dilluns, 25 d’octubre del 2010

Espectacles varis



Tags : 15 anys, apc, consell general, cr, govern d'andorra, nacionalitat, Ps

L 'espectacle del debat al Consell del dia 25 d'octubre del 2010

Proposició de llei per rebaixar el temps d'adquisició de la nacionalitat andorrana per resideǹcia al país en 15 anys o les fantasmedes de Cr I Apc
----------
L' Olga Adellach ha esmentat que el passaport andorrà NO SERVEIX per a rés?. I ella?.
També ha explicat que abans els – andorrans – necessitaven altres passaports per viatjar a l'altre banda de les fronteres.

Els dos Caps d'Estat – estrangers – segons APC i CR, (El de la Seu d'Urgell i el de Paris) no tenen passaport andorrà?. Els hi han regalat. Perquè?

En l'exposició d'arguments el Síndic estira les orelles per tractar de tú als consellers ...
La mentidera Olga Adellach explica que els projectes de llei els fan per a  tots els habitants del país.

El Sr. Nomen ha esmentat varies vegades el rebuig de certes persones als -estrangers- nacionalitzats, rebuig que és constatat arreu del principat. Conversa en un abar de la capital : “Tu ets estranger i el tu vot ... . Dons el meu vot serveix com el teu. Tu no no ets andorra.

Desprès de la votació amb un empat queda desestimada la presa en consideració de la proiposta de llei.
El país per els quatre i no el toqueu.

12 comentaris:

  1. ENHORABONA al M.I. Consell General per haver tumbat la proposta de rebaixar la nacionalitat andorrana als 15 anys. Miracles a Lourdes!!!!!

    ResponElimina
  2. Això és una vergonya de politiquets que jugan i cobren per no fotre rés. Millor dit, per tocar els dellonsis.

    st.j

    ResponElimina
  3. I amb això es volen integrar a Europa.
    Un dia d´aquestos ens fotràn un cop de peu al cul.

    ResponElimina
  4. la Coalició de Rucs i companyia haurien de tornar a guardar cabres i passar gana. Jo vaig tenir la sort de poguer treballar a Luzenac i els hi donc les gràcies.
    Aquí, ara que ja sen vist el cul i han guardat els diners, els estrangers que els han ajudat ja poden fotre el camp. Quina vergonya que tinc.

    Pau

    ResponElimina
  5. ENSEÑAT ACUSA BIBIANA ROSSA D'IRREGULARITATS

    El conseller d’Andorra pel Canvi Carles Enseñat va acusar la vicepresidenta del grup socialdemòcrata, Bibiana Rossa, d’haver actuat de forma irregular en el crèdit extraordinari per finançar les despeses del vessament de gasoli d’Arinsal de fa un any. Enseñat va posar de manifest que no posava en dubte la honestedat de la consellera, ja que va absentar-se de la comissió legislativa quan es va votar el crèdit, per ser l’advocada del presumpte responsable del fet. En canvi, va trobar malament que no actués d’igual manera en la votació al Consell, tot i que finalment el crèdit no va prosperar. Al final de la sessió, Eusebi Nomen va recordar que, en l’exposició de motius, el Govern s’havia escudat que no se sabia qui era el responsable, i va lamentar l’actitud adoptada per la consellera socialdemòcrata.


    Acusació d'hipocresia
    El líder d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va aprofitar el debat per recordar fins a tres vegades les paraules que el cap de Govern va dedicar-li en una sessió anterior, en la qual va dir-li que no podia entendre les relacions del país perquè no s’hi havia criat. “Una cosa és tenir el passaport i una altra molt diferent és quedar lliure dels prejudicis arcaics”, va assegurar Nomen, que es va posar com a exemple de persona que ha obtingut la nacionalització per naturalització.

    ResponElimina
  6. Ocasió perduda
    - Editorial del Diari d´Andorra -

    El debat sobre la proposició de llei de la nacionalitat presentada pel Partit Socialdemòcrata no es va allunyar del guió previ que s’havia anat dibuixant les darreres setmanes.
    Andorra pel Canvi, una formació sense un posicionament clar respecte a la rebaixa dels terminis de naturalització dels residents, es va parapetar darrere la populista demanda de referèndum, i Coalició Reformista, amb profundes divisions internes, va aferrar-se a la necessitat de complir el precepte constitucional de prohibició de la doble nacionalitat. El Consell General va tombar amb el ja tradional empat a catorze una reforma de la nacionalitat que no tan sols hauria reduït el temps necessari per obtenir el passaport de vint a quinze anys, sinó que hauria posat fi o minimitzat les discriminacions amb què es troben els infants nascuts a Andorra fills de pares estrangers. Les dues forces que ocupen els escons de l’oposició van votar en contra d’una flexibilització de la llei, d’un nou pas per acostar la població de dret amb la de fet, d’atorgar la ciutadania a una franja més àmplia d’immigrants després d’un termini més que raonable de quinze anys i encara molt superior als estàndards internacionals. Les argumentacions que van emprar a la sala podien ser més o menys sòlides, però en el fons només van ser justificacions per mantenir l’actual statu quo. La demanda de referèndum, provinent d’una plataforma que es mou en la indefinició en aquesta qüestió, recuperava l’esperit immobilista amb què ja el 1995 una sèrie de prohoms van intentar forçar una consulta popular per frenar la proposició de llei de l’AND. L’apel·lació per part de CR a l’article 7.2 de la Constitució, que consagra la nacionalitat única, també és una excusa, especialment perquè prové dels hereus del PLA que han disposat en la darrera dècada i mitja d’eines i majoria per fer efectiu el principi de prohibició del doble passaport. Ni ahir era el moment ni ho serà mai per a un ampli espectre de la classe política, que es resisteix a admetre la necessitat de superar el desequilibri demogràfic i d’ampliar els ciutadans de ple dret.

    mari

    ResponElimina
  7. L’ètica dels barrets

    Del bloc del Toni Solanelles al DdA

    Puc estar del tot d’acord que fer pagar quelcom a algú per un fet del qual encara no se n’ha declarat la responsabilitat és del tot agosarat. Probablement, fins i tot jurídicament incorrecte. Del tot qüestionable. Sempre, és clar, que el tracte sigui per a tothom el mateix. Vaja, que vull pensar que el Govern no executa reclamacions als uns i en deixa d’executar als altres en funció d’amistats o parenteles. Parlo de l’afer de la cobertura de les despeses generades per un vessament de carburant que hi va haver a Arinsal. Més tard o més aviat s’hauran d’exigir responsabilitats. I les despeses no les haurà d’acabar assumint l’Estat perquè sortirà el responsable de la fuita. El que em sembla del tot inconcebible és que hi hagi qui no acudeixi a una comissió legislativa on es tracta la qüestió i sí que assisteixi a la sessió de Consell on s’acaba de debatre el cas. La Justícia haurà de dilucidar la responsabilitat de l’hotel on es va originar el vessament. Però l’advocada de l’hotel no pot voler resoldre el cas en tan que consellera general. Mal exemple ètic el de la consellera Bibiana Rossa. Mal exemple ètic el de l’advocada Bibiana Rossa. No es pot tenir un cap i voler-s’hi col·locar dos barrets.

    ResponElimina
  8. 1950
    Guardan cabres i fent contraban

    1970 Contraban i tràfic entre bancs i les families que no cal anomenar

    1990 Lo mateix

    2010 La ruïna

    2012 A la merda i tornem a guardar cabres i parar la mà

    ResponElimina
  9. tal com esta el pati encara sera millor votar al facha del tomas pascual de la Unp

    ResponElimina
  10. Política
    Rossa diu que les paraules d'Ensenyat al Consell van ser "d'una baixesa i ignomínia importantíssimes"
    El conseller d'ApC va demanar a la socialdemòcrata que s'abstingués de votar un punt al Consell perquè és l'advocada d'una de les parts presumptament involucrades

    DdA/Agències - Andorra la Vella - 26/10/2010

    La consellera general socialdemòcrata Bibiana Rossa ha titllat "d'una baixesa i d'una ignomínia importantíssimes" les paraules que feien referència a ella que va pronunciar ahir el conseller d'Andorra pel Canvi, Carles Ensenyat, durant la sessió de Consell General i en relació al vessament de gasoil al riu d'Arinsal.

    Rossa, en declaracions a Ràdio Nacional, ha deixant clar que parlava com a advocada, ha afegit que "em nego que determinades persones em parlin d'ètica i d'honestedat i em pretenguin donar lliçons perquè no me'n poden donar" i ha continuat dient que "la Bibiana Rossa es pronunciarà allà on sigui i quan sigui convenient reservant-se totes les accions".

    Carles Ensenyat va demanar que la vicepresidenta de la Comissió de Sanitat i Medi Ambient, Bibiana Rossa, s'abstingués de la votació del projecte de llei de suplement de crèdit per fer front a les despeses derivades del vessament, de la mateixa manera que ho va fer a la comissió, ja que és l'advocada d'un dels presumptes responsables de l'incident. Rossa ha deixat clar que com a consellera general ha complert "amb el que havia de complir i no serà per aquests atacs sense nom que deixaré de complir".


    Compartir:

    * Digg this
    * Afegir a Delicious
    * Afegir a Facebook
    * Afegir a Windows Live
    * Afegir a MySpace
    * Afegir a Yahoo Buzz
    * Afegir a Google Bookmarks
    * Afegir a Reddit
    * Afegir a Technorati
    * Afegir a StumbleUpon
    *

    3 comentaris

    * Dimarts, 26 d'Octubre de 2010 21:02 Enviat per jorgito Link del comentari

    Ensenyat, fot canya amb aquesta colla de parasits que utilitzen la politica per enriquir-se!!! No deixen de ser els cusins germans dels burgueso-funcionaris d'aquest pais.
    jorgeperezandorra@yahoo.esAquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la
    * Dimarts, 26 d'Octubre de 2010 20:38 Enviat per Roc Link del comentari

    Marc, tu també ets víctima de la intoxicació d'ApC. De què s'ha d'abstenir Bibiana Rossa? De votar un crèdit extraordinari per avançar els diners a una empresa que ha netejat el riu?. ApC barreja naps i cols. El crèdit extraordinari no és per "perdonar" a l'hoteler una sanció. Aviat no podrem ni reposar un semàfor que ha estat destrossat per un cotxe, sense saber qui és el germà del cosí del nuvi de la conductora i quí és l'advocat de la compànyia asseguradora. ApC està fent una oposició infame, pròpia de gent sense principis ètics. Nomen dimissió!
    r.chartreuse@yahoo.frAquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la
    * Dimarts, 26 d'Octubre de 2010 20:00 Enviat per Marc Link del comentari

    Doncs crec que el que va dir l'Ensenyat té prou sentit. Si és advocada d'un dels responsables, millor que s'abstingui.

    ResponElimina
  11. Consell General
    ApC demana si el despatx d'advocats de Bartumeu assessora el comú d'Encamp
    Entre les preguntes de la propera sessió de control a l'executiu es demana sobre la possible estada d'una delegació del país a "probablement l'hotel més luxós de Nova York"

    DdA/Agències - Andorra la Vella - 26/10/2010

    Andorra pel Canvi (ApC) ha entrat sis preguntes a Sindicatura amb vista a la sessió de control a l'executiu del 4 de novembre. Entre elles, si el despatx d'advocats del cap de Govern assessora el Comú d'Encamp i sobre una estada d'una delegació andorrana a "probablement l'hotel més luxós de Nova York"

    De fet, ApC va més enllà i qüestiona si aquest assessorament es produeix en aquells casos en què "és el propi Govern qui ha de resoldre els recursos d’alçada formulats contra decisions del comú d’Encamp". Les preguntes presentades per ApC també demanen la confirmació de si una delegació andorrana es va allotjar recentment al que, segons ApC, sigui "probablement l’hotel més luxós de Nova York", i en aquest sentit, si la resposta és afirmativa, ApC vol saber quines persones formaven part d’aquesta delegació, quants dies s’hi van allotjar, la factura total de l’hotel i amb quin crèdit pressupostari s’ha cobert aquesta despesa.
    D'altra banda, tres de les preguntes publicades al Butlletí fan referència al nomenament d'Alexandre Cucurella com a secretari general del Govern. En aquest sentit, ApC demana explicacions sobre en base a quina llei un funcionari en període de proves pot assumir el càrrec de secretari general del Govern i les funcions que faci com alt càrrec poden computar com funcions executades dins d’un període de proves. A més, també demanen la ratificació del Govern sobre el fet que l’article 39 de la Llei de la funció pública és aplicable i que, per tant, és correcte que es nomenés definitivament com a funcionari al secretari general del Govern. I en cas que el Govern "no ratifiqués les paraules del cap de Govern, es prega que Govern especifiqui en base a quina llei es va fer el nomenament definitiu com a funcionari del secretari general de Govern". Finalment, ApC pregunta al Govern si es van complir tots els requisits que marca la llei per fer el procés d’avaluació del període de proves del secretari general de Govern.
    Per últim, els consellers d'ApC també demanen "quin serà l’import total que el Govern transferirà als comuns aquest any 2010, sobre quina base legal ho farà i, en conseqüència, quin és l’import de la transferència total als comuns per a aquest darrer trimestre de l’any".

    ResponElimina
  12. ...
    Al meu entendre aquest pas és absolutament necessari per donar peu a una major integració de la societat andorrana. Amb una població que ha tingut en els darrers decennis una rotació del 25% de la població cada cinc anys, és francament necessari estabilitzar la societat dotant d’un accés més natural a la nacionalitat andorrana. Convindria recordar que el Consell d’Europa estableix en un màxim de deu anys el temps per atorgar la nacionalitat.

    Web del PS

    ResponElimina