallerès va assegurar que discrepa del preu i que hi va votar en contra perquè a la resta de la majoria li semblava bé. Considera que el comú ha de rebre tres milions quan els vengui a la societat As de pic. Es tracta d’uns terrenys que estan entre dues parcel·les, que ja són propietat d’aquesta societat. Aquest sòl té uns vuitanta metres quadrats, seixanta dels quals són edificables. “No es pot subhastar perquè no s’hi pot construir només en aquest ter­reny”, va comentar ahir el cònsol major, Miquel Alís.
Dallerès explica que la venda d’aquests terrenys comportarà una plusvàlua d’aquest indret perquè la societat As de pic hi podrà construir un sol edifici en comptes de dos, i que el comú els cedirà finalment a “massa bon preu”. Per la seva banda, Alís considera que l’administració parroquial adquirirà una bona quantitat d’aquesta operació perquè van encarregar un informe per determinar el preu del solar. L’estudi indicava que el valor era d’un milió d’euros. “La venda es farà per sobre del preu de l’informe”, va indicar Alís. El cònsol major va voler treure ferro al fet que el vot de Dallarès en aquesta qüestió fos diferent al de la resta de la majoria i va afirmar que “a vegades els consellers calculen preus pel seu compte”.


QUIRÓS RENUNCIA A LA DEDICACIÓ EXCLUSIVA

La consellera d’Administració, Joana Quirós, deixarà de tenir dedicació exclusiva al comú d’Encamp. Ho va anunciar ahir el cònsol major. És la mateixa consellera que ha demanat no tenir la dedicació exclusiva al·legant motius personals. De fet, Quirós no era present a la sala del consell. A partir d’ara continuarà en el seu càrrec, al capdavant del departament que dirigeix actualment, però a temps parcial. El cònsol major no va fer més referències a aquests canvis, i es va limitar a lloar la tasca que fins ara ha realitzat la consellera d’Administració a la corporació. “Des d’aquí vull agrair a Joana Quirós tota la feina que està realitzant”, va declarar el mandatari encampadà en el consell de comú d’ahir. (People)

dijous, 9 de setembre del 2010

Del Diari d'Andorra i Oleeeeee!

Una cosa és parlar clar i Català i una altre és la manca d'educació

Fa referència al seu diari?. O a la justícia andorrana?
 On anirà a parar?

dimarts, 7 de setembre del 2010

Del Conseller dimissionat. Informacions del Diari d'Andorra i del Periòdic d'Andorra

Del Diari d'Andorra

Trasbals al Consell

El col·legi Sant Ermengol acomiada Òscar Encuentra

El fins ara conseller general d’ApC i professor de religió ja no havia iniciat el curs




T. Solanelles / R. Poy - Andorra la Vella - 06/09/2010



ANA / A.R.
El patronat rector del col·legi Sant Ermengol ha decidit iniciar “el procés per tal de rescindir el contracte” d’Òscar Encuentra. El dimissionari conseller general era professor de religió al centre esmentat. De fet, des que va esclatar l’afer d’unes converses poc adequades amb una menor alumna seva, Encuentra ja no havia anat a l’escola. És a dir, no havia iniciat el curs. L’acomiadament, probablement pactat, del docent i polític comporta l’abandonament de totes les activitats que hi mantenia.
No només la de mestre pròpiament dita. També la tasca de responsable de la pastoral del col·legi, en virtut de la qual era el màxim responsable de les colònies. El patronat es va reunir dilluns a la tarda, a la seu del bisbat d’Urgell, sota la presidència de l’arquebisbe i Copríncep, Joan Enric Vives, i de la ministra d’Educació, Susanna Vela, que és la vicepresidenta de l’organisme.
Segons les fonts consultades, el professor hauria plantejat la possibilitat d’agafar-se una excedència. Però ahir a primera hora de la tarda ja se li hauria insinuat que, molt probablement, aquesta solució no es podria donar. Els màxims responsables del centre haurien volgut solucionar l’afer abans de l’inici lectiu del curs. Sobretot, davant la repercussió que ha tingut el cas per les responsabilitats polítiques que fins ara tenia el professor. L’Associació de pares del centre també esperava la decisió abans de dijous. El col·lectiu de pares estava en contacte amb la direcció de l’escola des de poc després que esclatés l’afer “però no tenim prou elements per poder opinar”, segons va explicar la presidenta, Glòria Carnisser, que va afirmar que “la família -de la menor afectada- no s’ha posat en contacte amb nosaltres”.

Greus esdeveniments
Qui sí que tenia tots els elements per decidir era el centre. Almenys, el pare de l’alumna va fer arribar a la direcció de l’escola una còpia del document notarial, d’unes 120 pàgines, amb la transcripció de les converses que s’havien emmagatzemat al disc dur de l’ordinador. El patronat considera com a “greus esdeveniments” els fets en què s’ha vist involucrat Encuentra. La decisió de rescindir el seu contracte es va adoptar després de considerar que “la seva actuació és totalment incompatible amb l’ideari i l’esperit del col·legi Sant Ermengol”. Tanmateix, la junta directiva de l’Unicef va acceptar ahir la renúncia que l’exconseller va presentar com a membre de l’organització.

RD APOSTA PER CONTINUAR DINS D'ANDORRA PEL CANVI
Renovació Democràtica (RD) mantenia dilluns a la nit una reunió interna sobre el futur del partit en la qual s’havia de refermar la voluntat de la formació de continuar vinculada a Andorra pel Canvi. La trobada derivava de l’enfrontament que hi ha hagut entre els membres d’RD i alguns responsables d’ApC arran de la crisi que ha provocat la dimissió d’Òscar Encuentra com a conseller general.
Encuentra, que forma part de Renovació Democràtica, i altres membres del partit escaldenc han estat crítics amb l’actuació que ha tingut Eusebi Nomen en l’afer, ja que consideren que s’hauria d’haver comportat d’una altra forma. Des d’RD consideren que tot i les desavinences que han tingut lloc arran d’aquest afer (i tot i haver perdut el conseller general que fins ara tenien), han de continuar lligats a la plataforma. D’altra banda, Andorra pel Canvi va comunicar dilluns que en cap cas havien demanat una opinió jurídica respecte a les possibles conseqüències legals derivades de les converses que Òscar Encuentra va mantenir amb una menor. Des de la plataforma s’ha volgut destacar que va ser Renovació Democràtica qui va demanar el parer d’un expert jurídic, però que ApC no ho va fer.
L'EXCONSELLER PRESENTA PERSONALMENT LA RENÚNICA A SINDICATURA
Encuentra va ratificar dilluns a la tarda la renúncia com a conseller general davant de Sindicatura, amb la presència del síndic general i el subsíndic i les dues secretàries. El ja exparlamentari va presentar la dimissió per escrit divendres passat, però el reglament del Consell General preveu, a més, que també ho hagi de fer personalment.

1 Comentaris

Dilluns, 06 de Setembre de 2010 23:10 Enviat per siux Hi ha una cosa que es diu pressumpció d'inocència. Fins que no es dictamini si hi ha delicte o no com es pot fer un linxament mediàtic com el que han fet els mitjans de comunicació, que per cert no han llegit ni una paraula de les converses del messenger. Hi ha hagut interessos polítics... D'altra banda ningú pot negar la tasca que l'Óscar ha fet per aquest país i per la gent jove, està clar, ningú que el conegui de veritat.


Del Periòdic d'Andorra

El Patronat del Sant Ermengol decideix acomiadar Encuentra

La seva actuació és "incompatible amb l'Ideari i l'esperit del Col.legi", s'apunta 
RD debat amb la "ment freda" el seu futur dins ApC i es veu a prop la trencadissa
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ANA /A.R.
El Patronat Rector del Col.legi Sant Ermengol d'Andor- ra la Vella es va reunir ahir a la tarda "amb caràcter urgent" segons es va informar en un comunicat de premsa, sota la presidència de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i de la ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, en qualitat de vicepresidenta del Patronat. Després de tractar "la tasca futura" d'Óscar Encuentra, professor d'aquest centre, "com a conseqüència dels greus esdeveniments en els quals s'ha vist involucrat", el Patronat va decidir "iniciar el procés per tal de rescindir, d'acord amb la legislació laboral vigent, el contracte" del professor de Religió i responsable de la Pastoral del Col.legi, entent que "la seva actuació és totalment incompatible amb l'Ideari i l'esperit del Col.legi Sant Ermengol".
D'aquesta manera, el centre on treballava el fins la setmana passada també conseller del grup d'ApC va tancar una de les incògnites sobre la taula després que aquest presentés la seva baixa parlamentària. De fet, ahir a la tarda, Encuentra va ratificar la seva renúncia com a conseller general davant de la Sindicatura, amb presència del Síndic General, Josep Dallerès i el Subsíndic, Esteve López, després d'haver-ho fet per escrit divendres. Hores més tard, el Sant Ermengol informava del seu acomiadament, pocs dies abans de l'inici del curs escolar.
POSSIBLE TRENCADISSA A APC Els esdeveniments es van anar succeint ahir a un ritme vertiginós. Si bé a la tarda Encuentra presentava la renúncia com a conseller davant de la Sindicatura i al vespre el Sant Ermengol anunciava el seu comiat com a professor, a última hora de la nit Renovació Democràtica (RD), un dels partits que integren ApC i on milita el dimissionari, va discutir en una reunió de vital importància per al futur de la formació quin és el rol a jugar en el nou panorama polític.
Després que el malestar dins de les files de RD creixés per la gestió de l'afer Encuentra, resultat de la tardança en contactar amb el conseller per part del president del Grup d'ApC, Eusebi Nomen, el president del partit escaldenc, Ricard de Haro, va afirmar que l'objectiu de la reunió de l'executiva és el de "parlar de la relació de RD dins d'ApC amb la ment freda".
De Haro va assenyalar que la decisió final haurà de "desvincular-se dels últims esdeveniments", és a dir, de respondre a qüestions estratègiques. Sobre la taula hi ha com a rerefons, a més de l'esmentat malestar, el paper del partit un cop perdut el vot al Consell en benefici de Carles Ensenyat, que situa RD en una tessitura similar a la de Segle 21. De fet, des del partit lauredià ja s'ha anat recordant durant els últims mesos l'important handicap que suposa el fet de no comptar amb un conseller a l'hora de veure satisfets els interessos de la formació. Aquesta situació podria derivar --com ha passat amb Segle 21-- en acostaments cap els socialdemòcrates. I és que el descontentament augura una trencadissa.
De Haro va mostrar-se caut a l'hora de fer pronòstics sobre la reunió d'ahir, que continuava al tancament d'aquesta edició, avançant que, en cas que s'hagi d'informar de qualsevol novetat, es farà mitjançant un comunicat de premsa. Tot apunta, però, a l'inici de l'escissió d'ApC.

dilluns, 6 de setembre del 2010

Per fer callar els "criticadors" intoxicadors


                            C/ Verge del Pilar, 5, 3-1, AD500 Andorra la Vella
                            Tel. +376 805 260 - Fax +376 821 746
                            e-mail: psdandorra@gmail.com
                                      www.psa.ad
                           


Companyes, companys,
Us convidem a llegir l'article de Franz ARMENGOL Meritxell i la Vuelta ciclista, publicat recentment al Periòdic d'Andorra:
Meritxell i la Vuelta ciclista
Estic sorprès d’algunes reaccions d’aquests darrers dies en relació a l’arribada de la Vuelta ciclista espanyola a Andorra. Només hi havia dues possibilitats ofertes per l’organització per poder ser final d’etapa en aquesta edició: el dia 7 o el dia 8 de setembre. En aquestes circumstàncies, haver escollit la data del 8 de setembre, Meritxell, perquè la cursa ciclista la Vuelta torni a Andorra en el seu 75è aniversari ha estat, al nostre entendre, encertat.
Triant com a dia d’arribada el 8 de setembre, festiu nacional i amb el comerç tancat, s’aconseguia oferir a la població andorrana i als nostres visitants un espectacle de talla internacional per animar la jornada. És important que es pensi també en el gaudir de la població d’Andorra en un dia festiu. Tarragona-Andorra és una de les etapes més llargues de tota la Vuelta, amb hora prevista d’arribada a Pal cap a les 17.40 h. Entre una cosa i altra, els participants arribaran als hotels d’Andorra cap a les vuit del vespre. Poc temps haurien disposat per fer compres si s’hagués triat el dia 7. I l’endemà, el 8, ho haurien trobat tot tancat.
Doncs bé, havent assumit responsablement que a Andorra li convenia tornar a acollir una etapa de la Vuelta, el Govern ha volgut afavorir el comerç i l’hostaleria. Pensem que aquesta etapa permetrà ocupar cap a uns 1.500 llits la nit del dia 8 de setembre. Andorra Turisme ha difós la màxima informació per fer d’aquest esdeveniment un atractiu turístic important, i s’han preparat altres actes per complementar-lo.
El dimecres 8 –el dia de Meritxell– s’ha establert l’accés gratuït al telecabina de la Massana per tal que residents i visitants puguin assistir al final d’etapa. El mateix dia, a partir de les 17 h, se celebrarà una festa per a tots els públics a l’aparcament del Parc Central de la capital, amb simuladors de bicicleta, zona de jocs i inflables. A les 19 h tindrà lloc un musical ambientat en la pel.lícula Lope.
El dijous 9 s’ha acordat amb l’organització de la Vuelta que es pugui visitar de molt a prop els ciclistes i els equips durant el matí previ a la sortida de les 13.15 h. Fent l’arribada el 8 i sortint el 9, amb tot obert, els membres de l’organització d’aquest esdeveniment esportiu, els centenars de periodistes que el cobreixen i els visitants en general gaudiran de temps suficient per adquirir productes del comerç andor- rà. Em causa perplexitat veure com l’actuació del Govern, amb una clara voluntat d’aprofitar aquest esdeveniment per reforçar la imatge d’An- dorra a Espanya –un país veí del qual ens arriba bona part de la nostra clientela–, és discutida i tergiversada.
¿Com pot ser que els mateixos que no perdien ocasió de manifestar el seu escepticisme sobre la promoció turística del país mantinguin ara una actitud bel.ligerant davant la vinguda de la Vuelta? ¿Què no haurien dit si, atenent a la seva equivocada argumentació que el dia de Meritxell no es podia fer l’arribada de l’etapa, ens haguéssim trobat sense la Vuelta? Ara arriba la Vuelta, però per poques hores i per poc calaix –argumenten alguns.
AIXÍ, DONCS,
¿en què quedem? ¿És o no important que hi hagi actes de ressò internacional que permetin situar Andorra al mapa turístic de referència dels nostres veïns? Jo crec que sí, i que és així en qualsevol circumstància. Ni que el comerç només pogués oferir tot el matí del dia 9 de setembre a la gent que viatja amb la Vuelta per fer les seves compres, això ja era molt aprofitable. Entre el 0% i el 25%, no hi ha color.
Però els pessimistes, els destructors, els disposats a fer estelles de tot, no s’estan de raons. Estic convençut que, com jo, molts comerços aplaudiran la decisió del Govern de convertir una vegada més Andorra en el principal centre d’atenció dels nostres veïns del sud.
Malgrat tot, els fets són tossuts: el pas de la Vuelta per Andorra serà molt i molt positiu per al comerç, per a l’activitat hotelera i per a la promoció turística exterior d’Andorra, i això, en aquests moments, és el més important

Bla bla (i continuen després de 14 anys)

La Tribuna

Mai per aquest camí

Una altra Andorra és possible, però no pel camí que utilitza el Cap de Govern, que ha d’aprendre a acceptar les opinions dels altres encara que no li agradin. Ha de rectificar, governar i respectar




per Joan Gabriel i Estany - 06/09/2010



Un divendres qualsevol de setembre, és el dia 3 d’un 2010. La lectura dels diferents mitjans escrits del país parlen de la possible dimissió d’un company parlamentari, al migdia es confirma la notícia, sembla un començament de tardor calent i enrarit.
S’anul·la “la cacera de l’isard” i encara no hem celebrat la festivitat de Meritxell. El Sr. Cap de Govern d’Andorra ens delecta amb unes declaracions a la premsa al més pur estil novel·lesc que podria inspirar, fins i tot, si visqués, l’insigne escriptor Alexandre Dumas.
La taula de turisme, sensatament, s’uneix a la de comerç i dóna suport als comerciants emprenedors de les Valls per tal que el Govern rectifiqui el decret de tancament dels diumenges a la tarda, en uns moments difícils per a tothom, i restableixi el dret a treballar i a sobreviure a la tempesta turbulenta que plana en l’economia nacional i del gris panorama que el sector dels treballadors està sofrint.
La CEA se suma a la legitima demanda d’anul·lar el famós decret, suposadament conciliador, segons el Cap, però en tot cas desafortunat per a tots els col·lectius, actors socials i econòmics de les Valls.
Els sindicats d’Andorra se solidaritzen amb els comerciants, reclamant que es doni solucions per poder atreure més turistes i poder treballar millor, posició constructiva que crec que es mereix el més alt grau de reconeixement i de respecte.
Alhora, un representat públic del Partit Socialdemòcrata en un article d’opinió el mateix dia, justifica l’arribada de la volta ciclista d’Espanya el dia de Meritxell, pels grans beneficis que portarà a l’economia andorrana, un dia que per cert tot està tancat i com molt bé comenta l’autor en l’escrit, va triar Govern. Increïble, oi?
Deia que tot just comencem el curs polític de tardor i ja hem sentit tots els arguments necessaris per no votar el pressupost, de les altures ordinenques en un dinar popular a l’aire lliure a la Vall de Rialb, un altre representat públic socialdemòcrata afirmava: “Val més que no ens votin el pressupost, perquè ens faran pixar sang.” Deu ser l’efecte de l’altura i el sol, que combinats produeixen efectes d’oratòria inesperats.
Veiem per un costat unes reaccions de poc respecte vers les persones que, compromeses amb el progrés i el benestar d’Andorra, opinen de diferents col·lectius, legítimament, i són atacades frontalment en una batalla de baixa volada que ni de vol gallinaci es podria tractar pel Sr. Cap de Govern, que fins i tot té la delicadesa de posar nom i cognoms als suposats atrevits que han gosat contradir la seva voluntat. Vagi per endavant el nostre més sincer suport i agraïment a totes aquelles persones d’Andorra compromeses amb el país, que dels sindicats, associacions, taules i altres col·lectius s’esmercen a trobar solucions en els camins de la prosperitat i del benestar.
El respecte i el suport institucional que tots els governs d’Andorra han donat als col·lectius queden avui relegats, per la política del canvi, a amenaces i acusacions per part del més alt dignatari del nostre Govern. Primer li va tocar a l’EFA, després a la CEA, amb poc temps a l’APAC i divendres passat li va tocar el torn a la taula de turisme i els sindicats. Tot apunta que la Cambra de Comerç serà en breu el pròxim objectiu. Potser el Sr. Cap de Govern te raó i una enquesta ho solucionarà, o potser la societat andorrana no està prou madura per entendre decisions irracionals que no aporten més que tristesa i desesperació al futur de tots i al present.
Reconeixem l’esforç i l’aportació positiva en pro del país a totes aquelles persones que serveixen d’instrument polític a un Govern cansat, inoperant i incapaç d’admetre errors per poder rectificar i sobretot gens susceptible d’acceptar la crítica. Aquesta manera d’actuar, Sr. Cap de Govern, no és la que s’espera de cap persona publica i menys la del màxim responsable d’un país.
Li hem demanat durant molt temps que governi, li hem ofert lleiasltat institucional i vostè continua fent d’oposició, no tan sols al Consell, sinó que ara també amb tota la societat, potser és el moment que comencem a canviar el to, a reconèixer les pífies i a actuar. Andorra es mereix el millor, potser el fet de voler ser “Proper” li acabarà de fent perdre els “Papers”.
Esperem que aquests episodis d’inspiració novel·lesca i les actuacions d’atacs personals d’estil goyesc, a què malauradament ja ens estem acostumant, donin pas a centrar el debat en el terreny de les solucions, en el d’acceptar la critica i els errors i que no continuïn pel camí quixotesc de la cavalleria justiciera, fregant la vulgaritat i portant a l’arena del circ mes roí els debats inexistents de progrés i de futur.
Una altra Andorra és possible, però mai per aquest camí. Si vol ser respectat, respecti. Si vol ser valorat, aporti solucions, i si vol ser escoltat, aprengui a acceptar l’opinió dels altres, encara que no li agradi. Si vol fer de Cap de Govern, ajudi a poder treballar mentre hi siguem a temps, deixi’s ajudar i garanteixi els legítims drets de tothom. Rectifiqui, governi i escolti, i sobretot respecti. Andorra i la seva gent s’ho mereix.
 

"Joan Gabriel
Nascut el 28 de novembre del 1963 es menbre del Partit Lliberal i va ser president del Consell General del 2005 al 2009. Abans va ser cònsol menor de la Massana i secretari general del PLA.

És el fundador de la Coalició Reformista per les generals del 2009 on només va obtindre el 25,1% o sigui 11 escons sobre 28."




*** Només per la feina mal feta per part del PLA durant les anteriors legislatures ja desautoritza les vostres crítiques.
 Abans PLA (dictadura i prepotència) i ara Coalició Reformista?. Vinga va, que preneu el poble per idiotes?.

Contraban de tabac i altres, adulteració de sucre comprat a baix preu i re-exportat cap a Espanya,bancs amb operacions més que dubtoses,constitució d'empreses amb prestanoms en despatxos d'advocats, etc.

Si Andorra a esdevingut gran i ric (encara que alguns bancs i empresaris ara sen vagin a d'altres indrets després de haver guanyat els diners a lo País) a estat gràcies als visitants i treballadors estrangers que han ajudat a tirar endavant.

En quant a l'afer del tancament del diumenges a la tarda cal sospesar-lo en calma.
Si és cert que lo País -sobreviu- amb el comerç i els treballadors cobren dels empresaris, els empresaris guanyen gràcies als compradors atesos per el TREBALLADORS.
Hi d'haver protecció per els dos bàndols. Per el treballador i per l'empresari.

No es pot obligar a un treballador a fer més hores si ell no vol però recordeu que encara existeix l'acomiadament lliure (contracte de treball lliberal) i per tant es pot acomiador a qui es vulgui quant es vulgui.

Govern a fet lo que calia però encara poc. Per delicadesa. Però s'ha d'acabar la dictadura dels empresareis que obliguen als "esclaus".

Arribar a un acord passa per un consens entre empresaris, treballadors i sindicats amb Govern de mitjancer. Poder si que caldrà tornar a obrir els diumenges o fins i tot tenir els comerços oberts fins mitjanit però amb una bona protecció als treballadors.
 

diumenge, 5 de setembre del 2010

El Periòdic d'Andorra 5 de Setembre de 2010

Malestar creixent a RD per la gestió de l''afer Encuentra' al si d'ApC


  • De Haro lamenta que Nomen trigués dies a contactar amb el conseller
  • El pare de la menor va parlar amb el president del grup abans d'anar al notari
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
De Haro, Encuentra i Nomen, divendres passat a l'exterior de la Casa del Benefici. Foto: ANA / A.R.
Divendres passat el president del Grup Parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, donava per tancat l'afer Encuentra amb la dimissió del conseller escaldenc després d'admetre que havia mantingut converses "poc adequades" amb una menor. Però el cas dista molt d'estar solucionat pel que fa a les repercussions en els equilibris interns de la plataforma. El malestar a Renovació Democràtica --partit en el qual milita Oscar Encuentra-- és creixent, no tant per la dimissió en si, sinó per la manera en què s'ha gestionat des d'ApC.
Segons va explicar ahir a aquest rotatiu, el president de RD, Ricard de Haro, està molest per unes formes que evidencien que "políticament hi ha hagut mala fe". De Haro va explicar que ni ell ni ningú a RD qüestiona que Encuentra hagués de dimitir: "els fets són els que són i l'Óscar va ser el primer a dir que deixava el càrrec". Ara bé, hi ha tot un seguit d'aspectes en la reacció d'ApC i de Nomen en particular que han encès el malestar en la formació escaldenca.
De Haro va lamentar ahir que Nomen trigués sis dies a posar-se en contacte amb Encuentra des que va tenir coneixement dels fets. Segons el relat del president de RD, Nomen va parlar amb el pare de la menor dijous 26 i no va ser fins dimecres dia 1 quan es va posar en contacte amb ell i, a través d'ell, amb Encuentra. "El normal per a un president de grup parlamentari hauria estat parlar amb el seu conseller el mateix dia en què va tenir coneixement dels fets", va declarar De Haro. "A l'Óscar el vaig cridar jo per saber què havia passat, no el seu president de grup parlamentari", va lamentar el polític escaldenc.
De Haro va assegurar que en cap moment ha estat l'actitud del pare de la menor el que l'ha amoïnat, ja que "qualsevol persona en la seva situació farà sempre el que cregui més convenient per als seus fills", sinó l'ús que dels fets i de la documentació n'ha fet el president del grup d'ApC. Nomen va parlar amb el pare abans que les converses es transcriguessin en una acta notarial, fet que accentua les sospites de "mala fe" al si de RD. D'altra banda, De Haro també va lamentar que Nomen hagués buscat entre els reformistes un substitut provisional per a Encuentra --el canillenc Joan Torres-- quan la dimissió de l'escaldenc encara no era un fet: "La reunió que ell Nomen, l'Óscar i jo vam mantenir dimecres a la nit va durar fins a les dues de la matinada i dijous a primera hora del matí ja tenia Torres per substituir-lo".
SILENCI DE NOMEN
El president del Grup Parlamentari d'ApC no va voler entrar a valorar aquestes queixes i va insistir en què la qüestió estava tancada. "Aquí l'únic que hi ha són uns fets, que el mateix Encuentra ha acceptat que eren impropis, i una menor a la qual cal protegir i deixar tranquil.la", va declarar.