dissabte, 25 de setembre del 2010

No comment

http://www.bopa.ad

CODI DE CONDUCTA I ÈTICA PROFESSIONAL PER AL COMÚ D’ENCAMP

Es publica el contingut del codi de conducta per al Comú d’Encamp.

Article 11
Incompatibilitats
1. L’agent públic no pot exercir altres activitats professionals diferents de les de la seva condició d’agent públic, ni en el sector públic ni en el privat.

L’agent públic ha d’evitar doncs tota intervenció, participació o influència en el desenvolupament d’assumptes en els quals:

-tingui interès particular o personal.
-tingui interès els seus familiars fins el 4t grau de consanguinitat o segon d’afinitat.


Article 12
Implicació política i pública
Sota reserva del respecte dels drets fonamentals i constitucionals, l’agent públic ha de vetllar per que la seva participació en activitats polítiques i públiques no comprometi la imatge de neutralitat i imparcialitat que ha d’imperar en l’exercici de la funció pública i doncs malmeti la confiança del ciutadà i dels seus superiors en el degut desenvolupament de la seva tasca.

Article 13
Protecció de la informació. Drets i obligacions
1. L’agent públic està legalment sotmès al secret professional; tanmateix, ha de prendre especial cura de la protecció de dades personals d’acord amb la legislació vigent, per consegüent no pot difondre cap informació coneguda per raó de les seves funcions que desenvolupa si no és emparat per les intruccions precises dels seus superiors o les disposicions legals que regulin l’accés públic a la informació.

2. Altrament, i segons disposa la normativa, l’agent públic té l’obligació de denunciar a les autoritats competents tota infracció penal que presenciï o que vingui a conèixer per raó del desenvolupament de les seves funcions, quedant a càrrec de les autoritats competents la investigació oportuna.


c. Excepcionalment, per la celebració del Nadal, es poden acceptar regals sempre i quan l’oferiment s’entengui com una manifestació d’una tradició popular i no es personalitzin; aquests regals se centralitzen prop de cada direcció que els reparteix entre el personal de forma homogènia o es comparteix entre el personal del departament, unitat o secció a càrrec del responsable concernit de vetllar perquè així es porti a terme.

Encamp, 3 de setembre del 2010

Miquel Alís Font

L’agent públic ha d’evitar doncs tota intervenció, participació o influència en el desenvolupament d’assumptes en els quals:

-tingui interès particular o personal.
-tingui interès els seus familiars fins el 4t grau de consanguinitat o segon d’afinitat.
Cònsol major

*Empreses de treball tempora, construccions, hotels, treta de neu ...
segons l'article 13 - 2 els empleats deuen de ser advocats.

En qualsevol cas és loable que, tard però oportunament, es publiquin aquestes normes. Les altres administraccions que en prenguin exemple. Ara bé una llei anticorrupció és necessaria i imperativa per eliminar el abusos que pateixen els ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada