diumenge, 5 de desembre del 2010

Fora de la llei

Segons el Diari d´Andorra ...
El 80% de les empreses luses fan els tràmits per eliminar els prestanoms
El Club d’Empresaris Portuguesos assenyala que gairebé la totalitat dels associats té drets econòmics en virtut de l’acord bilateral

Aleix Tugas - Escaldes - 05/12/2010

L’ambaixador, Mario Damas, flanquejat per l’homòleg francès.
Gairebé un 80 per cent dels negocis portuguesos s’ha regularitzat o bé ha iniciat els tràmits per abandonar de forma definitiva la figura del prestanoms. Així ho van confirmar ahir la presidenta del Club d’Empresaris Portuguesos (CEPA), Patricia Bragança, i l’ambaixador de l’Estat lus, Mario Damas Nunes.

Tots dos van acudir a un col·loqui que es va celebrar ahir a la tarda a l’edifici d’Andbanc sobre el moviment associatiu a les comunitats portugueses, al qual van assistir una trentena de persones. Hi havia presents dos diputats de Portugal per als votants estrangers, Carlos Gonçalves i José Almeida.
Durant l’acte, Bragança va explicar que en el moment en què va entrar en vigor l’acord bilateral “la majoria, sinó la totalitat, dels nostres associats ja portava deu anys de residència al país”. Segons la presidenta del CEPA, “la majoria de les empreses, entre un 70 i un 80 per cent, ha començat a regularitzar la situació ja que funcionaven amb el sistema de prestanoms”. A més, la presidenta va assenyalar que els que encara no ho han fet és perquè s’han trobat amb obstacles econòmics. En qualsevol cas, va afirmar que “tot comporta el seu temps”, però que d’aquí a uns anys la situació hauria de ser que ja no quedés cap empresari amb un testaferro.
L’ambaixador de Portugal va cor­roborar aquest punt, tot assenyalant que “molts vénen a la nostra ambaixada a informar-se i s’adonen que la regularització té uns costos”. Malgrat això, va encoratjar tota la comunitat portuguesa que fes un esforç i fos la propietària legal dels seus negocis, ja que el bilateral “hi dóna dret”.
...


*** “Amb la llei a la mà, i el registre de comerç es coneix el nom del “presumptes, gerents d’empreses. 
Perquè la justícia no actua contra aquestos “presumptes” fora de llei?.

Si la llei deixa ben clar que els prestanoms no poden existir, com és que hi ha tanta gent que es presta al joc?.
Particulars, empresaris.
ADVOCATS CONEGUTS que són titulars de varies empreses són els que més infringeixen la llei”.
Guanyan diners cobran per la constitució de les empreses i després amb el lloguer mensual per fer de "prestanoms".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada