dimarts, 7 de setembre del 2010

Del Conseller dimissionat. Informacions del Diari d'Andorra i del Periòdic d'Andorra

Del Diari d'Andorra

Trasbals al Consell

El col·legi Sant Ermengol acomiada Òscar Encuentra

El fins ara conseller general d’ApC i professor de religió ja no havia iniciat el curs




T. Solanelles / R. Poy - Andorra la Vella - 06/09/2010



ANA / A.R.
El patronat rector del col·legi Sant Ermengol ha decidit iniciar “el procés per tal de rescindir el contracte” d’Òscar Encuentra. El dimissionari conseller general era professor de religió al centre esmentat. De fet, des que va esclatar l’afer d’unes converses poc adequades amb una menor alumna seva, Encuentra ja no havia anat a l’escola. És a dir, no havia iniciat el curs. L’acomiadament, probablement pactat, del docent i polític comporta l’abandonament de totes les activitats que hi mantenia.
No només la de mestre pròpiament dita. També la tasca de responsable de la pastoral del col·legi, en virtut de la qual era el màxim responsable de les colònies. El patronat es va reunir dilluns a la tarda, a la seu del bisbat d’Urgell, sota la presidència de l’arquebisbe i Copríncep, Joan Enric Vives, i de la ministra d’Educació, Susanna Vela, que és la vicepresidenta de l’organisme.
Segons les fonts consultades, el professor hauria plantejat la possibilitat d’agafar-se una excedència. Però ahir a primera hora de la tarda ja se li hauria insinuat que, molt probablement, aquesta solució no es podria donar. Els màxims responsables del centre haurien volgut solucionar l’afer abans de l’inici lectiu del curs. Sobretot, davant la repercussió que ha tingut el cas per les responsabilitats polítiques que fins ara tenia el professor. L’Associació de pares del centre també esperava la decisió abans de dijous. El col·lectiu de pares estava en contacte amb la direcció de l’escola des de poc després que esclatés l’afer “però no tenim prou elements per poder opinar”, segons va explicar la presidenta, Glòria Carnisser, que va afirmar que “la família -de la menor afectada- no s’ha posat en contacte amb nosaltres”.

Greus esdeveniments
Qui sí que tenia tots els elements per decidir era el centre. Almenys, el pare de l’alumna va fer arribar a la direcció de l’escola una còpia del document notarial, d’unes 120 pàgines, amb la transcripció de les converses que s’havien emmagatzemat al disc dur de l’ordinador. El patronat considera com a “greus esdeveniments” els fets en què s’ha vist involucrat Encuentra. La decisió de rescindir el seu contracte es va adoptar després de considerar que “la seva actuació és totalment incompatible amb l’ideari i l’esperit del col·legi Sant Ermengol”. Tanmateix, la junta directiva de l’Unicef va acceptar ahir la renúncia que l’exconseller va presentar com a membre de l’organització.

RD APOSTA PER CONTINUAR DINS D'ANDORRA PEL CANVI
Renovació Democràtica (RD) mantenia dilluns a la nit una reunió interna sobre el futur del partit en la qual s’havia de refermar la voluntat de la formació de continuar vinculada a Andorra pel Canvi. La trobada derivava de l’enfrontament que hi ha hagut entre els membres d’RD i alguns responsables d’ApC arran de la crisi que ha provocat la dimissió d’Òscar Encuentra com a conseller general.
Encuentra, que forma part de Renovació Democràtica, i altres membres del partit escaldenc han estat crítics amb l’actuació que ha tingut Eusebi Nomen en l’afer, ja que consideren que s’hauria d’haver comportat d’una altra forma. Des d’RD consideren que tot i les desavinences que han tingut lloc arran d’aquest afer (i tot i haver perdut el conseller general que fins ara tenien), han de continuar lligats a la plataforma. D’altra banda, Andorra pel Canvi va comunicar dilluns que en cap cas havien demanat una opinió jurídica respecte a les possibles conseqüències legals derivades de les converses que Òscar Encuentra va mantenir amb una menor. Des de la plataforma s’ha volgut destacar que va ser Renovació Democràtica qui va demanar el parer d’un expert jurídic, però que ApC no ho va fer.
L'EXCONSELLER PRESENTA PERSONALMENT LA RENÚNICA A SINDICATURA
Encuentra va ratificar dilluns a la tarda la renúncia com a conseller general davant de Sindicatura, amb la presència del síndic general i el subsíndic i les dues secretàries. El ja exparlamentari va presentar la dimissió per escrit divendres passat, però el reglament del Consell General preveu, a més, que també ho hagi de fer personalment.

1 Comentaris

Dilluns, 06 de Setembre de 2010 23:10 Enviat per siux Hi ha una cosa que es diu pressumpció d'inocència. Fins que no es dictamini si hi ha delicte o no com es pot fer un linxament mediàtic com el que han fet els mitjans de comunicació, que per cert no han llegit ni una paraula de les converses del messenger. Hi ha hagut interessos polítics... D'altra banda ningú pot negar la tasca que l'Óscar ha fet per aquest país i per la gent jove, està clar, ningú que el conegui de veritat.


Del Periòdic d'Andorra

El Patronat del Sant Ermengol decideix acomiadar Encuentra

La seva actuació és "incompatible amb l'Ideari i l'esperit del Col.legi", s'apunta 
RD debat amb la "ment freda" el seu futur dins ApC i es veu a prop la trencadissa
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ANA /A.R.
El Patronat Rector del Col.legi Sant Ermengol d'Andor- ra la Vella es va reunir ahir a la tarda "amb caràcter urgent" segons es va informar en un comunicat de premsa, sota la presidència de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i de la ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, en qualitat de vicepresidenta del Patronat. Després de tractar "la tasca futura" d'Óscar Encuentra, professor d'aquest centre, "com a conseqüència dels greus esdeveniments en els quals s'ha vist involucrat", el Patronat va decidir "iniciar el procés per tal de rescindir, d'acord amb la legislació laboral vigent, el contracte" del professor de Religió i responsable de la Pastoral del Col.legi, entent que "la seva actuació és totalment incompatible amb l'Ideari i l'esperit del Col.legi Sant Ermengol".
D'aquesta manera, el centre on treballava el fins la setmana passada també conseller del grup d'ApC va tancar una de les incògnites sobre la taula després que aquest presentés la seva baixa parlamentària. De fet, ahir a la tarda, Encuentra va ratificar la seva renúncia com a conseller general davant de la Sindicatura, amb presència del Síndic General, Josep Dallerès i el Subsíndic, Esteve López, després d'haver-ho fet per escrit divendres. Hores més tard, el Sant Ermengol informava del seu acomiadament, pocs dies abans de l'inici del curs escolar.
POSSIBLE TRENCADISSA A APC Els esdeveniments es van anar succeint ahir a un ritme vertiginós. Si bé a la tarda Encuentra presentava la renúncia com a conseller davant de la Sindicatura i al vespre el Sant Ermengol anunciava el seu comiat com a professor, a última hora de la nit Renovació Democràtica (RD), un dels partits que integren ApC i on milita el dimissionari, va discutir en una reunió de vital importància per al futur de la formació quin és el rol a jugar en el nou panorama polític.
Després que el malestar dins de les files de RD creixés per la gestió de l'afer Encuentra, resultat de la tardança en contactar amb el conseller per part del president del Grup d'ApC, Eusebi Nomen, el president del partit escaldenc, Ricard de Haro, va afirmar que l'objectiu de la reunió de l'executiva és el de "parlar de la relació de RD dins d'ApC amb la ment freda".
De Haro va assenyalar que la decisió final haurà de "desvincular-se dels últims esdeveniments", és a dir, de respondre a qüestions estratègiques. Sobre la taula hi ha com a rerefons, a més de l'esmentat malestar, el paper del partit un cop perdut el vot al Consell en benefici de Carles Ensenyat, que situa RD en una tessitura similar a la de Segle 21. De fet, des del partit lauredià ja s'ha anat recordant durant els últims mesos l'important handicap que suposa el fet de no comptar amb un conseller a l'hora de veure satisfets els interessos de la formació. Aquesta situació podria derivar --com ha passat amb Segle 21-- en acostaments cap els socialdemòcrates. I és que el descontentament augura una trencadissa.
De Haro va mostrar-se caut a l'hora de fer pronòstics sobre la reunió d'ahir, que continuava al tancament d'aquesta edició, avançant que, en cas que s'hagi d'informar de qualsevol novetat, es farà mitjançant un comunicat de premsa. Tot apunta, però, a l'inici de l'escissió d'ApC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada