diumenge, 5 de setembre del 2010

El Periòdic d'Andorra 5 de Setembre de 2010

Malestar creixent a RD per la gestió de l''afer Encuentra' al si d'ApC


  • De Haro lamenta que Nomen trigués dies a contactar amb el conseller
  • El pare de la menor va parlar amb el president del grup abans d'anar al notari
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
De Haro, Encuentra i Nomen, divendres passat a l'exterior de la Casa del Benefici. Foto: ANA / A.R.
Divendres passat el president del Grup Parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, donava per tancat l'afer Encuentra amb la dimissió del conseller escaldenc després d'admetre que havia mantingut converses "poc adequades" amb una menor. Però el cas dista molt d'estar solucionat pel que fa a les repercussions en els equilibris interns de la plataforma. El malestar a Renovació Democràtica --partit en el qual milita Oscar Encuentra-- és creixent, no tant per la dimissió en si, sinó per la manera en què s'ha gestionat des d'ApC.
Segons va explicar ahir a aquest rotatiu, el president de RD, Ricard de Haro, està molest per unes formes que evidencien que "políticament hi ha hagut mala fe". De Haro va explicar que ni ell ni ningú a RD qüestiona que Encuentra hagués de dimitir: "els fets són els que són i l'Óscar va ser el primer a dir que deixava el càrrec". Ara bé, hi ha tot un seguit d'aspectes en la reacció d'ApC i de Nomen en particular que han encès el malestar en la formació escaldenca.
De Haro va lamentar ahir que Nomen trigués sis dies a posar-se en contacte amb Encuentra des que va tenir coneixement dels fets. Segons el relat del president de RD, Nomen va parlar amb el pare de la menor dijous 26 i no va ser fins dimecres dia 1 quan es va posar en contacte amb ell i, a través d'ell, amb Encuentra. "El normal per a un president de grup parlamentari hauria estat parlar amb el seu conseller el mateix dia en què va tenir coneixement dels fets", va declarar De Haro. "A l'Óscar el vaig cridar jo per saber què havia passat, no el seu president de grup parlamentari", va lamentar el polític escaldenc.
De Haro va assegurar que en cap moment ha estat l'actitud del pare de la menor el que l'ha amoïnat, ja que "qualsevol persona en la seva situació farà sempre el que cregui més convenient per als seus fills", sinó l'ús que dels fets i de la documentació n'ha fet el president del grup d'ApC. Nomen va parlar amb el pare abans que les converses es transcriguessin en una acta notarial, fet que accentua les sospites de "mala fe" al si de RD. D'altra banda, De Haro també va lamentar que Nomen hagués buscat entre els reformistes un substitut provisional per a Encuentra --el canillenc Joan Torres-- quan la dimissió de l'escaldenc encara no era un fet: "La reunió que ell Nomen, l'Óscar i jo vam mantenir dimecres a la nit va durar fins a les dues de la matinada i dijous a primera hora del matí ja tenia Torres per substituir-lo".
SILENCI DE NOMEN
El president del Grup Parlamentari d'ApC no va voler entrar a valorar aquestes queixes i va insistir en què la qüestió estava tancada. "Aquí l'únic que hi ha són uns fets, que el mateix Encuentra ha acceptat que eren impropis, i una menor a la qual cal protegir i deixar tranquil.la", va declarar.

1 comentari:

  1. La presumpció d'inocència si però per uns fets reconeguts té que dimitir. Ni má negre ni coses rares. S'ha equivocat com ell reconeix?, dons dimissió com a parlamentari i com professor de religió.

    ResponElimina