dissabte, 21 de març del 2015

Preguntes 

http://www.elmundo.es/economia/2015/03/21/550c899822601dd6508b4570.html 

Perquè el Govern en funcions o fiscalia no denuncien al diari a d´alt esmentat?. Les afirmacions són prou clares i acusatòries. 

Coneixia Govern abans de la carta dels americans les pràctiques sospitoses? 

Perquè la Fiscalia no piula? 

Si no té problema de liquiditat, perquè no puc treure diners del BPA si són meus i ho puc demostrar amb la meva nòmina? 

Perquè no hi han prou declaracions de les parts (segons los comentaris) implicades ? 

Per què els americans tenen que llençar l´ultimàtum quant Espanya ja havia avisat (viatge Rajoy)?

Abans ho havia fet lo Sarkozy. *La fiscalia espanyola tenia un informe vell de 8 mesos que segons les fonts consultades havia fet arribar al País. 

El problema és de una empresa bancària o de l´estat? 

Tenim que pagar-ho tots? 

Si tot lo que esta passant és veritat, Govern assumint les seves responsabilitats atorgades pels electors, hauria de donar més dades i explicacions. Per exemple quants diners gestiona el banc dels organismes com ara la Sta, Feda i Cass i també, quants  diners de Govern al banc.

Tags:BPA,GOVERN d´ANDORRA,BANCS,AMERICANS,FinCEN

dimarts, 17 de març del 2015


Negocis obscurs

No cal ser comptable ni economista per veure com funciona el País. Els 5 bancs amb oficines a totes les Parròquies, no poden existir amb els ingresos de només 35.000 persones (les que cotitzen a la CASS) i aguantar el deute de uns 1.500.000.000 entre Govern i Comuns.

Durant anys, Andorra ha traficat buscant el negoci fàcil jugant amb lo tabac i los diners (i altres), amagant tot lo que podia i a l'hora ignorant els avisos de la comunitat internacional. Durant anys ha jugat amb foc.
Les autoritats judicials i els diferents Governs, han fet l'andorrà ( ja els hi anava bé) i han ignorat certes conductes fosques per protegir als amiguets malmetén la reputació dels ciutadans honestes i al País.

El recent afer de la banca BPA ha destapat les suposades pràctiques que molts sabien/pensaven però callaven. L'actuació del Cap de Govern, gens afortunada, que abans del comunicat de premsa es va reunir amb els propietaris i directius del banc durant unes 4 hores, demostra desconeixement i deixadesa. On era la Fiscalia?.

La defensa del banc per part de Govern via Ministre de Finances tampoc ha estat acertada. No he vist mai Govern defensant al petit botiguer o empresari a punt de fer fallita. Recordeu quant Govern va deixar caure al propietari dels terrenys/edifici de la presó de la Comella. Govern ho tenia llogat.

Que sigui des dels USA que farts d'avisar toquin el crostó a Govern, ja demostra que des de l'Edifici de les Columnes, de l'INAF i de FISCALIA miraven cap un altre costat, tot i que a a Espanya feia 8 mesos que tenien un informe que involucrava el banc andorrà i la seves sucursals als diferents països on disposa d'oficines per les suposades pràctiques gens netes.

L'afer de la banca BPA afecta evidentment l'imatge i reputació del País però no es pot convertir en un tema nacional i que ho tingui que sol-lucionar Govern. Deixeu actuar la justícia i a veure si ara fan el seu treball pel qual cobren.

Amb tota l'informacio que publiquen diferents mitjans informatius es veu dificil la continuació del banc i s'intenta intoxicar prenent als treballadors del BPA com a panyora. Qué els hi passara?. Per això, existeix la justícia. Govern no pot nacionalitzar la banca amb els diners de tots.

Nosal-tres, els ciutadans, no tenim perqué pagar per unes suposades practiques dubtoses amb lligams internacionals de tots els àmbits, inclós l'esportiu.