dijous, 28 de febrer del 2013


La fumata


Al Vaticà quant s'ha elegit un nou Papa la gent se'n assabenta quant poden veure la fumata blanca.

A casa nostre, a Andorra, no ha estat elegit ningú però s'han vist fumates blanques i verdes.
Fum al carrer de l'Obac i a La Comella. I també a Sant Julià.
Forçat per les manipulacions de certa premsa sensacionalista van dimitir dues persones. Un per motius familiars i un altre per filtracions interessades. Sobre +- 40 persones només ha estat publicat un nom.
El consum de substàncies prohibides és un delit i quant ho és per un polític o familiar de un polític, encara és més vergonyós. Els que tenen que predicar amb exemple se'n riuen de la llei.
Treballa la batllia per eradicar i castigar les persones detingudes?. Els telèfons també treuen fum.

Hi han temes que cremen i de moment no es veu el fum, però se sent pudor.

Els directius de la CASS s'embutxaquen milers d'euros. El suposats consellers o assessors que només treballen suposadament unes hores al mes cobren sou i ben maco.
Els treballadors que cobren més de 2.000 € i la direcció cotitza a la classe C i amb baixes cobertes al 100%. Tot això amb els diners del mileuristes que ingressen els seus diners i als quals retallen drets i prestacions.

Batlles que dimiteixen i batlles que van a suposadament treballar amb els seus ordinadors personals i desprès s'emporten les dades a casa seva filtren informacions a la premsa.

Les punxades telefòniques de la policia fetes entre ells mateixos i dins del mateix edifici administratiu, i temps enrere l'afer de les càmeres de vídeo, ja demostra la forma de treballar d'aquestos personatges. Sortosament només són una minoria.

La xapuça total de la llei d'inversió estrangera. Malfeta i per a quatre. Tu si i tu no. Això no m'ho toquis. Fins avui cap inversió real i els diners pagats a Monitor Group a la m..da.

La depuradora d' Anyòs i el xantatge del condemnat que no vol pagar és la vergonya nacional.
Govern va haver de refer la depuradora per els greus errors en la seva construcció i pagar amb els diners del poble i amb varies sentències que insten a pagar, Govern no l'executa. Si és cert que el Cucut diu que si el fan pagar 350 treballadors aniran al carrer, amb aquest fet ja l'haurien de tancar a la Comella per amenaces. Si un deutor de l'administració no es pot presentar a concursos públics i s'emporte contractes a Encamp i Sant Julià i amés esta de conseller al Comú d'Ordino això semble la república bananera dels pirineus.

Les continues referències a Andorra lligats a escàndols financers i de corrupció espanyola no paren.
No hi ha excusa. Mentres els bancs acceptin qualsevol diner de qualsevol persona l'etiqueta negra no ens la traurà ningú.

Algú ha reflexionat, desprès de queixar-se de que cada dia venen menys turistes. Atenció al client en hotels i comerços i en quin idioma . Mireu bé i a veure on pot anar una família a passar uns dies.