dijous, 26 de maig del 2011

Lucinacions o vidència?


En qualsevol cas visionari, però els anomenats polítics no n'han fet cas

Una evolució encallada

Transcripció de l'editorial signada per “Redacció en absència del director”

Poble Andorrà 18 – 1 -85

L'any nou està més que encetat i constato que continuem molt parats.. El pressupost 85 va camí de ser us i Costum i de sortir aprovat a l'hora de les fulles tendres de la primavera.
L'any passat l'embolic dels impostos suspesos, va diferir la presentació d'un Pressupost que tenia una partida vinculada amb l'afer; desprès va ocórrer la dimissió del Govern en pes... Tot plegat tenia una explicació,si no, una justificació. Enguany, què encalla el pressupost?. Que les despeses que necessita el País en matèria d'adaptació turística i de serveis públics, no quadre amb les disponibilitats? Que les velles pendents encara arrosseguen més que les pujades en costa per redreçar l'opció econòmica? A la vista de les estretors que, evidentment, impediran sempre realitzar una política de promoció turística d'envergadura, no seria hora d'estudiar d'una vegada el tema del joc, sobre el qual l'Estat podria disposar una taxa considerable?
Per altre banda, el tema del Mercat Comú va fer molta forolla, l'estiu passat, i semblava que el Govern endegava amb dinamisme i continuïtat, un afer, encetat per l'anterior. Arribà el nou Veguer i va haver de ser qui recordés el tema! Que hi ha de la reunió que proposà amb el serveis tècnics se l'Elysée? S'hi ha anat? No s'hi ha anat? Hi ha cita per aviat? O rés no ha prosperat?
El Govern hauria de destinar alguns dels seus Consellers únicament a treballar en aquest sector, perquè malgrat l'any de coll que ens van donar els ministres d'afers exteriors de França i Espanya per interessar-se per el nostre cas, bé caldrà que tinguen resolt, no sols el contingut de la proposta andorrana en front de la C.E.E, sinó també, ben resolta la representació. No convé de cap de les maneres que, arribat el moment clau de les negociacions, ens comencem a discutir sobre qui representa Andorra. Cal a totes passades que la representació indivisa dels dos Coprínceps, sigui clarament abonada per els serveis del Copríncep Francès i que la comissió tripartita d'ambdós i el Govern asseguri una cohesió a nivell de persones, garantia que les condicions prèviament consensuades en els si de la Comissió andorrana de negociacions amb la C.E.E., siguin les millors possible. Es tracta de negociacions amb experts de nivell molt elevats, versats des de fa trenta anys, en els viaranys jurídics de la C.E.E. Per tant, no podem oferir l'espectacle de divisions internes.
Ara, el Govern ha d'intentar el màxim d'informar al poble a través de la premsa de l'evolució de la qüestió. Es pot donar eco de les trobades hagudes i per haver, sense entrar en el contingut de les discussions. Però la informació ha d'existir, car a vegades el rumor, pot dificultar l'entesa entre representants d'Andorra.”

*El director era Antoni Cornella i Serra.

**El joc tot i que prohibit permet amb la signatura de l'ex Cap de Govern Marc Forné, el funcionament dels bingos.

***Les loteries espanyoles implantades al País , amb registres de comerç, sinó falsos, irregulars, també amb el vist i plau de Govern de l'ex cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada