dimarts, 17 de març del 2015


Negocis obscurs

No cal ser comptable ni economista per veure com funciona el País. Els 5 bancs amb oficines a totes les Parròquies, no poden existir amb els ingresos de només 35.000 persones (les que cotitzen a la CASS) i aguantar el deute de uns 1.500.000.000 entre Govern i Comuns.

Durant anys, Andorra ha traficat buscant el negoci fàcil jugant amb lo tabac i los diners (i altres), amagant tot lo que podia i a l'hora ignorant els avisos de la comunitat internacional. Durant anys ha jugat amb foc.
Les autoritats judicials i els diferents Governs, han fet l'andorrà ( ja els hi anava bé) i han ignorat certes conductes fosques per protegir als amiguets malmetén la reputació dels ciutadans honestes i al País.

El recent afer de la banca BPA ha destapat les suposades pràctiques que molts sabien/pensaven però callaven. L'actuació del Cap de Govern, gens afortunada, que abans del comunicat de premsa es va reunir amb els propietaris i directius del banc durant unes 4 hores, demostra desconeixement i deixadesa. On era la Fiscalia?.

La defensa del banc per part de Govern via Ministre de Finances tampoc ha estat acertada. No he vist mai Govern defensant al petit botiguer o empresari a punt de fer fallita. Recordeu quant Govern va deixar caure al propietari dels terrenys/edifici de la presó de la Comella. Govern ho tenia llogat.

Que sigui des dels USA que farts d'avisar toquin el crostó a Govern, ja demostra que des de l'Edifici de les Columnes, de l'INAF i de FISCALIA miraven cap un altre costat, tot i que a a Espanya feia 8 mesos que tenien un informe que involucrava el banc andorrà i la seves sucursals als diferents països on disposa d'oficines per les suposades pràctiques gens netes.

L'afer de la banca BPA afecta evidentment l'imatge i reputació del País però no es pot convertir en un tema nacional i que ho tingui que sol-lucionar Govern. Deixeu actuar la justícia i a veure si ara fan el seu treball pel qual cobren.

Amb tota l'informacio que publiquen diferents mitjans informatius es veu dificil la continuació del banc i s'intenta intoxicar prenent als treballadors del BPA com a panyora. Qué els hi passara?. Per això, existeix la justícia. Govern no pot nacionalitzar la banca amb els diners de tots.

Nosal-tres, els ciutadans, no tenim perqué pagar per unes suposades practiques dubtoses amb lligams internacionals de tots els àmbits, inclós l'esportiu.


1 comentari:

  1. Sabeu quans diners de Govern,Sta i Cass gestiona el BPA?.

    Hi també quants crèdits té atorgats a institucions i particulars?

    ResponElimina