divendres, 29 d’octubre del 2010

I mentres el País sen va en orris ... i el diari intoxica manat per ...

"El Govern va gastar 25.000 euros en l’hotel de Nova York

El cap de l’executiu va ser acompanyat per sis persones, entre les quals la seva esposa
Aleix Tugas - Andorra la Vella - 29/10/2010



Una de les habitacions de l'hotel.
La delegació del Govern que va assistir a l’assemblea general de les Nacions Unides, celebrada a final de setembre, va gastar uns 35.000 dòlars, gairebé 25.000 euros, només en l’allotjament a Nova York.
L’equip estava format pel líder de l’executiu, Jaume Bartumeu, i sis persones més, entre les quals hi havia l’esposa del cap de Govern, Carme Garcia, segons han confirmat diverses fonts properes a la delegació. A banda, també van viatjar a la ciutat nord-americana la cap de Gabinet, Marian Sanchiz; la cap de Protocol del Govern, Sònia Castanyer; el guardaespatlles del cap de Govern, Sergi Alís, i dues persones més. Segons han explicat al Diari les mateixes fonts van passar cinc nits a Nova York. Cal tenir en compte que la quantitat expressada no inclou les dietes, a les quals tenen dret els membres de la delegació. Tampoc no hi ha inclosos els costos del vol que els va portar fins als Estats Units.
L’establiment triat per a l’allotjament va ser el Mandarín Oriental, un dels hotels més grans i prestigiosos de la ciutat, qualificat amb “cinc estrelles gran luxe”. L’hotel està situat molt a prop de Columbus Circle, just al límit de Central Park, a poc més de deu carrers de la seu central de les Nacions Unides, on tenien lloc les intervencions dels diferents líders dels estats membres durant la darrera setmana de setembre. La cambra més econòmica costa gairebé 1.000 dòlars la nit, tot i que l’import varia segons el moment de la temporada.
Fonts properes van indicar que les qüestions de seguretat no van tenir res a veure amb l’elecció del lloc. Entre altres coses, perquè no és possible concentrar totes les delegacions en un mateix hotel, perquè hi ha països que hi destinen prop de 40 persones. En tot cas, sí que és cert que les Nacions Unides recomanen una sèrie d’hotels, entre els quals es troba el que finalment es va triar.

Desplaçaments polèmics

El problema dels desplaçaments que han de fer els càrrecs polítics als organismes internacionals ja van causar polèmica fa uns mesos, quan tres consellers i el síndic general van viatjar a Bangkok per assistir a la Unió Interparlamentària. Amb tot, en aquell cas tan sols es va parlar d’una xifra al voltant dels 16.000 euros, que a més incloïa també les despeses dels bitllets d’avió. I els consellers també van escollir un hotel de cinc estrelles.

** La "empleada de hogar" i el limpiabotes?

Font : Diari d'Andorra 29 d'Octubre de 2010"


I la declaració del Bruno Bartolomé :

 Bartolomé diu que es fals que l'hotel de Nova York costés 25.000 euros

El portaveu del Govern no aporta però cap xifra sobre el pressupost del viatge




per - 29/10/2010

"De bon tros fals". El portaveu del Govern ha negat aquest divendres després de la roda de premsa del consell de ministres que la despesa en hotels de la delegació andorrana que va assistir a l'assemblea general de l'ONU fos de 25.000 euros.
Bruno Bartolomé ha declinat però donar cap xifra sobre el pressupost del viatge, amparant-se en que aquesta qüestió ha estat objecte d'una pregunta parlamentari per part d'Andorra pel Canvi i que el Govern donarà les pertinents explicacions en la sessió de control del Consell que se celebrarà dijous vinent. Bartolomé ha descartat també, a preguntes del Diari d'Andorra, informar de la composició de la delegació o de qualsevol altre detall. Ha carregat amb duresa contra el Diari titllant la notícia publicada aquest divenres sobre el viatge de "falsa" i "malintencionada", alhora que l'ha atribuit a un intent de desviar l'atenció pública cap a qüestions menors després que en la sessió de control de dilluns es desestimés la reforma de la llei de la nacionalitat i es rebutgés l'esmena a la totalitat del projecte de llei de l'IVA. Bartolomé ha posat en dubte que la despesa del viatge a Nova York "formi part de les cent prioritats més importants" del país, alhora que ha tornat a remarcar que les xifres publicades per aquest diari "no són certes", sense aportar però ni un sol número per desmentir-ho.

1 comentari: